Šta je novo?

problem sa coolerom - MSI (MS-6837D)

chova

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2005
Poena
319
uzeo sam Laptop od drugarice jer se zalila da joj cooler bruji, kada sam ga otvorio imao sam sta da vidim, bio je jako prljav od prasine i naravno fino ga ocistio vratio nazad, jedno vrlo kratko vreme je radio ok i opet je bucan, znaci da se od prasine bio istrosio. Da li ima neko resenje za ovaj problem ili gde bih mogao da nadjem novi cooler, zvao sam tehnicku podrsku MSI ali su mi nekako jako skupi a kod njih je princip takav da se laptop posalje i oni ga servisiraju znaci nema prodaje rezervnih delova, i deo+servis staje oko 4.000 - 5.000 din. bas sam se iznenadio, da li je taj mali cooler bas toliko skup?

uzeo sam Laptop od drugarice jer se zalila da joj cooler bruji, kada sam ga otvorio imao sam sta da vidim, bio je jako prljav od prasine i naravno fino ga ocistio vratio nazad, jedno vrlo kratko vreme je radio ok i opet je bucan, znaci da se od prasine bio istrosio. Da li ima neko resenje za ovaj problem ili gde bih mogao da nadjem novi cooler, zvao sam tehnicku podrsku MSI ali su mi nekako jako skupi a kod njih je princip takav da se laptop posalje i oni ga servisiraju znaci nema prodaje rezervnih delova, i deo+servis staje oko 4.000 - 5.000 din. bas sam se iznenadio, da li je taj mali cooler bas toliko skup?

pa nek uzme neki cooling pad....god bless Cooler Master :) mada ni taj hladnjak mi nije nesto preevise skup...

Kupi grafitnu mast i namazi na osovinu (oko 500 din). Obicno masinsko ulje nece nadoknaditi prazan prostor izmedju osovine i plastike. Ja sam ih puno tako resio na duzi rok.

ok, hvala za ovu grafitnu mast, verujem da cu uspeti da ga resim na jedan rok dok ne naletim na neki pokvareni laptop ili u najgorem slucaju da prepustim servisu u MSI kod nas. A da li ako kojim slucajem nadjem slican cooler, mada tesko da cu naci....

ok, hvala za ovu grafitnu mast, verujem da cu uspeti da ga resim na jedan rok dok ne naletim na neki pokvareni laptop ili u najgorem slucaju da prepustim servisu u MSI kod nas. A da li ako kojim slucajem nadjem slican cooler, mada tesko da cu naci....

prati oglase....ljudi svasta prodaju :))

moja devojka ima msi ex630 , nema ga ni godinu dana, evo pocinje cooler jace da se cuje nego inace, da li to ma veze sa tim sto je sad toplije vreme pa ga on ubrzava i onda je bucniji, nije to buka da se bas cuje glasno, al se cuje razlika kad radi negde u tisini u odnosu na ranije...

Ili "bruji" kao sto su kolege gore opisale,
ili se natalozilo fine prasine na lopatice venta i poluzapuseni hladnjaci pa jace vrti jer ne moze normalno da se hladi.

Imam MSI L735X i jednom u 3 meseca ga otvaram jer neverovatno koliko prasine nabije u hladnjake pa se dernja ventilator...

Ja sam pre nekoliko godina imao iste probleme sa kulerom na Toshiba Qosmio modelima, dakle modeli high end serije. I prvi i onaj nakon njega - isti problem nakon 6-7 meseci koriscenja

definitivno je zbog vrucine....
kad sam gledao taj cooler kako radi, podigao sam laptop da bih video ventilator i brujanje je prestalo... Zato sto je onda(kad se odigne) protok vazduha kroz ventilator veci i bolje se hladi, tako da odmah i smanjuje brzinu ventilatora te se on manje cuje...i to se temperatura smanji za nekih 5-6 stepeni za par sekundi, bas sam pratio u nekom programu... nije podloga za dzabe izmisljena! :)
Da li vredi uopste kupovati podlogu za laptop koja kosta nekih 2000-2500din, tj. neku najjeftiniju?!

definitivno je zbog vrucine....
kad sam gledao taj cooler kako radi, podigao sam laptop da bih video ventilator i brujanje je prestalo... Zato sto je onda(kad se odigne) protok vazduha kroz ventilator veci i bolje se hladi, tako da odmah i smanjuje brzinu ventilatora te se on manje cuje...i to se temperatura smanji za nekih 5-6 stepeni za par sekundi, bas sam pratio u nekom programu... nije podloga za dzabe izmisljena! :)
Da li vredi uopste kupovati podlogu za laptop koja kosta nekih 2000-2500din, tj. neku najjeftiniju?!

pa bolje ista nego nista a imas i podloge bez ventilatora ispod 2 soma

na limundu sam nalazio notebook holdere (postolje bez ventilatora), nove za 600 dinara, i mnogo ce ti znaciti bilo kakvo odizanje laptopa

ma to je cimanje .... mozda su za 200-300skuplji u radnjama.... a i ipak bolje da odvoji koji din i uzme nesto valajno ako zeli da sa lt-om ide na duze staze...

Kupi grafitnu mast i namazi na osovinu (oko 500 din). Obicno masinsko ulje nece nadoknaditi prazan prostor izmedju osovine i plastike. Ja sam ih puno tako resio na duzi rok.

Par meseci me muči kuler na MSI-ju. U servisu ga isprskali sa WD40 i kao to je to. Držalo je vodu 24h. Posle sam digao ruke od njih i počeo sam da ga podmazujem raznim sredstvima.

Hvala na savetu za grafitnu mast. Probao sam pre par dana i za sada radi odlično. Deluje kao da će potrajati.

Nazad
Vrh Dno