Šta je novo?

Problem sa cimerom

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Imam sledeci problem: zajedno sa cimerom placam ADSL a koristimo samo moj racunar, e sad on se odomacio pa cesto koristi moj racunar i u druge svrhe. zeleo bih da mu to onemogucim i da napravim novog usera u kome bi on imao samo internet explorer, konekciju na internet i bukvalno nista vise ni winamp, ni druge programe... Cak bi bilo pozeljno da mu ogranicim i prostor na disku na kome bi skidao stvari. Molim vas za pomoc kako to da uradim, da li pomocu nekog programa ili pomocu podesavanju u windowsu. Neko krace uputsvo bi mnogo pomoglo. hvala unapred.

Ово ће ти сигурно решити проблем, само му одобриш тих пар апликација (ставиш их на белу листу) и шта год друго да покуша или да инсталира или да покрене неће му радити.
Бесплатан је програм (за 1 рачунар) и могу ти рећи да сам се одушевио како је једноставан за подешавање и како добро ради, уосталом видећеш и сам. Све је лепо објашњено на њиховом форуму.

Exe Lockdown

http://www.horizondatasys.com/209409.ihtml

Ово ће ти сигурно решити проблем, само му одобриш тих пар апликација (ставиш их на белу листу) и шта год друго да покуша или да инсталира или да покрене неће му радити.
Бесплатан је програм (за 1 рачунар) и могу ти рећи да сам се одушевио како је једноставан за подешавање и како добро ради, уосталом видећеш и сам. Све је лепо објашњено на њиховом форуму.

Exe Lockdown

http://www.horizondatasys.com/209409.ihtml

Nesto nemogu da skinem ovaj program...

Ево страница за скидање, пријавиш се и пошаљу ти га на мејл.

http://www.horizondatasys.com/208664.ihtml

Уколико ти ни то не успе, пошаљи ми приватну поруку и послаћу ти ја.

Poslednja izmena:
da li radi sa userima na visti???

Malo je cudno sto za besplatan software traze tvoj mail. :trust:

Ево страница за скидање, пријавиш се и пошаљу ти га на мејл.

http://www.horizondatasys.com/208664.ihtml

Уколико ти ни то не успе, пошаљи ми приватну поруку и послаћу ти ја.

CyberGasty pokusao sam ja da ga instaliram,medjutim ne mogu da nadjem gde se i kako pokrece ovaj programcic,kada pokusam ponovo da ga instaliram napise mi Failed to set data for 0
Ako ga je neko pokrenuo molio bih vas za pomoc!

Poslednja izmena:
Ma najlakse bi ti bilo da mu das Guest account i posakrivas ikone :d .

Prostor na HDDu regulisi Quotama (C,D..>properties>Quota management), ali prethodno mu napravi usera. Restrikciju, npr. Winampa odnosno vec instaliranog SWa, mislim da ne mozes Winovim managementom nikako da regulises (bar ja se nisam sreo sa tim do sada)...

Novog usera pravi (otprilike) ovako: MyComputer>manage>LocalUsersandGroups>Users>AddUser> kad ga dodas >properties>MemberOf> e, ovde mi puca zbog minimalistic configa servisa pa ne mogu detaljnije da ti objasnim, neka neko drugi nastavi...
Mozes da probas da napravis posebnu grupu za njega (sto je donekle komplikovanije). Nadam se da sam ti pomogao koliko-toliko...

Ma najlakse bi ti bilo da mu das Guest account i posakrivas ikone :d .

Prostor na HDDu regulisi Quotama (C,D..>properties>Quota management), ali prethodno mu napravi usera. Restrikciju, npr. Winampa odnosno vec instaliranog SWa, mislim da ne mozes Winovim managementom nikako da regulises (bar ja se nisam sreo sa tim do sada)...

Novog usera pravi (otprilike) ovako: MyComputer>manage>LocalUsersandGroups>Users>AddUser> kad ga dodas >properties>MemberOf> e, ovde mi puca zbog minimalistic configa servisa pa ne mogu detaljnije da ti objasnim, neka neko drugi nastavi...
Mozes da probas da napravis posebnu grupu za njega (sto je donekle komplikovanije). Nadam se da sam ti pomogao koliko-toliko...

Hvala najlepse...

