Šta je novo?

Problem sa Cyberlink PowerDVD-om

• Začetnik teme Začetnik teme J@mmer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Imam dva problema sa PowerDVD-om (PowerDVD 6):
1. Zeza me sa 5.1 zvukom ili mi radi centralni i vufer bez ostalih zvucnika iako je sve podeseno i sve ostalo radi u 5.1

2. Ne dopusta preskakanje reklama na DVD diskovima koji su kupljeni na trafici, nego moram da se smaram dok prodju reklame pa tek onda mogu da gledam film

Pa bih vas zamolio ako neko ima neki bolji DVD player od njega koji resava sve ovo, da mi preporuci ! WinDVD sam koristio pre oko 1-2 godine i pravio mi je bagove na vise masina tako da sam od njega odustao a sumnjam da novija verzija moze da mi resi problem !

Pozdrav !!!

1. Idi u podešavanja zvuka (audio settings) i umesto "2 speakers" stavi da bude "6 speakers"...

2. Namerno je onemogućeno premotavanje reklama ili raznih upozorenja, dakle, nije to do plejera (softvera) već je disk tako napravljen prilikom autoringa. Rešenje je da napraviš reautoring, izbaciš reklame, narežeš film na novi disk i udri...

Za preskakanje reklama resenje je DVD Region+CSS Free programce, sto mu je jedna od opcija koje nudi, a sto se tice DVD plejera (tj. SW)... Jesi probao PowerDVD 7? Izasao je pre neki dan.

Ja sam probao WinDVD pre jedno 2 godine, uporedio kvalitet slike sa tadasnjim PowerDVD 5 koji sam imao i rekao WinDVD - nikad vise. PowerDVD 6 mi se nije nesto dopao, bio mi je preglomazan pa sam se zadrzao na verziji 5. Od juce koristim verziju 7 i za sada sam zadovoljan (isprobao na jednom filmu samo)

link : http://www.cyberlink.com/multi/products/main_1_ENU.html

Poz!

Sasa_NS je napisao(la):
1. Idi u podešavanja zvuka (audio settings) i umesto "2 speakers" stavi da bude "6 speakers"...

2. Namerno je onemogućeno premotavanje reklama ili raznih upozorenja, dakle, nije to do plejera (softvera) već je disk tako napravljen prilikom autoringa. Rešenje je da napraviš reautoring, izbaciš reklame, narežeš film na novi disk i udri...

1. Hvala na savetu ali nisam ***** nije to problem jer je 6ch izabran sa efektima (CLMEI-2) i bez isto se desava, moguce da je do softvera zvucne karte (Realtek AC 97, na ploci ASUS A8NE) ali sve ostalo mi radi Winamp, Windows Media player (i muzika i sve vrste filmova), MV2Player, igre ... samo PowerDVD me zaj.....

2. To sam i pretpostavio ali sam se nadao onoj teoriji da svaki problem (zastita) ima lek a da se ne gubi pet sati na grebovanju, reautoring,prerezivanju ili necem slicnom vec samo ubacis disk i zbegnes reklame od 10 minuta ( jer bi to trebao da bude tvoj izbor da li ces ili neces da gledas)

Hvala u svakom slucaju i bez ljutnje jer standardne procedure podesavanja (ono klikni ovde pa onde sam probao, meni treba resenje sa drugom verzijom softvera) verovatno cu poslusati savet Falcon-a u vezi PowerDVD 7 mada bih hteo da izbegnem bilo koji Cyberlinkov softver jer smaraju a narocito posle onoga sto sam video na Asusov-im TV tjunerima sa Cyberlinkovim Home theater-om koji je za debile i smori ti ceo ekran i masinu dok gledas ili slusas TV ili Radio program i jos uz sve to je do jaja spor!!!

Pozdrav !!!

