Šta je novo?

problem sa celeronom2 733 i plocom asus p2b

Emperor

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
604
Evo ovako imam celeron2 733 i plocu asus p2b plocu ...
imam sledeci problem .. jedan procesor mi je vec crko na toj ploci a simptomi su bili sledeci ... Kada se podigne sistem (u ovom slucaju win 2000) i uplim program files desava se da se komp sam od sebe resetuje ... jednom se tako resetovo i vise nije upalio i onda smo ustanovili da je crko procesor .. promenili smo procesor i adapter i sada se ponavlja ista prica ...... Procesor radi na 733 i na magistrali 66 .....

Molim vas ako moze neko resenje stvar je veoma hitna

I ja imam istu plocu sa 900 celeronom, radi na 103 magistrali, i sto mi je najbitnije radi savrseno.
Jedino logicno za tebe je da je problem sa plocom, u svakom slucaju to mora da se pogleda, koju verziju bios-a imas?

imam verziju 10.12 . stvar je u tome sto je to meni prodao jedan lik ... i to se rusilo ko zmaj i on je sredio i onda nam je crko procesor i kada sma dosao da reklamiram i onjje poceo da mi proca kako procesori nisu njegovi i kako ja ocu njega da prevarim i tada mi je platio na kraju jedan procesor i rekao da nece da me vise vidi tako da neznam ja u cemu je fora ... komp sam probao kod tog lika kuci i on je radio stabilno do duse 15 min i kada sma doneo kuci opet ista prica ......

ajde kazi neka nelogicna resenja mislim do cega sve to moze da dodje ......

jel moze nekako da se testira ploca da se vidi sta nije sanjom u redu

da li si probao da povadis sve sem graficke i da tako radis neko vreme da proveris da li ce sistem i tada da puca, jednom sam imao slican problem i razlog je bio modem, doduse nije mi spalio procesor.

Emperor je napisao(la):
imam verziju 10.12 . stvar je u tome sto je to meni prodao jedan lik ... i to se rusilo ko zmaj i on je sredio i onda nam je crko procesor i kada sma dosao da reklamiram i onjje poceo da mi proca kako procesori nisu njegovi i kako ja ocu njega da prevarim i tada mi je platio na kraju jedan procesor i rekao da nece da me vise vidi tako da neznam ja u cemu je fora ... komp sam probao kod tog lika kuci i on je radio stabilno do duse 15 min i kada sma doneo kuci opet ista prica ......

ajde kazi neka nelogicna resenja mislim do cega sve to moze da dodje ......

jel moze nekako da se testira ploca da se vidi sta nije sanjom u redu

Ovako,idi u sobu Overclocking,tu je kolega Golden postavio link za CPU Stab program,probaj sa njim da testiras,ako program zaglavi,znaces sta je (ploca + proc),a mogao bi i sa goldmemory-jem da proveris memoriju www.goldmemory.cz ,vrlo moguce da je ona problem.

da probao sam sam i sa grafickom .. i ista prica

pogledacu onaj program samo da ti kazem da smo stavlali 3x32 , 1x 128 i onda jos jendom 1x128 ( drugi stapic) i onda 2 x 128 i verujmi stanje se nije nikako promenilo memoria je ncp ja mislim samo sto neznam ona 3x32 koje je marke ta memorija lepo radi na celeronu 500 i na k6300 samo se taj kompjuter baguje ko zmaj

Imam problem koji veoma lici na onaj sa asus P2B plocom ...

naime, uzeo sam od nekog lika iz zemuna 2 Asus P3B-F ploce ...

i procesor 733 cel.

i prodao mi 2 PPGA adaptera prepravljena za fcpga ... ?

i to kod njega radi kao zmaj ... ali nismo dugo testirali

kada sam dosao kuci, stavio sam cel566 u taj adapter i masina nije dizala win98 ... nestabilno do bola ...

i izgore mi procesor cel. 566 ... sada da li je do adaptera ili ploce ne znam, ali poslao sam mu adaptere postom nazad pre 15 dana i jos cekam da mi stignu (navodno je poslao postom) novi originalni fcpga adapteri abit ...

ali tu mi je nesto sumnjivo ...

