Šta je novo?

Problem sa brzinom snimanja DVD diskova

surtex

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2007
Poena
304
Reinstalirao sam operativni sistem, morao sam jer sam menjao HDD. Dok je bio stari sve je funkcionisalo kako treba. Imam problem sledece prirode. Naime, prilikom snimanja na oba DVD pisaca (Pioneer 108D (slave) i 111D (master)) desava se da mi se obori brzina snimanja ili ako jedan snima a drugi kopira ili se pokrece neka memorijski zahtevnija aplikacija. Driveri za cipset su mi najnoviji sa Intelovog sajta, DVD-RW-e je sistem detektovao kao UDMA4 i flesovani su poslednjim revizijama firmware-a. Jedino sto sam ja promenio posle instalacije novog OS-a kod njih preko disk managment-a je slovo u sistemu. Slave je bio H: stavio sam G:, a master je bio G: stavio sam H:. Molim vas da mi neko pomogne u vezi ovog problema izludjuje me (vreme snimanja na oba izadje nekih 25 minuta na 4x). Koristim Nero 7.5.9.0a. Koristio sam osmicu mislio sam da je do nje, ali i sa sedmicom je isto.

Pa probaj sa Nero 6, verovatno će raditi, :)
Sad ozbiljno, ja ga koristim, a i nisam čuo da se neko žalio na šesticu
Druga stvar, verovatno znaš da rezači treba da budu masteri u sistemu, što kod tebe nije slučaj, probaj da promeniš konfiguraciju i staviš oba rezača kao master ( HDD ti je SATA, tako da neće biti problema )
Kad to uradiš, iz Device managera obriši IDE grane, i ponovo ih kreiraj, i ako kvar nije bio hardverske prirode, 99 % će sve raditi kako treba

Hvala na odgovoru. Vrlo dobro znam da DVD snimaci treba da budu master, ali to je nemoguce izvesti kod ploce koja ima (Intel® ICH7 Chipset
4 SATAII ports with transfer rate up to 3Gb/s, 1 channel Ultra ATA 100 bus master IDE controller (MSI945PNeo)), tako da jedan mora da bude master, a drugi slave. Da predjem na Nero 6 nemam namere, jer je Nero 7 na starom sistemu funkcionisao perfektno. Brisao sam IDE grane iz Device Manager-a, ali nije urodilo plodom. Doduse probacu opet, ali ne znam sa kojim ciljem jer su oba detektovana kao UDMA 4. Kod druga sam imao problem sa detekcijom UDMA bio je PIO. Problem sam resavao instaliranjem drivera i brisanjem IDE grana.

Ako istovremeno koristiš oba uređaja mora da dođe do degradacije performansi, jer su oba uređaja na istoj IDE grani (a druge nemaš).

Evo rešenja, zameni jedan od rezača nekim SATA rezačem, npr uzmi ovaj novi Samsung 20x, i tada će verovatno sve raditi kako želiš

Nazad
Vrh Dno