Šta je novo?

Problem sa CCC na x1950pro i temperatura

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Samo sto sam doneo komp sa novom karticom kuci, skinuo sam najnovije drajvere, instalirao komplet, znaci ne samo drajver nego i CCC i ostalo i sada kada mi se ucita Win prijavi mi gresku u mom.exe i ja kliknem ok medjutim i dalje mi se ne pojavljuje ona ATI ikonica u tray-u a zelim da mi bude tu i ja onda pokusam rucno da ucitam CCC a on mi prijavi CLI.EXE error i ne moze da se ucita.

O cemu se radi?

Takodje ne znam kako da proverim temperaturu na ovoj kartici, Everest mi je vise ne prikazuje kao u slucaju 8600GTS, Riva tuner je takodje vise ne prikazuje (u Rivi mi takodje za nekoliko fajlova koji su vezani za drajvere stoji not found). Instalirao sam ATI Tray Tools kao zamenu za CCC jer sam video to preporucujete ali me ipak zanima zasto ne radi CCC i kako da vidim temperaturu - mislim da ni ATT to ne prikazuje.

Mozda nesto ova nova verzija nije dobra, da li je problem imati drajver jednu a CCC drugu verziju?

Poslednja izmena:
Ajd, glupo je pitanje ali... da li imas instaliran .net framework na masini, posto CCC to zahteva da bi radio?

btw, mislim da ti je bolje resenje da instaliras drajvere sa klasicnim CP-om, a mozes da ih skines sa ngohq.com.

Poslednja izmena:
Ocigledno da nemam to. Znaci, to moram da instaliram?

Da li mogu sa ATI sajta da skinem drajvere sa klasicnim CP-om, jer mi bas to i treba! Ili da se zadrzim na ATT-u?

A za temperaturu?

Moras ako mislis da vozis CCC koji je usminkana i OGROMNA verzija CP-a (ControlPanel) i koja uz to zdere memoriju bespotrebno, ali ti odluci. ATI je prestao da nudi drajvere sa klasicnim CP-om i za takve drajvere moras da odes na NGOHQ i da ih skines odatle.

A za temperaturu je sasvim moguce da kartica nema hardverski monitoring, ali to proveri kod nekog ko je konkretno probao bas taj model karte...

ukoliko ima LM63 chip onda moze da meri temperaturu...e sad verovatno zavisi od proizvodjaca, jer npr. gigabyte 9800pro nema taj chip dok neke druge imaju...

The LM63 is a remote diode temperature sensor with integrated fan control. The LM63 accurately measures: its own temperature and the temperature of a diodeconnected transistor, such as a 2N3904, or a thermal diode commonly found on Computer Processors, Graphics Processor Units (GPU) and other ASIC’s. The LM63 remote temperature sensor’s accuracy is factory trimmed for the series resistance and 1.0021 non-ideality of the Intel 0.13 um Pentium 4 and Mobile Pentium 4 Processor-M thermal diode. The LM63 has an offset register to correct for errors caused by different non-ideality factors of other thermal diodes. The LM63 also features an integrated, pulse-widthmodulated (PWM), open-drain fan control output. Fan speed is a combination of the remote temperature reading, the lookup table and the register settings. The 8-step Lookup Table enables the user to program a non-linear fan speed vs. temperature transfer function often used to quiet acoustic fan noise.

btw: probaj onaj gigabyte-ov V-Tuner...
sto sam ja nasao na netu, sve ukazuje da nema h/w monitoring na njoj...

Poslednja izmena:
I meni je izbacivao te gluposti tipa mom.exe itd. Prilikom instaliranja drajvera, odstikliraj ccc tako da ti instalira samo catalyst. Onda instaliraj tray tools i u njima imas "hardware\system tray hardware monitoring" i to ti je to. Ne uzbudjuj se ako ti se graficka ugreje na 75C, mada bi bilo dobro da provetris kuciste.

Ja sam vec postovao par puta link za RivaTuner i kako da se vidi temperatura u tray-u i OSD-u, u toku igre itd, pa evo opet LINK :D, sto se tice driver-a mozes da skines posebno samo display driver sa ati-amd site-a, a sto se tice ATI TrayTools-a, super program, zamenjuje CP i CCC perfektno, po nekad je i dosta jednostavniji od pomenuta dva i sa njim isto mozes da pratis temp jezgra i u tray-u i u igrama...

Pa... moze da prati samo ako hardver podrzava tu funkciju.

Naravno, mada ne verujem da bilo koja x1950pro ili bilo koja novija kartica nema tu opciju...

Ni meni na 1650Pro ne pokazuje temperaturu u pomenutim programima :(

Isti se i kod mene desava!!!

Imam Gigabyte 1950 pro 256 (zalman), asus 1650 pro 256ddr 3 (aktina haladjenje) na obe kartice ne pojavljuje se hardver monitoring pod ati CCC menjao sam par drajver isto se desava. Dok na gugbyte x1600xt (pasivno) u CCC ima ocitavanje temperature i mogucnost OC iz CCC.
Mislim da nisu u pitanju drajveri vec same kartice!!!!!!!!

Prosto mi je nemoguce da nemaju senzor za temp monitoring, probajte u RivaTuner-u da dodate plugin-se p vidite onda...

Prosto mi je nemoguce da nemaju senzor za temp monitoring, probajte u RivaTuner-u da dodate plugin-se p vidite onda...

Evo ja mogu da potvrdim da Gigabytov Radeon 1950Pro, definitivno nema termalni senzor. I mene je to malo začudilo. Gigabytov VTuner, koji dolazi uz karticu ne prikazuje temperaturu (u helpu piše da će se prikazati temperatura za karte koje poseduju termalni senzor), a probao sam takođe ATITool i ATI Try Tools koji takođe (kao ni CCC) ne prikazuju temperaturu GPUa.