od ta dva adaptera, prvi je radio donekle stabilno ali nije merio temperaturu iz jezgra procesora (preko integrisane diode) ... i nije hteo da dize napon - konstantno je drzao 1.7 vcore ...

a onaj drugi je drzao +0.2 v kako god podesio ... na primer kada podesim voltazu procesora na 1.7, ploca je ocitavala da je vcore 1.9 V ... verovatno mi je zato i izgoreo procesor ...

dakle ti adapteri su smece ... ne rade. jedino me sada interesuje da li je ploca ok ili ce mi i na fcpga orig. adapteru izgoreti jos neki procesor dok ne skontam da me za**** pa odem da trazim pare nazad i odstetu ...

samo mi nije jasno ako me je *****o zasto je to uradio i kako mu se isplati ... mislim video sam da ima dosta robe, gomilu ploca, procesora i diskova ... zar bi se zezao za 30 dm ?

pitanje za RamOne-a

sa kojim biosom tebi radi cel900?

Emperor je napisao(la):
Evo ovako imam celeron2 733 i plocu asus p2b plocu ...
imam sledeci problem .. jedan procesor mi je vec crko na toj ploci a simptomi su bili sledeci ... Kada se podigne sistem (u ovom slucaju win 2000) i uplim program files desava se da se komp sam od sebe resetuje ... jednom se tako resetovo i vise nije upalio i onda smo ustanovili da je crko procesor .. promenili smo procesor i adapter i sada se ponavlja ista prica ...... Procesor radi na 733 i na magistrali 66 .....

Molim vas ako moze neko resenje stvar je veoma hitna

Probaj ovo-sve sto mozes da definises preko jumpera i dipsviceva definisi preko njih....pa javi sta je bilo. To vazi za sve sa asus-ovim plocama p2,p3...

pozdrav

pa ja nemogu da verujem da neko tako moe nekome da uvalju tek tako a pritom ima firmu i oce da ocuva posao on sada nije napravio stetu samo sto je uvalio ploce nego to sa sobom povlaci niz stvari koje su mnogo krupnije od ploce ....

nece on jos dugo to da radi ....

elem skinosam upustvo za plocu i sada cu da ga iscitam i da vidim sta sve moze da se radi sa tom plocom i kako moze da se radi ...
kojes su sanse da se ovo desava zbog adaptera

imam i celeron na 500 a adapterom koji radi ko zmaj

mogu li da ga utaknem u plocu i vidim kako radi mislim jel nece da izgori ako ucitam default bios

aj hvala na dosadasnjoj pomoci

ovakve likove kao ovo treba iskoreniti sa trzista zbog nase bezbednosti

Dakle evo sta sam ja iskopo ..... poloca asus p2b podrzava max magistralu 100
e sada mene zanima kako je on izve da mu procesor radi na 766 ako mu je
magistrala 66 elem pored toga ploca je predvidjena za procesore 233 - 400
stoga kako ovaj celeron 2 moze da radi na tome ...

Vazno sto sam zapazioje to sto na plocu treba da dodje stalak za adapter
on ima svoje vodjice i to on nama to nije prodao e sada me zanima dali
uzrok reseta moze da bude sledece u radu kada se malo zadrama sto
( procesor se i onako klati tu i tamo nestabilno je uaknut
u sot fale te vodjice ) da izgbi kontakt i da se resetuje komp i
od toga i da crkne ... koje su sanse da to moze da se desi i
da li ima negde da se kupi te vodjice za adapter .... da montiramo na
plocu

pozdrav i hvala svima na pomoci

Emperor je napisao(la):
Dakle evo sta sam ja iskopo ..... poloca asus p2b podrzava max magistralu 100
e sada mene zanima kako je on izve da mu procesor radi na 766 ako mu je
magistrala 66 elem pored toga ploca je predvidjena za procesore 233 - 400
stoga kako ovaj celeron 2 moze da radi na tome ...
Ne znam koju ti plocu imas ali p2b ide do 112mhz, bar kod mene, moj 900cel nije bas stabilan na toj magistrali a i pci magistrala je onda na nekih 38mhz sto je po meni neki limit o kom treba voditi racuna za pci magistralu. Imas na Asus-ovom sajtu u pdf-u tacno podesavanje frekvencija za ovu plocu, a to bi trebalo da si dobio i sa uputstvom uz plocu. Mislim da je u tvom slucaju dosta u haosu zbog loseg adaptera, ja imam Soltek-ov fcpga adapter i odlicno mi odradjuje posao sa max greskama od nekih 0.03-0.04, bar je tako pokazala ploca. Probao sam i 633 i 733 cel na ovoj ploci i isto sve radi besprekorno.

