Šta je novo?

Problem sa brojevima nakon promene telefona

vp949

Poštovan
Učlanjen(a)
04.06.2018
Poena
70
Pozdrav. Prilikom promene telefona (sa xiaomi 12 lite na honor 200, ako je bitno), mami je doslo je do cudnog brljanja sa kontaktima.

Naime, kada je kumi htela da pusti poruku ona je nekako kod mene zavrsila. I zaista, i istoriji poruka, ispod njenog imena, stoji moj broj telelfona. Kada na taj kontakt u istim porukama klikne, i ode na informacije u kontaktu, tamo se nalazi njen pravi broj telefona. A koliko je primetila, ovo nije jedini kontakt iz imenika koji ima ovakav problem.

Neko resenje? 😵‍💫

Messenger_creation_4AAF0BF5-6748-44C4-9C1A-1E86EEC159F1.jpegMessenger_creation_EA3EDAAD-553B-4A74-9E28-307114433366.jpeg

Ako su ručno prebačeni kontakti ili kroz neki transfer od->do, onda je program loše formirao vcf ili koje već fajlove i pomešao imena i brojeve. Lično koristim Super backup (com.idea.backup.smscontacts) i nikada nikakvih problema. Takođe, WhatsApp je imao običaj da duplira kontakte, ali trebalo bi da je to ispravljeno.

Meni samo nije jasno kako je u aplikaciji za poruke pogresan broj, a kada se iz iste aplikacije klikne na kontakt, onda izadje pravi broj.. provericu svakako gornji savet

Nazad
Vrh Dno