Šta je novo?

Problem sa drajverima za Audigy

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Danas sam instalirao nove drajvere za zvucnu kartu, ali nastaje jedan meni veliki problem. Nikako ne mogu da u isto vreme slusam muziku i igram igricu. Kada pustim muziku u bilo kom plejeru i pokrenem igricu, muzika iz plejera se nekako mutira, a gledao sam i vreme nastavlja da ide u pesmi. Takodje sam primetio da nema zvuka u onim prozorcicima koji idu pre starta igrice (tipa NVidia, SoundBlaster ili reklama proizvodjaca igrice...). Sta da uradim nekako to da osposobim ili da vracam starije drajvere?

Istovremeno igras igrice i slusas muziku?!
AKo ti tako volis....Nego,bas danas sam instalirao najnovije drajvere za Audigy2 i ako ne za sitnicu bolje,onda nije ni malo losije.Siguran da si sve odradio kako treba?Pitanje je i koja je igra,podrzava li tvoju audio karticu... :crash:

Pa valjda umem da instaliram drajvere. Ajde skinuo sam tih 35MB i pokrenuo instalaciju drajvera, on je prvo obrisao prethodne restarovao racunar i instalirao nove. Posto tako zvuk nije radio, onda sam sve drajvere za zvucnu obrisao, restartovao racunar i instalirao nove. Posto ni to nije uspelo sve sam ponovo obrisao instalirao neke sa diska (iz 2003) i sada sve lepo radi.
A zvuk se mutira bas kada se pojavi prva slika u igrici (neki od proizvodjaca igrice ili necija reklama), ali plejer nastavlja da "svira", jer kada minimizujem prozorcic sa igricom, muzika odjednom krene da svira i to ne tamo gde je stala kada sam ulazio u igricu, nego gde je dosla za to vreme!?
Nisu u pitanju igrice, jer sam sve pokusao i sa svima je isto, a pre su normalne radile.

kazes-skinuo si i instalirao 35 mb?
Ja sam skinuo 98 mb,instalirao i sve radi kao sat.I dalje mi nije jasno o kojoj igrici je konkretno rec,pa da je probam kod sebe.

SBAX_WEBUP_LB_2_08_0004.exe
Taj fajl sam skinuo! Ma probao sam sve igrice koje imam. Inace jedino menadzere i Colin-a igram sa ukljucenom muzikom.
Ajde reci odakle si ti skinuo taj od 98MB? Ja sam ovaj skinuo sa Creative-ovog sajta i tezak je 35MB.

Apsolutno je Ok igrati igrice + neka druga muzika (Winamp recimo)...kod mene je uglavnom tako...čemu čuđenje??? :wall:

Dragan1985 je napisao(la):
Pa valjda umem da instaliram drajvere.

Valjda...

To sto si skinuo je najnoviji drajver. Vrlo je moguce da je do njega problem. Ja koristim betu iz septembra i sve mi radi normalno.

Ako si koristio betu opali driver cleaner pa instaliraj ponovo novi drajver.

Pričamo o najnovijim drajverima za Audigy 2 ZS? Kod mene rade savršeno. Betu sam preskočio, ali ovo sam instalirao i sve je u redu od starta.

Uspeo sam i ja iz treceg puta. I sada najzad sve radi kako treba.

nije valjda da koristite originalne Crative drivere !
Pa oni su djubre !!
Probajte kx drivere !

Kad jednom osetite zvuk sa tim driverima, nikada vise necete ni pomisliti na Creative drivere !!!

Poslednja izmena:
e mige aj pomozi imam SB LIVE 5.1 Digital ( 0220 )
koristim Creative drajvere, reci mi da li su kx komplikovani za instal,za podesavanja ......
posto me smara to podesavanje.

btw zvucnici neo sw-g25 da li cu zaista uociti veliku razliku u zvuku?

Dragan1985 je napisao(la):
Uspeo sam i ja iz treceg puta. I sada najzad sve radi kako treba.

Eto vidis, Creative je poznat po losim uninstalacijama. Ko zna za to nema problema.

mige je napisao(la):
nije valjda da koristite originalne Crative drivere !
Pa oni su djubre !!
Probajte kx drivere !

Kad jednom osetite zvuk sa tim driverima, nikada vise necete ni pomisliti na Creative drivere !!!

Ovo sto ti pricas nema veze s mozgom.

1. Creative drajveri nisu djubre. To sto neki imaju problema najcesce je iz neznanja ili harverske nekompatibilnosti ostalih komponenti u racunaru (chipset, BIOS).

2. kX je dobar, pogotovo za starije modele kartica tipa SB Live 5.1 ali za nove nije dorastao Creative-u ni po jednostavnosti koriscenja ni po mogucnostima. 3D zvuk i EAX ne postoje u kX drajverima, ko igra igre i kome je to bitno neka se muci dzaba da proba kX uopste. Inace ja Eugena (autora kX) znam licno da ne misli neko da imam nesto protiv njega i drajvera koje je napisao, samo tvrdim da nisu za svakoga.

3. Zvuk nije nista bolji na Audigy 2 ZS. To je vazilo za stare kartice koje su imale AC97 (STAC9721) cip za prednji izlaz koji je imao veci nivo suma pa je kX koristio DAC za zadnje zvucnike umesto za prednje (odatle opcija "swap front and rear").

Poslednja izmena:
munja87 je napisao(la):
e mige aj pomozi imam SB LIVE 5.1 Digital ( 0220 )
koristim Creative drajvere, reci mi da li su kx komplikovani za instal,za podesavanja ......
posto me smara to podesavanje.

btw zvucnici neo sw-g25 da li cu zaista uociti veliku razliku u zvuku?

Nisu komplikovani, osetices razlike u svim tonalitetetima posebno bass-u !

Vrh Dno