za RamOne-a: jel ti bios 1012 prepoznaje proc kao pIII ili kao cel
meni je 1012 celyija 8x100 prepoznavao kao pIII pa onda prijavljivo cpuid error i sistem se krshio
tek mi je 1014-1 beta bios prepoznao cel800
na kom naponu procesor radi kod tebe proc
za Emperor-a: //mislim da sam ti pisao i na mail//
p2b tek od revizije 1.12 podrzava napone za procesor ispod 1.8v
treba ti fcpga adapter sa jummperima za napon da bi mogao da forsiras tih 1.8, u suprotnom procesor trazi od ploce svoj defolt napon koji je ispod 1.8 pa ga ploca ne skonta i ko zna kolki napon vrati na procesor
ako ti je ploca rev. 1.12 onda je verovatno do adaptera

pozdrav
baki

Ploca mi je rev 1.10 i sta da radim sada ima li sanse da se to namesti nekako da radi

evo sada sam testiro amlo ovaj komp i zakljucio sam da nije do toga sto gubi kontakt jer sam drmo i udarao u sto ali nije se resetovo resetovanje se desava kada pocnem da ga zagusujem znaci palio sma fotosop outlook i sve stmo se moze upaliti i onda se resetovao da li vam to nesto znaci .... do cega je problem

Meni to smrdi na pogrešno prepoznavanje procesora ili na neispravan adapter. Da li si proveravao kako se kreće temperatura procesora iz BIOS-a, i iz samog Windowsa, odnosno kada ga opteretiš?

baki je napisao(la):
za RamOne-a: jel ti bios 1012 prepoznaje proc kao pIII ili kao cel
meni je 1012 celyija 8x100 prepoznavao kao pIII pa onda prijavljivo cpuid error i sistem se krshio
tek mi je 1014-1 beta bios prepoznao cel800
na kom naponu procesor radi kod tebe proc
Vidi ga cini mi se kao Plll na 930mhz jer je magistrala na 103, mada se ne secam kada sam poslednji put obratio paznju sta pise :) provericu ali mislim da pise Plll.
Napon 1.8

u biosu mi funkcija za temperaturu prtocesora nije omogucena a temperatura ploce je oko 23 stepena u windowsu nemogu da dodjem do toga da instaliram softver za to jer se komp resetuje

ajde pozdrav svima

Kako se ovo završilo...

Stručnjaci gore navedeni koji su od mene kupili dve ploče ASUS p2b i 2 cell na 733 i 766,su garantno ispoštovani tako što su im vraćene pare i za obe ploče (koje i sad veselo rade,jedna u Studenjaku,a druga u firmi Ghetto ),procesor koji je reklamiran a donešen sa naopako (za 180 stepeni) postavljenim kulerom i izlomljenim kristalom (jel ko išao sa takvim nečim u Imtel?)je vraćen donosiocima uz pare,zato što je pored imtelove imao i nalepnicu Jugodate...što bi ja kupovao procesore tamo,kad mogu direktno iz imtel-a...ali dobro...to je gotovo bez velike štete ,osim za procesor, sem blaćenja zbog frustracija...
inače,ovde smo čuli:
1.da p2b ima max magistralu do 100 mhz...(starija verzija ima džamperima do 133,a novija do 150 mhz,a što se tiče stabilnosti na 150...e pa sad....to je bx)
2.Da ne radi na njoj ni jedna grafička sem Imtelovih Eagle TNT ovih...(treba čuti i da ima AGP FS i da se sa njim nešto ponekad postiže)
3.Da ploča max.podržava procesore do 400 mhz...(na jednoj od onih cell II 633 radi na 950 bez problema)
4.Što se tiče fcpga adaptera i hoda po mukama...ja sam ih nabavljao od lika koji je najčuveniji hardveraš u gradu i koji se hvalio kako radi ko zdravlje...kasnije sam i ja video prepravku na Toms hardwareu i kako to ide...A da ne pričam kako nigde ovi kineski slotket adapterčići nisu radili na sve i jednoj ploči...i da nije zabeleženo da je i jedan igde spalio procesor
najlakše je nekoga oblatiti...a ko jače smrdi,pobeđuje.
Gnipi ovo gore se ne odnosi na tebe,ako hoćeš možeš svratiti do mene da vidiš kako ti isti žuti slotket adapteri iz Computer Dream-a na kojima piše ppga 370 savršeno rade bez ikakvih prepravki..onda ćemo uzrok tražiti verovatno u bajanju i činima...
Hvala ljudima koji su se dobronamerno angažovali oko ovoga i meni su saveti valjali..

