Šta je novo?

Problem sa Control centrom...zasto???

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Evo ovako kada sam odlucio da predjem na Ati Control centar fino sam se iznenadio.Naime kaga posle restarta kompa kada se digao win pocinje da mi izbaca gresku "clr...itd eror...itd..." nesto u tom fazonu,ali povezano je sa ACC.Zbog cega mi se pojavljuje ova greska?
btw. i moj ortak ima isti problem samo sto je njegov jos nenormalniji :) jer je on formatira hard i desilo mu se sta se desilo... :wall:
Dali je neko ima slicnih problema i ako jeste kkao ih rijesiti???
Hvala i pozdrav!!!

Evo drug mi je rijesio problem ,trebalo je da se istalira prvo frame work 1.1 program,pa tek onda CC...
Hvala mozete brisati thread ;)

Neka ostane, ako bude jos neko imao slican problem...

Mada ne vidim sta ce ti pored ATI Tray Tools-a, taj glomazni i ultra spori Control Centar.

p.s. To u vezi .NET Frameworka pise na samom pocetku readme-ja velikim slovima :) i na svakom sajtu odakle se skida CCC verzija drivera.

Delija je napisao(la):
Mada ne vidim sta ce ti pored ATI Tray Tools-a, taj glomazni i ultra spori Control Centar.

p.s. To u vezi .NET Frameworka pise na samom pocetku readme-ja velikim slovima :) i na svakom sajtu odakle se skida CCC verzija drivera.

Hvala za Ati Tray Tools ... covece spasao si me ... naime nikako nicam mogao da u CC podesim Tv out na Clone Mode kao sto sam mogau u CP, nego samo na Extended Desktop ... i to jos kod ortaka koji je tek kupio Komp ... pa mi zakera ...
Veoma mala ali maximalno korisna stvracica ... svaka preporuka

mkrnjic je napisao(la):
Hvala za Ati Tray Tools ... covece spasao si me ... naime nikako nicam mogao da u CC podesim Tv out na Clone Mode kao sto sam mogau u CP, nego samo na Extended Desktop ... i to jos kod ortaka koji je tek kupio Komp ... pa mi zakera ...
Veoma mala ali maximalno korisna stvracica ... svaka preporuka
Hm... nije mi trebao clone, ionako sve gledam preko extended desktopa, lakše je... ali evo ovako za 1 minut... Displays Manager, desni klik na sekundarni display, Clone Main with TV... to je valjda to :)

Mene kod extended desktopa nervira sto mi se pokazivac misa (ili kursor ako hocete) izgubi sa ekrana kad odem u desni ugao ekrana. Onda ne znam gde se nalazi dok ne pogledam na TV. Zato drzim clone rezim.
A da pitam, ako sam instalirao Ati tray tools, mogu li bez nekih pogubnih posledica da deinstaliram samo Control Center? Jel to neko uradio prakticno?
Mislim da Control Center zauzima resurse, jer ima cini mi se barem 2 servisa (CLI) koje podize po startu sistema. Vrlo rado bih se otarasio istih...

Ja uključujem TV-out po potrebi, ne držim ga stalno aktivnog, pa mi to ne smeta.
Mislim da možeš slobodno da skineš Control Center ako sva podešavanja koja su ti potrebna možeš da obaviš iz ATT.

Evo, pre par sati, deinstalirao sam Control Center, instalirao i malo podesio ATT, postavio sam mu da se po startupu ucitaju podesavanja i sada mi normalno, posle podizanja sistema TV funkcionise. Ne moram da otvaram Control Center, pa da "prisilno" ukljucujem TV pa da mu kazem da ga postavi kao sekundarni ekran, da ga "klonira" itd.
Nikad vise Control Center, Ati Tray Tools je prava alatka. Vidim da lepo moze da zameni i Ati tool, jer se i u njemu overclock moze sasvim lepo odraditi, cak ona automatska overclock fora kad ulazi u 3D aplikaciju je strava!.
U 2D mi radi standardno 250/400 dok pri prelasku u 3D overclockuje na 420/450. Savrseno, iako dobitak u brzini nije neki... :wave:

dbaja je napisao(la):
Mene kod extended desktopa nervira sto mi se pokazivac misa (ili kursor ako hocete) izgubi sa ekrana kad odem u desni ugao ekrana. Onda ne znam gde se nalazi dok ne pogledam na TV. Zato drzim clone rezim.
A da pitam, ako sam instalirao Ati tray tools, mogu li bez nekih pogubnih posledica da deinstaliram samo Control Center? Jel to neko uradio prakticno?
Mislim da Control Center zauzima resurse, jer ima cini mi se barem 2 servisa (CLI) koje podize po startu sistema. Vrlo rado bih se otarasio istih...