Ako je ...

Ako ti je modle sa Zalman kulerom nemoras da se kidas oko temperature!!!!!!!!

Kod mene u igraonici je matretiraju maltene 22 sata dnevno. U pocetku me malo zacudjavalos to nema sensore za temperaturu pa sam cesto otvara kuciste i dodirom proveravao temperatru i graficka neda nije vruca nije cak ni mlaka!!!!!!!!

Sipas i ne mislis!!!!!!!!!!
HEHEHE!!!!!!!

Ako ti je modle sa Zalman kulerom nemoras da se kidas oko temperature!!!!!!!!

Kod mene u igraonici je matretiraju maltene 22 sata dnevno. U pocetku me malo zacudjavalos to nema sensore za temperaturu pa sam cesto otvara kuciste i dodirom proveravao temperatru i graficka neda nije vruca nije cak ni mlaka!!!!!!!!

Sipas i ne mislis!!!!!!!!!!
HEHEHE!!!!!!!

Ne brinem ja, prošla je ona test. :D Radila je konstantno F@H 48h, tako da kad je to preživela nema šta neće. :)

X1950gt

Moja ima senzor. I prikazuje temperaturu i iz Riva tuner-a i iz ATT-a. Čak i kontrola broja obrtaja ventilatora radi.

Kako bre ne pokazuje? ATT mi je pokazivao temperaturu na 9600XT, a ne moze na 1650Pro. :trust:

Pa i meni na sestrinom racunaru pokazuje temp na 9600pro ali nikako nece 1650pro :wall:

ma ni meni ne ide u glavu da nemaju...:trust:

Ljudi ja imam problem sa AGP MSI 1950 pro karticom. Dobijam crni ekran, zatim gubim sinhronizaciju sa monitorom i on se gasi a masina nastavlja i dalje da radi.

Ploca mi je epox 8kda3+, napajanje LC 6550 550W

Pokusao sam sledece i nista jos nije pomoglo... reinstalirao winXP i instalirao najnovije drajvere 7.4 sve sa CCC, dizao napone na AGP-u na 1.6V, dizao napon na nVidijinom chipsetu nForce 3 na 1.65V, stavio fen 12-ticu na zadnji kraj graficke posto kazu na netu da se pregreva naponska jedinica tj. VRM, stavio hladnjake na VITEC induktore i jedan mos tranzistor sa naponske jedinice, stavio gladnjak na HSI chipset, flesovao maticnu sa najnovijim biosom, instalirao najnovije drajvere za maticnu takodje (probao i sa starim oprobanim ranije i stabilnim ranije)

E sad, proverio sam sve napone i svi su rock stabilni. Temp na GPU je idle (44-50) u punom loadu ne prelazi 58. Na HSI- cipu je temp preko 65 stepeni i to sa malim hladnjakom koji sam ja nabudzio, ko zna koliko je bez njega. Moguce da je temp na HSI-ju problem, ali nisam siguran

Da li jos neko ima problema sa doticnom karticom ili nekom iz familije atija a sa AGP slotom, i da li je uspesno resio problem?

PLS HELP!

Ljudi ja imam problem sa AGP MSI 1950 pro karticom. Dobijam crni ekran, zatim gubim sinhronizaciju sa monitorom i on se gasi a masina nastavlja i dalje da radi.

Ploca mi je epox 8kda3+, napajanje LC 6550 550W

Pokusao sam sledece i nista jos nije pomoglo... reinstalirao winXP i instalirao najnovije drajvere 7.4 sve sa CCC, dizao napone na AGP-u na 1.6V, dizao napon na nVidijinom chipsetu nForce 3 na 1.65V, stavio fen 12-ticu na zadnji kraj graficke posto kazu na netu da se pregreva naponska jedinica tj. VRM, stavio hladnjake na VITEC induktore i jedan mos tranzistor sa naponske jedinice, stavio gladnjak na HSI chipset, flesovao maticnu sa najnovijim biosom, instalirao najnovije drajvere za maticnu takodje (probao i sa starim oprobanim ranije i stabilnim ranije)

E sad, proverio sam sve napone i svi su rock stabilni. Temp na GPU je idle (44-50) u punom loadu ne prelazi 58. Na HSI- cipu je temp preko 65 stepeni i to sa malim hladnjakom koji sam ja nabudzio, ko zna koliko je bez njega. Moguce da je temp na HSI-ju problem, ali nisam siguran

Da li jos neko ima problema sa doticnom karticom ili nekom iz familije atija a sa AGP slotom, i da li je uspesno resio problem?

PLS HELP!

Može da bude neko neslaganje sa pločom ili neispravna kartica. Za početak bi karticu probao na nekoj drugoj mašini. Ako se isti problem manifestuje i na njoj odmah reklamacija bez razmišljanja. U suprotnom ćeš morati ili da zameniš grafičku ili ploču. Druge nema.

Izgleda da sam resio problem, proslo je par dana kako je testiram i nije mi se ni jednom desilo da mi ugasio monitor. Resenje je hladjenje HSI cipseta.... ova kartica kao i sve atijeve 1950 pro karte nemaju na njemu hladnjak, a izgleda da se on vise greje nego sto su planirali.

Na ovoj kartici sam uspeo da ga ohladim tako sto sam stavio mali hladnjak na cip i odozgo jedan ventilator koji sam pricvrstio za kuciste, posto na njoj nema mesta gde bi mgoao da se prikaci. temp mi je sada 43-44 stepena u full loadu pri temo u stanu od 30 stepeni :))))

Ako neko ima problema sa AGP kartama novije generacija, preporucujem hladjenje ovog cipseta.

Poz

Nazad
Vrh Dno