Šta je novo?

Problem sa drugim userom u Linuxu

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, na sistemu imam 2 usera: jedan je root a drugi je korisnik sa nizim stepenom pristupa... ipak glupo je ici na net kao root zar ne? 🙂

LM, kada se ulogujem kao drugi user i nakacim na net, pokrenem mozilla-u ili Operu svejedno, pristupim forumu, izlogovan sam sa foruma sto je ok. E sada, kada pokusam da se ulogujem na forum, prilikom pritiska na PRISTUPITE nista se ne desava? Isto tako i na drugim sajtovima... probao sam sve raspolozive browsere ali jednostavno nece da radi? U cemu moze biti problem?

Aha a cemu sluzi ta komanda? Sada sam kao root 🙂 pa kada se izlogujem probacu.

🙂
hehehe
nego sada ozbiljno izlozio sam tvoj problem nekim ortacima i ono nije im poznat ... 🙁 ako nesto saznam javicu ti
btw imash interesantan problem 🙂

Ccc Y2k 🙂 Inace kada je Linux u pitanju ja uvek imam neobicne probleme 🙂

Sem divnog predloga koji je dao B2k 🙂 (i koji preporucujem njemu da proba isto tako 🙂) ima li josh ko neki konstruktivan predlog?

Bem li ga...jesi probao 'rm -rf ./opera' ili 'rm -rf ./mozilla' za tog usera koji je problematican? Pa pustis browserima da ponovo naprave default setovanja....mozda prosljaka 🙂

kUdtiHaEX je napisao(la):
Sem divnog predloga koji je dao B2k 🙂 (i koji preporucujem njemu da proba isto tako 🙂) ima li josh ko neki konstruktivan predlog?
cekaj, a sta se desava kad si ulogovan kao root???

Kada sam ulogovan kao root sve radi savrseno.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Kada sam ulogovan kao root sve radi savrseno.
hm, privilegije sigurno, to je ono sto moras prvo da proveris...
dakle, vidi kako su ti setovani browseri kada su u pitanju cookies i gde treba da ih cuvaju... takodje, neko rece da pobrises ./opera i ./mozilla i da sve podesis od pocetka, probaj sa tim, moze da pomogne...

Nazad
Vrh Dno