Šta je novo?

Problem sa driverima za VGA

chela

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2008
Poena
304
Imam problem sa instalacijom catalyst drajvera, t.j. zamrzne mi se komp na pocetku setupa, tacnije kada krene instalacija i ne reaguje, kad se komp resetuje(rucno) opet isto. Nije problem da se UPDATE-UJE drajver, nego sam setup. Svi onboard adapteri su disable-ovani... Inace komp je nov, promenio sam sve sem golog kucista... Znaci nema prethogno instaliranih drivera.
Kada pokrenem instalaciju u safe modu izbaci mi..."Failed to detect system configuration", pa zatim "Failed to find any installable components", pa zatim "Failed to load detection driver"

Inace ploca je GIGABYTE P35T DS3P Intel q6600, 1gb DDR3@1066 Mhz, Cooler master 500w napajanje, a graficka je Sapphire HD 3850 512Mb.

Prvo je bio problem na XP-u, pa sam formatirao disk i stavio Vistu, pokusana je instalacija sa CD-a pa posle su skinuti i catalyst 8.4 i display driver 8.4. Inace sve sto ima veze sa grafickom i sto se nalazi na cd-u je nemoguce instalirati.

Ako neko zna sta moze biti problem nek slobodno napise nesto sto mi mozda moze pomoci.

Hvala!!!!

probaj ako je ikako moguce da tu graficku nabodes u neki drugi komp i probas da instaliras tamo,iz sistemskih poruka koje dobijas izgleda da komp ne vidi graficku,dve opcije postoje naravno(zasto nikada ne moze jednostavno:))ili je graficka ili ploca,takodje mozes da probas i sa drugim slotom na maticnoj mozda je taj gde se sada nalazi iz nekog razloga ostecen.U krajnjoj liniji ako nista ne pomogne da vidis u cemu je problem ako je graficka jos uvek pod garancijom lepo je spakujes pod ruku pa pravac radnja gde si pazario

Pa i to sam radio, ali ni na 2. slotu radi isto, ostaje samo da zabodem graficku u neki 2. komp da vidim hoce li startovati instalaciju ili opet zablokirati i taj komp.

@sasa022
Ne vredi!!!

skini starije nVidia drajvere. isto se deshava i sa novim Omega na nekim masinama

Nvidia???

sad cu da probam da pobrisem sve drivere od ploce i Vga pa prvo da instaliram vga drivere pa tek onda od ploce jer mozda postoji neki bug na MB driverima za PCIe.

Ne zvuci mi kao hardverski problem. Malo off al dobro, jer kartica klokovana?
Ma kartica je nova kao i ostatak komponenti, samim tim sve je bilo na def. i pri 1. instalaciji na XP-u mi se desilo isto, prvo instaliram drivere za plocu pa tek onda draivere za graf. Inace na CD-u mi dolazi 8.451driv. i kao sto rekoh u safe modu kad pokusam da instaliram-deinstaliram driv. pri analisu mi izbacio da nemam ni jednu podrzanu graficku i tu stane, dok u normalnom modu mi blokira komp isto na samom pocetku kod analisinga.
Sve zivo sam radio i menjao slot i reinstalirao drivere i brisao i updateovao... sad cu da probam sa 8.3 driv. i ako ne radi ima da se besim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno