Šta je novo?

Problem sa deljenjem

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
U pitanju je kucna mreza, sve je povezano preko Huawei HG520c wireless rutera. Znaci, 2 desktop racunara i Dell Inspiron N5010, svi racunari imaju identicna podesavanja za mrezu u Win7 x64 Ultimate (na svim racunarima). Problem je u tome sto samo nikako ne mogu da pristupim laptopu. Laptop vidi sve racunare u mrezi i pristup radi bez problema, cak i moj android vidi sve racunare, ali cim pokusam da pristupim laptopu izlazi poruka "no permissions.... bla bla bla". Onog trenutka kad uradim double click na Notebook-Pc, tog momenta iskace upozorenje, znaci ne mogu ni da vidim sta je deljeno na laptopu. Pokusao sam i da dodam everyone u permissions, ali ni to nije od pomoci, stavio i full control ali opet isto. Reinstalacija win7 x64 takodje nije pomogla. Firewall takodje iskljucen, tako da i to moze da se izbaci iz jednacine. Napominjem, share je podesen kako treba na svim racunarima, cim ni XP ne pravi problem da vidi deljene particije i foldere na ostalim racunarima. Da li je moguce da wireless driver na laptopu pravi problem? Ili postoji mozda neko drugo resenje....?

Poslednja izmena:
To sam naveo poredjenja radi, donese neko od ortaka laptop sa XP-om, i bez problema vidi kompletan share, posto znas i sam da je bilo dosta problema u deljenju izmedju xp-a i sedmice. Lose sam se izrazio u prvom postu

Da li si siguran da je firewall na laptopu isključen ?
Kažem isključen, znači ugašen njegov servis, ako se samo isključi iz control panela on zaustavi sav saobraćaj
Ili ugasi servis ili ostavi uključen, i dodaj pravilo za share

Imaš li password za logovanje na laptopu?
Windows traži da korisnik ima podešen password da bi uopšte omogućio deljenje u mreži (korišćenjem standardnog share-a, homegroup radi i tada).

Nema potrebe za passwordom, napominjem da je na drugim racunarima identicno podesen share i sve savrseno radi, a homegroup sam izbegavao bas zbog sto vece kompatibilnosti sa starim operativnim sistemima, jer cesto servisiram ortacima racunare pa mi je lakse da sa mreze povucem instalacije koje mi trebaju. Btw, pokusao sam i sa password protected sharingom ali avaj. Najcudnije mi je od svega da samo bas taj komp pravi problem, cak i posle reinstalacije Windowsa. Firewall proces je ugasen, i to sam proverio x puta. Evo sad sam uspeo nesto da "sredim". Kad u adress bar unesem \\notebook-pc\"ime deljenog foldera", tada mogu da pristupim, ali klasican pristup preko imena racunara pa da vidim sta je deljeno, i dalje pravi problem. Baguje, ali ne znam zasto.

Nazad
Vrh Dno