Šta je novo?

Problem sa Canon IP4200 stampacem

jaksaM

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Elem, problem je u tome sto
kada hocu da odstampam A4 stranu u 300 dpi
rezoluciji on samo provuce papir kroz tray,
ako smanjim na 200 on odstampa 10 cm slike
a tek sa 100 dpi odstampa stranu.
Da li je neko imao slican problem?

Hvala

Probaj sa programom koji dobijas uz stampac, tj Easy Photo Print. Meni je ok obavio posao na A4 Glossy papiru, stampao sam na najjaci kvalitet, doduse Canon Pixma IP2000 je u pitanju...

Pa, u principu, trebao bi radi ok sa bilo kojim programom. Ja imam IP4200 i nisam imao nikad problem te vrste. Doduse imao sam problem sa bordless stampanjem na najvisem kvalitetu (nije stampao sve boje) ali pretpostavljam da je to neki bug (ili feature? :)).

Probaj sa reinstalacijom drajvera, moguce je da je do njih (a mozda i do samog programa iz kojeg stampas).

uvek sam se pitao zasto se za sve periferije (stampace, skenere, web kamere...) pisu tako idijotski drajveri... :mad:

Poslednja izmena:
To je zaista dobro pitanje :) Doduse softver i drajveri su takvi kakav je i proizvod (tj. kakvom cenovnom opsegu pripada). Skuplji skeneri imaju itekako ozbiljniji softver za skeniranje (na primer).

Evo vidiš, pre neki dan sam testirala jedan Canonov ploter, koji košta 20 puta više od IP4200 i neverovatno je koliko drajver (makar vizuelno i po broju opcija) podseća na taj koji se isporučuje uz jeftine Pixme.

upravo o tome ti pricam, sve mi se cini da softver za razlicite modele dolazi upravo iz iste kujne (sa malim modifikacijama)

nedavno sam poludeo jer nisam uspeo da promenim folder u koji ce labtec web kamerica da smesta snimke - neverovatno! (trazio sam cak i ini/cfg fajl - nista)

SoSo je napisao(la):
Evo vidiš, pre neki dan sam testirala jedan Canonov ploter, koji košta 20 puta više od IP4200 i neverovatno je koliko drajver (makar vizuelno i po broju opcija) podseća na taj koji se isporučuje uz jeftine Pixme.

Pa dobro, izgleda da ipak nije generalno bolje kao sto sam mislio. Recimo, ja imam Heidelberg Linoscan 1400 skener kod kuce uz koji dolazi izuzetno ozbiljan program za skeniranje i obradu slika u letu, nista nalik na ono sto dolazi uz neki Canon Lide i sl.

Jedan mali OFF da ne bih otvaram novi thread a vezano je za iP 4200: kada stampam neki crtez, konkretno poprecni presek reke i treba da odstampam nivo vode koja je naravno plave boje stampac mi izbaci vodu zelene boje koja minimalno vuce kao na plavu...u cemu je fora? pozdrav

RGB-CMYK? Iz kog softvera stampas?
Jel si probao da print-screenujes ekran i tu istu boju odstampas iz Photoshopa?

Jedno pitanje cisto da ne otvaram nov topic. Imam takodje pixmu ip4200 i sve sasvim normalno radi (bar se nadam). Ono sto mi je cudno je to sto kad sam jedan odstampan tekst (crn) slucajno pokvasio boja koja se razlila nije crna vec ljubicasta i malo zelene. Da li je moguce da mi stampac crnu boju pravi od ostalih color kertridza a ne od crnog. Jos jedna stvar koja mi izgleda neobicno je to sto mi softver javlja da su cyan i magenta negde malo iznad polovine puni, a crni i zuti su skroz puni.

To je mozda zato sto u tvojoj pripremi crna nije bila K: 100% vec napravljena od osnovnih boja (moja pretpostavka).
A sto se softvera tice, ne treba ga uzimati kao savrseno merodavnog, jer on ne prikazuje bas trenutno stanje koliko sam primetio.

Nazad
Vrh Dno