Šta je novo?

Problem sa Canon lbp2900

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Jednostavno kad sam probao da nesto stampam,javlja mi da nemam stampac:shock::shock:

Ja pogleda i stvarno ga nema,kao da ga nije ni bilo i krenem ja da instaliram drajvere i onda mi iskoci ovaj prozor.(prvi put ga vidim)

i dalje nista ne mogu,kad stisnem next pis "specify the port" kakav crni port kad ide na usb kabal.

Probao sam i da zamenim kabal i da resetujem i sva cuda i nista,jednostavno ne znam sta vise da radim?Ima li neko neku ideju?

Prilozi

• problem.jpg
    problem.jpg
    47 KB · Pregleda: 92
Koji operativni sistem imaš? Ako je 64-bitna Vista, za nju ne postoji drajver, pa ti to možda pravi problem.

Jel imas josh neki drajver stampaca na tom racunaru?
Canon ume da pravi drajverski problem.
Takodje moz i print spooler da te maltretira.
Taj drajver koji ti instaliras je u vidu nekog .exe koji se automatski raspakuje i instalira il jok?
uradi ovako:
1. obrisi sve drajvere tog stampaca i sve zaostale stampachke drajvere koje ne koristis.
2. ugasi racunar
3. povezi stampac i racunar
4. upali stampac
5. upali racunar
6 kad OS odradi svoje tebi treba da se pojavi ono chuveno find new hardware i da win krene automatski u instalaciju stampaca. Kad dodje do drajvera ti ukoliko imas drajver raspakovan navedi racunaru gde se drajver nalazi i nek on uzme sta mu treba i instalira stampac. Kad zavrsi sa instalacijom i napise ready for use, podesi ga da bude default.
7. pusti stampu. ukoliko su svi koraci do sada bili uspesni resio si problem.
Ukoliko ti nije prepoznao stampac i krenuo u instlaciju posto je to plug and play probaj da ga bocnesh na drugi usb ili neki za koji si siguran da radi. Najbolje je primary USB jel je on najsigurniji.
Javi sta si uradio.

Meni taj stampac nije radio na laptopu kad sam instalirao neki usb audio filter, sto je dosao na cd-u od laptopa, da nemas tako nesto instalirano? :)

Kada iskljucim print spooler u services
u cnt panelu pod printers nema printera.
A cim ukljucim doticni service pojavi se stampac.
Moguce je da ti to pravi problem.
treba da stoji(automatic)
ako stavis (manual) pre stampe ga moras ti pokrenuti.

joe ko jos gasi print spuler
a i vidish da se covek ne javlja mora da je resio problem

Start->run->services.msc
gledas pod p
nadjes Print Spooler desni Klc. properties

Pod start up type: manual ili disabled ako nemas printer
Apply
Ako je na manual pre svakog koriscenja stampaca je potrebno pokrenuti servis
klikom na iconicu > ili ti play (gore levo)
a zaustavljanje servisa stop ili kocku

ima mali program koji se zove "printer spooler fix wizard", probaj sa njim možda on nešto uradi.

Vrh Dno