Šta je novo?

problem sa Divx-om Pionir dv585

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
Na novom pioniru 585 desava se da kod pojedinih divx-ova slika bude crno bela a kod nekih normalno u boji ...u cemu je tu problem...???
Kod dvd-a nema problema , znaci slika je u boji i to je to.

hvala !

Nadji u uputstvu kako da ga prebacis na PAL. Trenutno ti je na AUTO modu i neki filmovi tako ne funkcionisu kako mi ocekujemo ;)
Ima neka fora, drzis power taster, pa stisnes desno....ili tako nekako....imas u uputstvu :)

Crno-bela slika javlja se kod filmova koji su rađeni u NTSC standardu. Plejer je po defaultu namešten na AUTO tj. pušta signal kakav dobije - ako tvoj TV ne podržava NTSC dobijaš crno-belu sliku.
Plejer je potrebno podesiti na PAL (Initial Setings->Video Output->TV Type) - u tom slučaju plejer odrađuje konvertovanje NTSC->PAL (ali to konvertovanje nije bez gubitaka - tako da ćeš ipak najbolji rezultat dobiti multisync televizorom)

----

EDIT: Papa Štrumf me preduhitrio :smash:

Poslednja izmena:
velija je napisao(la):
Na novom pioniru 585 desava se da kod pojedinih divx-ova slika bude crno bela a kod nekih normalno u boji ...u cemu je tu problem...???
Kod dvd-a nema problema , znaci slika je u boji i to je to.

hvala !

Moj kum ima staru toshibu koja nije multi televizor i ima pionira. Problem je resio tako sto vezuje dvd sa tv=om sa ful skart kablom zvuci blesavo al radi.

Vrh Dno