Šta je novo?

Problem sa DFI LanParty P45 DK

JohnSmith

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2008
Poena
319
Ploca je odnedavno kod druga pocela cudno da se ponasa, da se upali bilo na dugme, bilo na samoj ploci treba pokusavati 300 puta, ali kada se izvuce strujni kabl i posle nekoliko minuta (ponekad i citavog sata) ponovo utakne, ploca se upali i normalno radi.
Naravno, mislili smo da je napajanje, stavili drugo, ali potpuno se isto desava, dakle ispada da nije napajanje.
Kondenzatori na ploci su dobri, nisu se naduli, doduse to su oni solid kondenzatori.
Sada covek ne sme da iskljuci komp, radi vec 3 dana bez greske.
Ali ako ga iskljuci, mozda ce morati da ceka i ceo sat i mozda i dva, da bi ga upalio.
Molim za pomoc, sta moze ovde biti problem?

Tacan model ploce je DFI DK P45-T2RS, drug kaze da nije nista overklokovao, nisam to ni gledao, ne znam ni da li to moze da se vidi, ako je vraceno na default.
Inace na napajanju je malo bio odvaljen i slomljen onaj plasticni deo gde ulazi kabl, a u kucistu sam pronasao jedan usb flash, tj kada sam polozio kuciste na stranu, taj flash je bio kod donjeg dela ploce malo nalegao na plocu, kada sam ga uzeo, ploca je sama upalila, pa sam cak pomislio da je on bio u pitanju!
Ali nije, posle opet nije htela da pali, a i drug kaze da je pre tri dana primetio da mu nema flasha, a da je ploca dosta ranije pocela da pravi te probleme.

Imao sam slican problem sa istom plocom, uspevao sam da je upalim tako sto izvadim memoriju i vratim je na isto mesto ili slot pored. Kada se upali prolazi sve testove stabilnosti i nema nikakvih problema u radu. Probao sam nekoliko procesora, memorija, grafickih, napajanja....i nista nije dalo rezultate, srecom ploca je bila u garanciji pa je zamenjena.

Cekaj, a kada si je upalio posle vadjenja memorije i ugasio posle, da li je onda posle toga normalno palila?

Naravno da ne, jedini siguran nacin da je upalim je gimnastika sa memorijom.

Kod DFI ploca treba puno gimnastike!
Da li ovaj problem moze da napravi overclock ili uzemljenje?

Otisao je napojni deo na ploci, ima li neke nade da se ovo popravi?

ja imam tu plocu, one su preosetljive na sve i svasta,... to je jedna egzotika koja ipak vredi..

Nazad
Vrh Dno