Šta je novo?

Problem sa daljiskim od Creative T7900

lnzarko

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2006
Poena
304
Imam zvucnike Creative T7900 koji ima zicni daljinski upravljac.Od pre izvesnog vremena javlja mi se jedan problem.Naime, kada samo malo jace dodirnem dugme za pojacavanje zvuk pocene da se pojacava pa da se smanjuje sto nije nimalo naivno.Nervira me uzasno.Probao sam da rasklopim daljinski i ocistim od "prasine" (koje i nema jer je daljinski dobo zatvoren).Jedno vreme radi normalno i onda pocne opet da zaje..va.Kad samo malo okrenem dugme da pojacam zvuk se oijaca do maximuma pa se samnji na odredjenu jacinu.Zna li neko u cemu moze da bude problem i kako ga resiti.Ima li negde da se kupi posebno ovakav daljinski.

Prilozi

• HPIM2590.jpg
    HPIM2590.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 116
Imam zvucnike Creative T7900 koji ima zicni daljinski upravljac.Od pre izvesnog vremena javlja mi se jedan problem.Naime, kada samo malo jace dodirnem dugme za pojacavanje zvuk pocene da se pojacava pa da se smanjuje sto nije nimalo naivno.Nervira me uzasno.Probao sam da rasklopim daljinski i ocistim od "prasine" (koje i nema jer je daljinski dobo zatvoren).Jedno vreme radi normalno i onda pocne opet da zaje..va.Kad samo malo okrenem dugme da pojacam zvuk se oijaca do maximuma pa se samnji na odredjenu jacinu.Zna li neko u cemu moze da bude problem i kako ga resiti.Ima li negde da se kupi posebno ovakav daljinski.

Verovatno ti je otisao potenciometar:D za pojacavanje!

Poslednja izmena:
Po oneme kako si opisao kvar najverovatnije je u pitanju hladan lem na potenciometru, tj. doslo je do pucanja jednog od lemnih mesta na potenciometru za za jacinu a otuda i to nekontrolisano menjanje jacine zvuka prilikom pojacavanja/smanjivanja. U najgorem slucaju je mozda naprsao sam potenciometar, mada je to manje verovatno ukoliko si pazljivo rukovao daljinskim i ako ti nije ispadao, udarao o nesto itd.
Popravka je u slucaju hladnog lema veoma jednostavna i svodi se na ponovno lemljenje naprslog lemnog mesta sto bi trebalo da resi tvoje probleme. Ako se ne snalazis sa lemilicom nadji nekoga malo iskusnijeg u toj oblasti neka ti to odradi.

Od kada sam kupio zvucnike daljinski uvek stoji na stolu zalepljen duplex trakom.Znaci bukvalno nikada nije ni pomeren sa tog mesta.

Nema veze sto nije pomeran sa mesta, hladan lem se javlja i na ostalim el. uredjajima (TV, video, DVD...) usled delovanja fizicke prirode, npr. u tvom slucaju kada pojacavas ili smanjujes ti vrsis odredjeni pritisak na potenciometar, kao i usled delovanja temperaturnih razlika te vremenom dodje do pucanja lemnih mesta, pogotovo onih koja su fabricki odradjena sa minimalnom kolicinom kalaja za lemljenje.
Kao sto sam ti rekao takav kvar je lako i jeftino resiti.

Creative zvucnici u tom rangu su mnogo losi sto se tice daljinskog, struje koja izlazi iz zvucnika, i sl. Kvalitet zvuka je dobar ali navikni se jednostavno na te probleme, i nemoj nositi u servis Computer Landa gde ce ti, ma koliki kvar bio, reci da je sa zvucnicima sve redu. Veruj mi, govorim iz svog i iskustva mnogih drugih ljudi. Odnesi kod nekog majstora koji ima svoju malu zanatsku radnju.

posto i kod mene pocinje da se javlja problem,znaci nije moguce nigde naci taj daljinac da se kupi???!!

Nazad
Vrh Dno