Šta je novo?

Problem sa DVD rezacem

IlijaGM

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poena
304
Kao sto kez tema imam problem sa DVD rezacem.Problem je malo sprecifican i sastoji se u tome da on normalno cita i reze obicne diskove,a DVD diskove nece da cita,a hoce da reze.

Nadam se da cete mi pomoci u reshavanu mog problema(jer mi se i ne daju bash sad pare za drugi rezac sad..:d)

Nisam bas strucno lice da ti objasnim sa tehnicke strane gledano, ali pre dve nedelje meni je sve radio osim narezivanja dvd. Otidjoh u servis kod drugara, reko mozda je ciscenje dovoljno, ali konstatacija strucnog lica je bila ne vredi treba novi. I sad sa tim novim narezujem na dvd, a sa starim sve ostalo dok izdrzi mada mi je receno da nece jos dugo najverovatnije. Eto tako da znas tvoj problem bas i nije specifican.

:wave::wave::wave:

Nisam bas strucno lice da ti objasnim sa tehnicke strane gledano, ali pre dve nedelje meni je sve radio osim narezivanja dvd. Otidjoh u servis kod drugara, reko mozda je ciscenje dovoljno, ali konstatacija strucnog lica je bila ne vredi treba novi. I sad sa tim novim narezujem na dvd, a sa starim sve ostalo dok izdrzi mada mi je receno da nece jos dugo najverovatnije. Eto tako da znas tvoj problem bas i nije specifican.

:wave::wave::wave:

pa i ja sam ga cistio,ali to nije bilo dovoljno.Sad ne znam da li bi to uopshte moglo da se popavi,jer kada upjesh u srvis da pitash,krenu price:"Znate ja ne veruje da to moze imali smo takvih slucajeva nov rezac vam je toliko i toliko".Pa i ja ne znam da li cu kupovati drugi,jer mu je problem s:wall:amo da cita DVD,tako da imam 2 DVd playera kuci,tako ako bude trebalo neshto onu su u pripravnosti,a ako bude bilo nekih drugih dokumenata koji mi budu trebali za komp tu je USB flash sad...to su neke od mogucnosti koje bi bile na snazi u koliko rezac ne bude mogao da se popravi....Tako da opet molim ljude ako mogu da mi pomognu u reshavanju ovog mog problema...:wall:

Koji rezac, koji OS?

Laser...Nije ista jacina lasera prilikom citanja i rezanja DVD-a i CD-a...Kupi novi...Ne vredi da se cimas...Ili ga koristi samo za citanje!!!
Verujem da se radi o NEC-u...To se kod njega desava!!!

Poslednja izmena:
Laser...Nije ista jacina lasera prilikom citanja i rezanja DVD-a i CD-a...Kupi novi...Ne vredi da se cimas...Ili ga koristi samo za citanje!!!
Verujem da se radi o NEC-u...To se kod njega desava!!!

Da NEC je u pitanju,*** sluzio je lepo pune 3 god sad je poceo da zeza,ali videcemo uglavnom...:type:

Da NEC je u pitanju,*** sluzio je lepo pune 3 god sad je poceo da zeza,ali videcemo uglavnom...:type:

Nisi odgovorio koji je operativni sistem. Ako je XP u pitanju, postoji velika sansa da je u potpunosti "ispravan", ali ipak jednostavno ne radi. :D

Na XP-u postoji softverski problem, neki konflikt operativni sistem - firmware - sistemski drajveri. Na gomili mesta je pisano o ovom problemu. Drajvovi bez problema rade pri butovanju, pod drugim operativnim sistemima (Linux i Windows), ali i pod XP-om ako su prikljuceni na USB.

Probaj par diskova da procitas sa programom ISOBuster. Ako uspes, i kod tebe je ista situacija, za koju ne postoji jednostavno resenje (sem ISOBuster-a pod XP-om, ili promene OS-a ;)).

Naravno, ako ne koristis XP, definitivno je otisao laser, pa ga jednostavno baci u kantu, popravka se ne isplati.

Koristim XP,probacu tve to danas to ste mi rekli nema druge nego da kupujem drugi rerzac

i ja sam imao isti problem, na starom kompu.
moj je mogao da nareze diskove ali svoje narezane diskove nije jednostavno hteo da procita.
pokusavao sam sve zivo i na kraju sam kupio nov i zavrsio sa tim.
i onako oni danas nisu skupi a cene im iz dana u dan padaju.
:wave:

Nisi odgovorio koji je operativni sistem. Ako je XP u pitanju, postoji velika sansa da je u potpunosti "ispravan", ali ipak jednostavno ne radi. :D

Na XP-u postoji softverski problem, neki konflikt operativni sistem - firmware - sistemski drajveri. Na gomili mesta je pisano o ovom problemu. Drajvovi bez problema rade pri butovanju, pod drugim operativnim sistemima (Linux i Windows), ali i pod XP-om ako su prikljuceni na USB.

Probaj par diskova da procitas sa programom ISOBuster. Ako uspes, i kod tebe je ista situacija, za koju ne postoji jednostavno resenje (sem ISOBuster-a pod XP-om, ili promene OS-a ;)).

Naravno, ako ne koristis XP, definitivno je otisao laser, pa ga jednostavno baci u kantu, popravka se ne isplati.

Probao sam sa tom programom i nece da cita,izgleda da cu ipak morati da se isprsim za 1250din za nov,a mozda i za neki polovan citac po nekoj pristojnoj ceni...

Nazad
Vrh Dno