Šta je novo?

Problem sa CI modulom - Supernova

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Molio bih za smerenice u rešavanju problema koji se odnosi na gubitak TV signala.
Posedujem dva LG televizora i na oba pratim program putem CI kartica. Od pre mesec dana počeo je da mi se na jednom TV-u povremeno gubi signal, dok je na drugom sve bilo u redu. Od skoro imasignal na svim kanalima i kad izgubi, pojavljuje se poruka da je kodiran kanal, kao i poruka da nema CI kartice. Kad uđem u podešavanja, info o CI modulu je zasivljen. Menjao kabl, menjao CI kartice između TV-a, menjao izlaze sa razdelnika signala i ništa. Bude signal par minuta i posle se izgubi. Vratio sam STB koji je dobijen sa CI karticama, pa preko njega i HDMI ulaza pratim program.
Jel ovaj gubitak signala sa CI karticom sugeriše na problem TV-a ili je možda u pitanju nešto drugo?

Nije LG nego Fox,kada prijavi da je kodiran kanal,izvučem i vratim CI modul i sve ok.Ja sam zaključio da je do CI modula.

Više puta probao da vadim i vraćam CI modul u TV i ništa. Menjao ih između TV-a, bude signal neko vreme i onda se izgubi.

problem se mnogima javlja od skoro,jer su konacno zakljucali digitalu..sad ne moze na svakom nezavisnom bablovskom risveru da se gleda ...tj verovatno moze ali uz neku njihovu pomoc....ja imam C modul sa karticom...ubacim u risiver koji ima slot,i gde je do skoro radilo bez modula...sad nece ni sa modulom

Kad mi ne pomaže ni vađenje CI modula, vratim TV na fabrička i proradi. Mada su skoro pustili update posle 3 godine pa se nadam da je taj bag rešen. Za sad nemam problema sa kodiranim kanalima.

Takođe sličan problem postoji i na TCL televizorima koji koriste CI module i kartice!
Kada se gleda neki HDMI ulaz ili neka APP i kada se posle toga prebaci na DVB-C TV program ponekada se upali upozorenje na ekranu da je kanal skremblovan i to traje jedno 3, 4 sekunde i posle se normalizuje.
Pretpostavljam da je to do Supernovinog CI modula i kartice...?

CI je mnogo spor jer ceo audio i video stream prolazi kroz njega da bi se dekodirao.

Savršeno TV radi sa onom kutijicom koja omogućava gledanje programa unazad i koja je povezana na net putem kabla. Prethodno sa wifi vezom je bilo zamrzavanja i kojekakvih prekida. Kabl zakon.

ovde pricamo o radu C modula sa karticom koju MTS daje korisnicima...i nama MOVE uredjaj radi dobro...a u ugovoru imas pravo na jos dva uredjaju,e tu je problem

Isti problem imaju korisnici hisense televizora u st cable kablovskoj. Nekoliko dana radi sve normalno, onda upalis tv i vidis poruku (program kodiran) ugasis tv izvadis napojni kabel iz struje odma ga vratis upalis i sve radi normalno (nekoliko dana pa opet ista procedura). Zasto se to desava, kako resiti? (meni je recimo tv na nosacu na zidu, moram da ga skidam kako bi dosao do utinice koja je odma iza tv-a) ako neko zna u cemu je fora nek podeli savet.

Ja koristim karticu u Fox televizoru sa web os. Prvi dan sam imao problem sa sporim ucitavanjem kanala. Ali vec sutradan je radilo normalno.

Izvinite ako je glupo pitanje, ali kad stavim CI modul u tv, šta još treba da uradim da bi mi očitalo kanale. Koji još kabl ide u tv?

koaksijalni kabl tamo gde piše DVB-C
na TV-u treba da pustiš da pronađe sve (dostupne) kanale

Nazad
Vrh Dno