Šta je novo?

Problem sa D-Link DIR-300

• Začetnik teme Začetnik teme nsAce
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Posedujem ovaj ruter i sve je do pre par nedelja radilo savrseno. Medjutim sada se cesto (2-3 puta dnevno) desava da mi se internet veza jednostavno izgubi. Firefox ne moze da ucita ni jednu stranu a kada pokrenem Troubleshoot on napise poruku: "The DNS server isn't responding". Naravno, veza se ne vraca sve dok ne resetujem ruter (bilo iz firefoxa, bilo sa njegove zadnje strane). I onda sve opet u krug.
Sta je problem?

A jel postoji još neki uređaj ispred tog rutera?

Ko ti je provajder, mozda cak moze i do njega da bude?

Jel ti pod Connect mode postavljeno Always? Zapravo, bolje je pitati na koji nacin je sve konfigurisano, jel modem u bridge pa se konekcija realizuje preko rutera, ili si nekako drugacije to postavio?

To je bar jednostavno otkriti. Koristi jedan dan samo komp koji je povezan direktno na modem od ISPa i rešenje će ti se samo pokazati.

U pitanju je SBB kablovski internet ali mi je nemoguce da posle 3 godine bez greske sada pocne da zeza. Mislim da je ipak ruter u pitanju jer dok njega ne restartujem internet ne radi.
Ne znam gde je Connect mode. Ako je to CT Mode onda je postavljeno na auto (ima i always).
Iskreno podesavanja nisam mnogo cackao posto je sve fenomenalno radilo na plug and play.

Mozda i ne postoji to podesavanje ako ti konekcija ne ide preko DIR300. Inace je kada odes pod Manual Internet Connetction.

Inace, moze se desiti da stvari tek preko noci pocnu naopako, nije se jednom desilo pa da bude cudno 🙂.

Pa uvek sve radi savršeno neko vreme, ma koliko to vreme bilo, dok ne počne da zeza. Probaj novi firmware za DIR300 ako već toliko sumnjaš u njega.

Ček, a jesi li firmware stavio pre ili posle početka zezanja?

Da ne bih otvarao novu temu u ovoj cu izneti svoj problem jer je dosta slican. Pre nekog vremena nabavio sam D-LINK DIR-635 wireless ruter. Desava mi se da nakon koriscenja od nekoliko dana izgubim pristup internetu, a jedino resenje je resetovanje modema (SBB). Pokusao sam da menjam firmware ali nema neke razlike. Inace godinama sam koristio TP-LINK TL-R402M i sa njim nikada nisam imao ovakav problem

Ček, a jesi li firmware stavio pre ili posle početka zezanja?

Firmver je bio najnoviji i pri kupovini rutera. Mislim da je iz 2008. godine.

@saigic
Vidim na netu i da drugi D-Linkovi modeli imaju ovakve probleme.
Nego jel ti pomaze ako samo restartujes ruter ili moras bas modem?

Probao sam da restartujem ruter i nista nije pomoglo, samo modem.

a da na DIR-300 probas da ubacis dd-wrt firmware?

(635 nije podrzan...)

a da na DIR-300 probas da ubacis dd-wrt firmware?

(635 nije podrzan...)

Ma gde će sa tim da se zeza...

Nego da pronađeš možda stariji firmware? A jesi li beše probao ceo dan samo sa modemom?

Ma gde će sa tim da se zeza...

Nego da pronađeš možda stariji firmware? A jesi li beše probao ceo dan samo sa modemom?

Nisam posto vise ljudi koristi internet pa je malo nezgodno. Mozda kada se poklopi da nikom ne treba internet. Mada, mozda bih mogao da probam sa starim DIR-100. Evo sada na primer vec skoro 2 dana nisam trebao da resetujem ruter. Stvarno ne znam sta je u pitanju.

@lale87
Pa razmisljao sam i o tome ali onda ode garancija. Ruter je star oko 6 meseci pa bas ne bih sada da izgubim garanciju, bas zbog ovakvih situacija.

Pa pitaj te ljude jel hoće net bez problema ili da ih stalno zeza... A ako staviš DDWRT možeš kasnije opet vratiti stari firmware tako da nećeš izgubiti garanciju...

Nazad
Vrh Dno