CyberGasty pokusao sam ja da ga instaliram,medjutim ne mogu da nadjem gde se i kako pokrece ovaj programcic,kada pokusam ponovo da ga instaliram napise mi Failed to set data for 0
Ako ga je neko pokrenuo molio bih vas za pomoc!

Имаш иконицу у контрол панелу, кликни на њу и питаће те за лозинку која је намештена на "ЕxeLockdown" (води рачуна да је упишеш баш тако, после промени).
Када унесеш лозинку отвори ти се прозорче са подешавањима и ту ће ти се скоро све само касти. 🙂
Прочитај мало и упутство са њиховог форума за који сам дао горе линк где имаш описане и "напредне" могућности за фино подешавање, ако ти баш треба.

Друга варијанта је наравно са полисама, као што неко помену.

Poslednja izmena:
Ево да се не мучите са слањем мејлова за програм, надам се да не кршим нека ауторска права (иако је бесплатан за личну употребу).

Prilozi

E sad, ja ne bih bio ja kad ne bih nesto sjebao....eksperimentisao sam malo sa ovim programcicem a nisam citao uputsvto i pokusao sam kao da zabranim celu particiju C ali za pismene u imenu programa lepo pise ExeLockdown sto znaci da zakljucava exe fajlove. I sad su meni zakljucani svi exe fajlovi na C particiji, a posto se i doticni program nalazi tamo ne mogu vise da mu pristupim iz control panela da iskljucim zabranu. Sta da radim, a da to nije format C???
P.S Sreca da je firefox ostao minimizovan inace ni njega ne bih mogao da pokrenem... 🙂

Добро си се снашао. вероватно си после тога прочитао упутство на оном линку. 🙂
Иначе као што пише не блокира само "exe":

Exe Lockdown, simply put, is an executable file filter. It attaches to the operating system and filters all executable files, be it .exe .com .dll .drv .sys .dpl etc from all drives and all network shares against a list of files or paths, you, the administrator provide as trusted applications. If a prohibited executable (one not in the allow list or one defined in the deny list) is loaded, a popup box informs the user with an intelligent message. This message can be customised to your site including a contact or phone number reinforcing to the user that this is not an error. On the other hand perhaps you are not ready for total lock down just yet, but are worried about all these PE viruses, executable christmas/birthday cards, screen savers etc that are coming in via email. While most of your users don’t click on these you are worried about security holes in your email client, either hiding extensions or embedding files into html messages. By placing the email attachment directory in the denied list and removing all entries from the allow list you can prevent users (or malicious scripts) from running any executable attachments from the default directory. However the user can still move the file to different location to run it just like they can run all other programs outside of this explicitly defined directory. The popup message box can be customised to remind users that it is company policy not to open executable files received by email. But what happens if the executable’s don’t have .exe or hidden extensions? How will Exe Lockdown know if they are executable or data files?
Exe Lockdown hooks into the operating systems routines for creating a process and loading it into memory. If the operating system attempts to load any compiled code into memory ready to give it execution as a process or thread, Exe Lockdown will jump on it and prevent the code from being loaded into memory. Therefore trust-no-one doesn’t rely on the file extension.............

E sad, ja ne bih bio ja kad ne bih nesto sjebao....eksperimentisao sam malo sa ovim programcicem a nisam citao uputsvto i pokusao sam kao da zabranim celu particiju C ali za pismene u imenu programa lepo pise ExeLockdown sto znaci da zakljucava exe fajlove. I sad su meni zakljucani svi exe fajlovi na C particiji, a posto se i doticni program nalazi tamo ne mogu vise da mu pristupim iz control panela da iskljucim zabranu. Sta da radim, a da to nije format C???
P.S Sreca da je firefox ostao minimizovan inace ni njega ne bih mogao da pokrenem... 🙂

Legendo. 🙂 Dobro je da se sve dobro zavrsilo.:,,:

Имаш иконицу у контрол панелу, кликни на њу и питаће те за лозинку која је намештена на "ЕxeLockdown" (води рачуна да је упишеш баш тако, после промени).
Када унесеш лозинку отвори ти се прозорче са подешавањима и ту ће ти се скоро све само касти. 🙂
Прочитај мало и упутство са њиховог форума за који сам дао горе линк где имаш описане и "напредне" могућности за фино подешавање, ако ти баш треба.

Друга варијанта је наравно са полисама, као што неко помену.

upisao sam bas tako medjutim izlazi poruka Passwor incorecct???

Nazad
Vrh Dno