Šta je novo?

Problem sa dizanjem XP-a

Zoza

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2006
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lenovo B590
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
Realme 7 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Od juče imam (za mene) veoma čudan problem sa XP-om SP3, 32 bita. Prilikom podizanja sistema sve normalno radi do izbora korisnika (podešeno za 2 usera). Bilo koji account da izaberem deševa se isto: dosta duže nego inače traje dok ne dodjem do desktopa, a kad najzad dodje nema ni jedne jedine ikone, samo wallpaper. Prvo sam mislio da su ikone prešle na radnu površinu TV-a (koristim dualviev), ali nema ih ni tamo. Na start dugme ne reaguje, jedino što radi je task manager (sa Ctrl+Alt+Del) i tu mi je čudno što ima samo 25 procesa umesto uobičajenih 33-34. Ovako je i u safe modu, bilo koju vrstu da odaberem i bilo koji account.
E sad, sreća u nesreći je što mi je juče stigao nov WD 6400AAKS, tako da sam na njega instalirao svež XP SP3, bez ikakvih problema mogu da pristupim starom Samsungu, bitne stvari sam prekopirao, ali voleo bih da mogu da osposobim stari Win samo dok počupam bitne mejlove i sačuvane lozinke i korisnička imena za sve i svašta.
Ako neko ima bilo kakvu ideju, svaka pomoć je dobro došla.

Imao sam slican problem... meni je pomagalo restartovanje explorer.exe procesa.
U Task Manageru ubij explorer.exe, pa idi na File > New Task (Run...), pa tu kucaj explorer.exe.

Probaću ovo, ima mi logike. Malopre sam defragmentirao staru C, sada radim Chek Disk, i to je pomagalo u nekim slučajevima. Hvala u svakom slučaju!
Zna li neko da me uputi ka nekoj temi o System Recovery-ju, kako se koristi? Pokušao sam da pretražim forum, ali nisam našao ništa detaljno.

A kad je to imalo veze sa XP-om? To zavisi od BIOS-a.

Video, to je bilo 2005 i odnosi se na BIOS-e.

Poslednja izmena:
Da remiziram :d, explorer.exe nikako nisam mogao da pokrenem, izgleda da ga je nešto ubilo, ali sam zato uspeo da pokrenem Total Commander i tako iščupam iz starog Wina sve što mi je bilo važno. Problem rešen, hvala Cortez! :wave:

Vrh Dno