Pa disejbluj ih. Meni Control Center radi i bez nih.

Delija je napisao(la):

Control Centar je za komsiju koji ima nVidiu da kaze kako je ATi lep i nabudzen :)

Ok, ubio sam (sa zadovoljstvom Control Center) i postavio Ati tray tools. Programce od 2Mb ima sve i jos mnogo vise detalja od Control Center-a koji zauzima oko 67Mb, sporo se ucitava i uopste kljakavo radi posebno sa pamcenjem da je TVout ukljucen. Ranije sam dugo drzao na masini Omega drajvere, pa uz njih i Rage 3D tweak kojim sam 'cinculirao' detalje da bih dobio optimalnu brzinu kartice. Sada u ovom Ati tray tools-u vidim iste te stvari. super!

procitao sam tread i mogu da kazem da sam odmah deinstalirao CCC i u ATT-u podesio sve opcije i prezadovoljan sam mnogo je brzi i jednostavniji. :D

naime imam jedan problem posto koristim XP64 kuburim sa divx plejerima koristim mv2p i uopste nisam zadovoljan program je ocajan.ovi ostali za koje znam nece da rade na ovom OS-u.Moze li neka preporuka??

Kada kloniram sliku na TV i pustim divx film prevod se pojavljuje na monitoru, a na TVu ne, isti slucaj je i sa extend modom, please help
:D

Dandy je napisao(la):
Hm... nije mi trebao clone, ionako sve gledam preko extended desktopa, lakše je... ali evo ovako za 1 minut... Displays Manager, desni klik na sekundarni display, Clone Main with TV... to je valjda to :)

Da to je to i bas tako i radi CLONE MOd ... Hvala ...

Probao sam i ATT i on je sjajan ... lak i dosta podseca na CP a ima i jos gomilu drugih mogucnosti ... svaka preporuka

i kod mene sve radi ALI ...
kod ortaka na nekom Sapphire 1300 stalno problemi ... CAT 6.2 i ATT i kada mu zadam CLONE i posle toga Apply ili OK, svejedno, nista se nedesava tj. ATT nemoze da sprovede zadata setovanja ... a isto se ponasa ATT i sa drugim CAT , tj nije mogao da sprovede zadata setovanja

E onda sam instalirao CC i poslusao Dandy -jev savet za Clone opciju i sve radi samo NEMA BOJE ... podesio sam i Pal B Format i prvo koristio S video, a zatim i Compozitni kabl i NEMA BOJE ... i kada sa CC ukljucim i Extended Dektop opet NEMA BOJE ... i sto je najgore taj isti kompo na mojim kablovima i moj televizoru radi OK tj IMA BOJE ...

Dal je neko imao ovakav problem ... any Sugestions ... :wall: :wall:

mastercula je napisao(la):
Kada kloniram sliku na TV i pustim divx film prevod se pojavljuje na monitoru, a na TVu ne, isti slucaj je i sa extend modom, please help
:D

Nisam probao na xp64 ali ja za prikaz titla koristim DirectVob Sub iz AcMegaCodec 6.03 Packa i on mi baca titl uvek na crnu povrsinu ispod filma ... a pre sam koristio Overlay iz BS playera ali sam odustao zbog podloge jer kada je na filmu neka svetla podloga tesko se cita titl ... ako ti nesto moze pomoci to su moja iskustva

mastercula je napisao(la):
naime imam jedan problem posto koristim XP64 kuburim sa divx plejerima koristim mv2p i uopste nisam zadovoljan program je ocajan.ovi ostali za koje znam nece da rade na ovom OS-u.Moze li neka preporuka??
Ja baš MV2 Player i koristim. Uključiš extended desktop, u MV2P Options, Full Screen, PC/TV, ostaviš selektovan PC mode, u monitor combobox-u izabereš monitor 2 i potvrdiš. Kada pustiš film i baciš ga u fullscreen, on će otići na drugi displej (tj. TV) zajedno sa titlovima.

@mkrnjic

hvala probacu

@Dandy

kada uradim full screen (preko mv2p) rezolucija mi se sa 1280x1024 prebaci na 640x480 znaci start dugme mi je pola ekrana bas bedak, probacu i takvo setovanje :)
hvala!!!!

@mkrnjic
probaj rucno da namestis boju na ona dva slajdera contrast i jos nesto... :)

Nazad
Vrh Dno