Šta je novo?

problem sa dvd citacem i rezacem

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
posedujem dvd citac, dvd rezac i flopi
desava mi se da kad ukljucim komp, sistem ne vidi dvd rezac, i dvd citac, a flopi normalno vidi. onda lepo odem u bios, proverm, u biosu je sve tu, medjutim kad se sistem ponovo digne uredjaja nema. da bi se uredjaji pojavili u windowsu moram da ih otvaram zatvaram dok god se dize sistem... zna li neko u cemu je problem? svi kablovi su skoro promenjeni, svi uredjaji imaju kontakt i sve ih vidi bios:wall:

Problem ti je 90% napajanje. Nisi napisao koje je a i vrlo bitno je koliko je staro. Skoro sam imao slican slucaj i problem je resen promenom napajanja. Ako imas od koga, pozajmi neko cisto da probas

Moze da bude napajanje, a proveri i jumpere mozda se neki izvukao kad si menjao kablove ili nisi lepo namesto koji ti je uredjaj master a koji slave!

napajanje sam skoro menjao, 400w mislim da ima 3 meseca u PC centru, izuli su me, 2500 su mi naplatili...

Mogao bi da probas da otkacis jedan od njih pa da vidis da li ti se ovaj drugi pojavljuje u win-u.

Ako mislis da je do napajanja izracunaj (imas na netu) koliko ti komponente trose struje, a mozda treba proveriti i da li napajanje stvarno daje 400w snage (to ne znam kako se proverava :d ).

to se i meni desavalo ali ne znam zasto to je izgleda vezano za windows kad se istripuje ili slicno,npr u visti sam taj problem bas imao cezto a na xp mozda 2-3 puta ali do sada nisam otkrio zasto(svo vreme je napajanje od 550w tako da nije do napajanja) a znaci problem je svojevremeno bio identican...

PS-cak sam skino i neki tool koji resava taj problem ali nisam ga testirao jer evo sve radi normalno na trenutnom XP-u

Poslednja izmena:
Najsigurnije da proveris da li je napajanje, je da probas sa nekim drugim napajanjem! Takodje probaj da promenis raspored uredjaja po granama, vidjao sam mnogo nelogicnih slucajeva, probaj mozda pomogne!

Vrh Dno