Šta je novo?

Problem sa cpu?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
U pitanju je celeron 1GHz koji radi na 1.3Ghz, znaci pci je na 43Mhz, a agp na 83Mhz.
Sve radi super na naponu 1.8v.Kada ga prebacim na 133Mhz magistralu desava se sledece:
3dmark 2001 krene i pukne, a isto se desi i sa Quake3 demo1.
Cpu stability test radi i do 1/2h max temp je 45C.
Pitanje je zasto mi benchmarci pucaju kada u slucaju da cpu radi na 133Mhz , pci i agp rade na preporucenim frekvencijama.
Pretpostavljam da je u pitanju napon na cpu, ali ne moze da se poveca vise od 1.8v.Ploca je Asus tusl2-c?

Pa...ukratko u pravu si! Bez obzira sto AGP i PCI rade na normalnoj frekvenciji procesor ocigledno radi nestabilno - a posto je temparatura manje-vise normalna treba mu jos malo napona...e sad ne znam jel ima neki noviji BIOS koji to moze!
Ajde ko ima ASUSA pomozite coveku!
Pozdrav! :wave;

Pogreshio si shto si ovde postavio post, zato molim moderatore da sve ovo prebace u OVERKLOKING. Veruj mi dobiccesh odgovor tamo na svoje pitanje, Broz je expert za overkloking na toj plochi.

Buca

Ocigledno da si nabavio solidan primerak, ali ne i najbolji. Radi nategnuto, na granici stabilnosti. Ako ne puca na malo nizim frekvencijama, onda je definitivno to. Ostaje ti jos da probas sa malo boljim hladjenjem. :)

tusl2-c i celeron...pa greota da na takvu plocu stavis celerona...sve u svemu sibaj napon na 1.8 pa vidi

Re: Re: Problem sa cpu?

intel je napisao(la):
tusl2-c i celeron...pa greota da na takvu plocu stavis celerona...sve u svemu sibaj napon na 1.8 pa vidi

Pa sta da stavi? PIII od 450 DM???

Re: Re: Re: Problem sa cpu?

notax je napisao(la):

hahaha:D . E, bre, Notax, kada bi birali postove kojima se slatko nasmejem tvoji bi sigurno pobedili:D :D :D .
Pozdrav

notax je napisao(la):

Pa dobro ima ih i za 300 :D.

Re: Re: Re: Re: Problem sa cpu?

Celeron je uzet da zagreje mesto novon Tualatin cpu .

Fali mu struje, nista drugo....

notax je napisao(la):

e da si ti meni notax ziv i zdrav :D ja sam pre nekih 2 meseca prodavao ovde na forumu P3 na 1 Ghz za 300 dm...pa ti vidi

Re: Re: Re: Re: Problem sa cpu?

intel je napisao(la):
e da si ti meni notax ziv i zdrav :D ja sam pre nekih 2 meseca prodavao ovde na forumu P3 na 1 Ghz za 300 dm...pa ti vidi

Tja, da sam samo znao. A ja kupio Duron 600@1000 za 65 DM, sa slicnim performansama kao taj PIII 1G. :D

Nazad
Vrh Dno