Falcon je napisao(la):
Ja sam probao WinDVD pre jedno 2 godine, uporedio kvalitet slike sa tadasnjim PowerDVD 5 koji sam imao i rekao WinDVD - nikad vise. PowerDVD 6 mi se nije nesto dopao, bio mi je preglomazan pa sam se zadrzao na verziji 5. Od juce koristim verziju 7 i za sada sam zadovoljan
Ja koristim Power DVD 5, i to onu verziju koju sam dobio uz combo (licenca koju sam dobio nema samo sve opcije za simuliranje "kvadrofonije" pomoću dva zvučnika ili slušalica, sve ostalo ima). Probao sam i druge verzije ali sam zaključio da je meni ova verzija koju imam sasvim dovoljna.

Poslednja izmena:
J@mmer je napisao(la):
2. To sam i pretpostavio ali sam se nadao onoj teoriji da svaki problem (zastita) ima lek a da se ne gubi pet sati na grebovanju, reautoring,prerezivanju ili necem slicnom vec samo ubacis disk i zbegnes reklame od 10 minuta ( jer bi to trebao da bude tvoj izbor da li ces ili neces da gledas)

DVD Region+CSS Free

Features
  • Very easy to use: it works automatically in the background!
  • Enables any region coded DVD to be played in all software DVD players
  • Enables any CSS encrypted DVD to be copied in all DVD copy software
  • Removes region code (RC) from DVD's
  • Removes encryption (CSS) from DVD's
  • Removes region code enhancement (RCE) from DVD's
  • Removes analog copy protection from DVD's
  • Removes user operation prohibitions (UOPs) from DVD's. This feature allows you to:
    - change soundtracks on the fly.
    - hide forced subtitles as you wish.
  • Enables the DVD menu or movie to be played directly without FBI warnings
  • Prevents auto run of software from DVD's, such as PCFriendly
  • Works with all DVD drives, including region-protected (RPC2) DVD drives
  • Works "on the fly", without having to save data to the hard disk
  • Stable and fast, it does not need any driver
  • FREE lifetime upgrades
  • FREE lifetime English support via e-mail, worldwide
  • "Remove Structure Protection": copy DVD's with Sony ARccOS copy-protection!
  • "Audio CD Free": play, copy and rip protected Audio CD's!
  • Supports 64-bit Windows XP and Windows Server 2003

Nije besplatan, ali dobijas upravo to sto ti treba - mogucnost da preskocis reklame i ona upozorenja na pocetku filma 😉

Poslednja izmena:
Isto ima i u AnyDVDju: remove annoying adverts and trailers.

Power DVD 5 je zakon, samo neke filmove u Pinnacleu koji su uradjeni nece dobro da ih pusta (samo tu se baguje) ostale sve zivo cita i to brzo, dok 6ci treba vise vremena da se upali/startuje film. PowerDVD 7 nisam probao...

J@mmer je napisao(la):
Pa bih vas zamolio ako neko ima neki bolji DVD player od njega koji resava sve ovo, da mi preporuci ! WinDVD sam koristio pre oko 1-2 godine i pravio mi je bagove na vise masina tako da sam od njega odustao a sumnjam da novija verzija moze da mi resi problem !

Nezavisno od toga da li uspeš da rešiš problem sa PowerDVD-om, probaj novi WinDVD. Mrzeo sam ovaj program jer mi je pravio haos po sistemu i nikada nije radio kako treba, ali sedmica funkcioniše savršeno. Bogatija je funkcija za zvuk od PowerDVD-a i generalno je najbolji program ove vrste.

Instalirao sam PowerDVD 7 i mogu reci da sam zadovoljan, sada mi 5.1 zvuk radi kako treba, ostaje mi samo da probam jos kombinaciju DVD Region+CSS Free zbog glupih reklama koje smaraju na onim DVD filmovima sa trafike !

Pozdrav !!!

Jedan savet, kad instalirate DVD Region+CSS Free, izbacite Nero iz liste programa, zna ponekad da pravi probleme. Ionako necete direktno kopirati zasticene diskove u Neru 😉

Probao sam i novi PowerDVD, ali ipak dajem malu prednost WinDVD-u zbog potpunijih audio/video opcija.

Nazad
Vrh Dno