Šta je novo?

Problem sa dva umrezena Kompa

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam dva direktno umrezena kompa.
Jedan ima mreznu na ploci, a drugom sam kupio neku od 5 eura, valjda je 10mb protok.
Kada kopiram preko Whereisit-a, ali i preko Total Comandera, cesto mi zamrzne komjuter na kom kopiram fajlove ukupne velicine uglavnom vece od 5-6gb. Onda mora hardversko resetovanje, pa nastavljam gde sam stao, pa ponovo zamrzne...

Kako da resim ovaj problem?
Razmisljam da kupim mrezne kartice od 50, ili 100mb. Ali, dali ce mi ovo resiti problem, jer sam cuo da moze biti i do firewall zastite, kasperskog...

Poslednja izmena:
ne verujem da protok mrezne karte ima veze sa zapucavanjem, mozda je karta neispravna ili je komp mozda...kupio si je polovnu? probaj promeniti slot za pocetak ako vec nisi..do firewalla nije, on te stiti a ne zapucava ti windows, ako ti antivirus proverava file koji kopiras i ako je par giga to moze da uspori ali tesko da zakuca. ali ako hoces biti siguran po pitanju firewalla i antivirusa iskljuci ih oba pa vidi tako, ako nisi na netu u toku mrezenja, tj transfera onda ti ne trebaju.pozdrav

Do skora sam u kućnoj varijanti imao baš takvu varijantu, samo što su obe mrežne kartice bile 10/100. I dešavalo se da mi pri prenosu podataka kroz mrežu (baš to kako i kod tebe... veći fajlovi) zaglavi mašinu sa koje sam kopirao. Uz silne muke i promene koječega, ustanovio sam da je IDE kabl na hard disku bio oštećen (stajao je nategnuto zbog položaja drugog hard diska u kućištu). Ne mora da znači da je ovo slučaj i kod tebe, ali proveri.
Takođe, skini najnovije drajvere za mrežne karte i instaliraj ih.

Nazad
Vrh Dno