Šta je novo?

problem sa driverom za graf

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Posedujem Acer Aspire 5730zg i imam problem sa driverom za grafichku kartu. naime instaliran je driver od Windows Vista-e, i nikako ne mogu da ga uklonim i da instaliram Nvidia-in driver. Kako to da uradim? Naravno sa ovim sistemskim driverom od Viste, nastaju razni problemi ....

Da li si probao u device menager, desni klik na karticu pa uninstal a dole cekiras da deinstalira i drajvere?

da... i onda se restartuje i automatski instalira vistin driver i opet budem na pochetku. Probavao sam chak i da izbrishem vistine drivere iz system32 foldera ali ni to mi ne da.

Cudno. Ja kad menjam driver na Visti idem tim postupkom ali posle restarta graficku prepozna kao standard VGA zato sto obrise i drajver pre toga. Probaj da ga pregazis novim.

pa on to meni i radi. Tj. taj vistin driver je zapravo VGA. A kad probam da instaliram nvidia-in, onda on instalira HD audio driver, a za video ostavi taj vga i ne mogu nikako da ga se reshim.

pa on to meni i radi. Tj. taj vistin driver je zapravo VGA. A kad probam da instaliram nvidia-in, onda on instalira HD audio driver, a za video ostavi taj vga i ne mogu nikako da ga se reshim.

Mislim da nvidia 9300M G, koju ti imaš u kompu, bar mislim da imaš...
Za nju vista nije napravila svoj driver, već ti je napravio acer, odnosno nvidia za njega... bla, bla

Evo skini ovaj driver i instaliraj!

http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us

p.s. malo duže traje install, samo da znaš, pregazi ga sa ovim driverom, prethodno proveri u control panelu dal' ima neki ostatak, pa i njega deinstall...

Znači geforce>>9M>>9300M G>>Vista>>>>32 il' 64???

Poslednja izmena:
nece....pokushavam ja sa tim driverom ( i sa ovim sa acer-ovog sajta i sa onim sa nvidia-inog sajta ; iako su to dva ista drivera)...znachi ja deinstaliram vistin VGA driver...on mi trazhi restart...ja opichim restart i prilikom dizanja windowsa on automatski opet instalira VGA driver...i tako u krug.

Nazad
Vrh Dno