Šta je novo?

Problem sa DirectX-om... Ispašću loš ujak... :)

sixstringer

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2004
Poena
304
Na računaru mog malog sestrića se dešava neobična stvar... Dobio je neku igru koja zahteva Direct X 9.0c. Na disku postoji i instalacija ali kad pokuša da instalira tu verziju računar odbija da prihvati update i ostaje na verziji 9.0b. Probali smo da instaliramo sa drugom instalacijom, i druge verzije (8.0, 8.1, 9.0...) ali sistem ostaje zakucan sa verzijom 9.0b. Instalacija prividno krene ali se za sekund pojavi prozor koji obaveštava da je instalacija gotova. Naravno, to je moša. Probali smo i sa drugom grafičkom kartom (sa geforce-om, nasuprot radeona koji je inače u sistemu) i opet ništa. Problem je i što ne znamo kako, ako je moguće, da uninstalliramo Direct X sa sistema pa da na čisto instaliramo 9.0c...

Kako da se pomerimo sa Direct X 9.0b? Ili napred ili nazad?

Nazad tesko bez DX buster-a (tako nekako, omogucava komplet skidanje DX-a sa masine), a za napred nadjite neku noviju igru (sto noviju) i na disku bi trebalo da imate aktuelni re-distribution paket DX9-ke...

...a za napred nadjite neku noviju igru (sto noviju) i na disku bi trebalo da imate aktuelni re-distribution paket DX9-ke...

Problem sam i uočio kad sam ukapirao da sam n-ti put pokušao da instalitam noviju verziju, tojest verziju 9.0c, a na sistemu i dalje prijavljuje 9.0b... Iz nekog razloga ne dozvoljava da instalitam noviju verziju... Jedino ako te nisam razumeo, ako si mislio da uradim nešto drugo...

edit: Ne mogu da verujem, postavio sam temu pre pet minuta i već se neko javio...

Poslednja izmena:
Pa moguce je da taj DX9 sa tog diska nije bas ispravan (tj. fali mu neki deo paketa). Probaj sa nekog drugog diska da skines... Super bi bilo ako imas CD/DVD nekog racunarskog casopisa (malo sveziji broj), oni obicno ubace najnoviji DX na CD u svakom broju...

edit: Evo ti link i za DXBuster, a imas i link ka novoj distribuciji DX9... pa ako ti je net iole brz (paket je 58Mb), probaj da skines i instaliras.

Poslednja izmena:
Probali smo bar 5 instalacija sa raznih diskova i ništa. Ajd' i da pretpostavim da su sve loše, ali mi nikako nije jasno šta bi mogao da bude problem ako nije to??? Dobro, ja sam pokušavao i da instaliram starije verzije dok mi Ostoja nije pojasnio da to ne mož' tako, ali novije nicht ne prihvata...

P.S. Ostoja, potpis ti je sick! :D

Poslednja izmena:
E, da. DX buster ti treba samo ako hoces da budznes stariji DX od 9.0b, a ne znam zasto bi to radio... Ili ako hoces skroz da ukines DX na masini (moze da bude korisno ako nece bas nikako drugacije da se instalira)...

Pa moguce je da taj DX9 sa tog diska nije bas ispravan (tj. fali mu neki deo paketa). Probaj sa nekog drugog diska da skines... Super bi bilo ako imas CD/DVD nekog racunarskog casopisa (malo sveziji broj), oni obicno ubace najnoviji DX na CD u svakom broju...

edit: Evo ti link i za DXBuster, a imas i link ka novoj distribuciji DX9... pa ako ti je net iole brz (paket je 58Mb), probaj da skines i instaliras.

A ja sam baš hteo da te ispravim da ti prvi link koji si postavio za DircetX nije dobar.

Stavio si isti link kao i ja.

Najvažnije je da mu koristi. :)

Poslednja izmena:
Uh, sorry za potpis, to je postavljenio davno pre nego sto se onaj nesrecni decko upropastio onako... :(

Hvala za skretanje paznje.

Poslednja izmena:
Čini mi se da Service Pack 2 za Windows XP dolazi sa DX 9.0c. Instalirajte ga ako je mašina pod Windows XP.

Čini mi se da Service Pack 2 za Windows XP dolazi sa DX 9.0c. Instalirajte ga ako je mašina pod Windows XP.

Mislim da je ovo najprakticnije resenje, i sto je najvaznije, raditje 99%
Bolje da se ne igras sa dx-om, jer mozes napraviti jos vetji problem nego sto je sada.

Nazad
Vrh Dno