Meni najvise smeta nick koji si sam sebi dao, i mislim da je veoma simptomatican...
Ipak lepo je sto si ljudima rekao "sta ti je na srcu", ali mislim da si trebao to da zavrsis interno a ne ovako javno...

pozdrav

063 8089509 Despot 063 8444002 Branka

Jel to ovaj despot?? Da li mozemo da razgovaramo na temo "izvora" procesora?

Broz je napisao(la):

Meni stvarno nije jasno ko je ko u ovom "slučaju", ali taj despot je čovek od koga umalo da kupim izvesnu ploču P2B, sa PPGA adapterom, pitao sam ga da li je ploča korektna jer sam čuo da su takve ploče bez kutije ploče koje su reklamirane, i zamenjene zbog neispravnosti, i da su mi izvesni momci sa Vukovog spomenika uvalili (5AGM2) ploču koja ne postuje na hladno, nego mora da stoji pod naponom 20s dok se zagreje, a onda sve radi normalno. On je onda rekao da je onda možda bolje da ne uzmem ploču i ja sam odustao.

Inače, po njegovim rečima, garancija na ploču je 3 meseca, "osim na spaljivanje".

Broz je napisao(la):

Jeste. :) Moci cete sigurno da razgovarate na tu temu, ali ne verujem danas, zbog (njegovog) posla do glave.

To Emperor:
Kad je ploca oko 1999 bila aktuelna bilo je falsifikovanih Asus P2B i P2BF ploca Revizije 1.02 i 1.10 koje nisu videle A od Asusa.
Bilo je puno slika i opisa na asusovom site-u kako bi se utvrdilo da li je ploca Original ili falsifikat, nazalost to je bilo pre oko 2 godine, pa sad nisam mogao da nadjem nista na Asusovom site-u, ali moze da se pronadje na netu.

Bilo bi zanimljivo proveriti na osnovu datih informacija da li se tvoja ploca uklapa u opis.

- Serijski broj koji pocinje sa 8D
- Pise "larva in China"
- a deviating design of the diode D4 in the proximity
processor-tutor: rather approximately (see picture) or almost squarely.

Npr:
http://www.heise.de/newsticker/data/jow-25.05.99-000

Pa na altavisti prevod.

evo i mene...

ipak sam stigao da se javim...
Procesore dobijam iz Frankfurta na majci,a stižu spakovani u kojekakvim torbama,među svakakvim drangulijama koje se iz Germanije šalju.Jedino što Nemci slabo kupuju Celeron pa sve stižu pIII,kojima je i nabavka visoka...
inače 866 G koje ja imam su glanc nove i ta je cena posledica rasprodaje jedne tamošnje firme,bez uticaja na njihovu garanciju koja je u tamošnjim LICENCIRANIM korisnicima sklapačima i servisima i do 3 godine uslovna...usput,poslao sam jedan spaljen na cusl2c ploči pre 15 tak dana i zameniše ga.na svu sreću...
eto...
inače,ostale freq. su od tamošnjih nadogradnji...
inače na ovim p2b piše da su rev1.10,made in tajvan i serial počinje sa 913038-m6p260....
hvala na upozorenju ovo nisam znao ...

Nazad
Vrh Dno