Šta je novo?

Problem sa Corsair HX620

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
17.04.2004
Poena
1,585
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X3D & Noctua NH-D15
Matična ploča
Asrock x370 killer SLI
RAM
32GB G-Skill Trident Z 3200 CL14
GPU
Asus Strix 1080TI
PSU
Seasonic 760XP2
Kućište
Corsair 600T
Miš & tastatura
Logitech G15 $ MX518
Mobilni telefon
Xiaomi 14T
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U poslednje vreme imam mali problem sa ovim napajanjem. Napajanje se pregreva sto mi izaziva restart s vremena na vreme pogotovu pri igranju. Odmah da se razumemo napajanje je cisto, nema prasine, uvlaci hladan vazduh ali ventilator se jedva vrti. Vent ne pravi nikakav otpor pri okretanju, ne cuje se, deluje potpuno zdrav.
Dali je na napajanju mozda crklo nesto za kontrolu obrtaja? Jel ima neko mozda nekakvu ideju sta je moglo da se desi i kako da resim?
Ja cu ga sad rasturiti da pregledam vent, mozda i da probam drugi ali bi voleo da cujem jos necije misljenje jer je vise glava sigurno pametnije od jedne.

Vent je zdrav, kapiram da je termostat crkao da napajanje misli da je hladno i da nema potrebe da vrti vent na vecim obrtajima.
Prvobitno sam vent vezao na 12V direktno ali sam ga ipak prebacio na fan controler jer je Adda na 12V za moje usi.
Jel neko zna jel moguca zamena termalnog senzora? Gde to nabaviti?

Poslednja izmena:
ako je van garancije odseci zicu za kontrolu obrtaja i zavrsena prica radice normalno i nece biti bucan kao na 12V, ja sam jedno tako resio, ne bi trebalo da mora da se cacka po ploci da se pravi bajpas i slicno. Imas ovde neke senzore http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...60+/+760+SFF+PSU+thermal+sensor+M790D&_sop=15 posto imas fan kontroler mozes na njega da povezes senzor i on preuzme regulaciju napajanja i na taj nacin ne cackas nista oko napajanja

Poslednja izmena:
Ovog termalnog senzora nema nigde. Ventilator je prevezan ali napajanje je i dalje vrelo na 5V pri igranju a ni na 7V ne pomaze mnogo s tim da se cuje vent ko lud. Nikada na tim brzinama nije radio. Nesto nije uredu s njim ali ne znam sta. Vreme je da se uzme drugo napajanje kako mi se cini :S:

da nije taj kvalitet vec bi svirnulo , bolje servisiraj dok jos radi

Znas nekoga ko dobro radi?
Sutra kupujem drugo napajanje a ovo ce sljakati prevezano na rigu.

ne znam samo sigurno nije naivno, da je taj senzor problem posto rade ventilatori ne bi bilo vruce jer kad je ispravno mora da se dobro optereti da bi bilo vruce pogotovo napajanje tog kalibra najmanje preko 70% da je optereceno, neki je tu ozbiljniji problem cim je disipacija toplote enormna

Zato sam i kupio drugo napajanje. Nisam siguran sta je ovim, vizuelno je sve ok ali ocigledno je da nije tako. Ovoliko se nije nikada grejao. Ali ako je sonda ok onda bi trebao da vrti vent brze a to ne radi. Ne znam ko bi mogao da ga pogleda i eventualno popravi. Ako neko ima ideju...

Ранијих година је Младен био доста хваљен, не знам да ли и даље ради... Имаш и овде на форуму пост

Problem je sto je to bilo pre 8 godina ali hvala, provericu 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno