Šta je novo?

Problem sa dodeljenom dinamickom IP adresom

Koliko sam ja primetio, meni problem prave ove sa 2 posle 2. tacke, tj 109.93.232.... i 109.93.226...., a koliko vidim oni nemaju iz ta dva opsega, vec posle 2. tacke su im: jednom je 5, a drugom 39. Te druge 109-ke(koje njima rade) nisam ni dobijao, vec samo ove sa dvojkom

Poslednja izmena:
Koliko sam ja primetio, meni problem prave ove sa 2 posle 2. tacke, tj 109.93.232.... i 109.93.226...., a koliko vidim oni nemaju iz ta dva opsega, vec posle 2. tacke su im: jednom je 5, a drugom 39. Te druge 109-ke(koje njima rade) nisam ni dobijao, vec samo ove sa dvojkom
E to brate i mene buni, i meni je na trecem mestu najcesce 226, pa da pretpostavimo da samo 109.93.226.xxx i 109.93.232.xxx brljave, zasto NIKAKO da dobijemo ove druge ....

Jedino pametno sto bih mogao da kazem je da iz nekog razloga te adrese koje dobijete jednostavno negde nisu unete u ruting tabelu u telekomu.Mislim da bi vam tu ipak jedina validna pomoc bio neko iz tehnicke podrske telekoma.Ne mislim na one ljude sto se javljaju na 0800100100.Zovite i ZAHTEVAJTE da vam se javi neko iz tehnicke podrske da vam pomogne i proveri vas problem i OBAVEZNO recite kako NISTE ZADOVOLJNI uslugom.Ne brinite se ima neko u telekomu ko i na to obraca paznju.Jedino jos pametno sto mozete da uradite je da napravite Pure Bridge mod,ali ako sam dobro razumeo obojica imate vise od jednog racunara,tako ta to ne dolazi u obzir.

Ja licno imam ternutno 93.86.16.35 i mislim da uvek upadnem u taj 93.xxx.xxx.xxx subnet.Mislim da taj vas treci oktet negde nije pravilno rutiran.

Ma ja 100% sledeci put zovem i mislim da sam pogresio sto sam se uopste i maltretirao poslednji put sa restartovanjem modema ne bi li proradio jer sam trebao da iskuliram do sledeceg radnog dana i da zovem i da insistiram da mi menjaju modem ili sta god vec urade jer mi ne pada na pamet vise da gledam u pasulj kada ce mi biti dodeljena "zloglasna" ip adresa.
Niti se razumem preterano da podesavam sam bilo sta niti mi iskreno pada na pamet da uopste to radim. Uslugu redovno placam i ocekujem za uzvrat da to radi kako treba a ne da bodem hemijske olovke u pozadinu polovnog modema koji su mi dodelili prilikom sklapanja ugovora.

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2052996&postcount=3624.

Prvi put sam telekom zvao zbog ovoga na bozic 07.01. Rekli prosledice problem ...racunam bio praznik, mozda spojili sa vikendom pa reko da proverim na forumu ima li jos neko, ili je do mene. Nisam ni danas hteo da ih zovem, sacekacu do srede, ali ako i do tada ne bude ovo reseno, a sumnjam da ce biti, u sredu popodne zovem, a bar sam prikupio materijal za raspravu, a ne ono " da li ste proverili, kablove, firewall, da nije do windowsa, virusa ....e, ovaj put nece moci ....kao sto rece zomg, ne pada mi na pamet da zalivam banderu da bih imao nesto sto posteno placam...

Poslednja izmena:
Za takve probleme se ODMAH zove tehnicka podrska, i kada se one curke jave koje ne znaju nista, lepo im objasnis detaljno, one zbunjene nesto kazu ili ne kazu, a ona ce nesto i da napisu, pa ima sanse da se to sredi.... Sto vise informacija o konkretnim IP adresama ili ospegu - to ce brze problem biti resen.... cim stigne do ljudi koji znaju sta rade :)

Juce mi se pojavila i 109.93.235.... koja nije radila. Jutros sam isto imao problema.

Sad sam upalio i radi mi sa 109.93.233..., tako da izglea da su sredili problem. Barem se nadam da su sredili i da ovo nije usamljen slucaj sto se ovih IP adresa tice(videcu kad posle ponovo budem palio modem).

Juce mi se pojavila i 109.93.235.... koja nije radila. Jutros sam isto imao problema.

Sad sam upalio i radi mi sa 109.93.233..., tako da izglea da su sredili problem. Barem se nadam da su sredili i da ovo nije usamljen slucaj sto se ovih IP adresa tice(videcu kad posle ponovo budem palio modem).

Meni je upravo proradila 109.93.226....

Ja sam se cuo sinoc i jutros sa tehnickom podrskom i popisali su nekoliko IP adresa koji mi ne rade.

Nazad
Vrh Dno