Šta je novo?

Problem sa boot-ovanjem, podigne sistem samo sa resetom

wandric

Poštovan
Učlanjen(a)
23.06.2016
Poena
51
Pozdrav, nov sam ovde ali posle ove teme nadam se stalan :)

Skoro sam uzeo matičnu ASUS M5A78L-M LX sa CPU FX4100 Quadcore na 3,6GHz. Dešava mi se vrlo glupa situacija svaki put kada uključim komp, naime dođe do logoa od mb i tu zamrzne. Ne reaguje ni na DEL za bios ni na F8 za boot menu itd. U tom trenutku stisnem "reset" dugme na kućištu i sve radi normalno, prođe kroz bios i podigne sistem za par sekundi. Sve živo sam pokušavao i da resetujem bios, vadio bateriju... A u njemu je potpuno nova memorija HyperX Fury 8GB pa ona nema šanse da je problem. PSU je od RaidMaxa 600AF od 600w jel`te...nisam znao dal smem da stavim slabije da testiram dal je ono jer imam u rezervi samo Cooler Master od 460w?

Isto tako kada iz windowsa odem na restart on odradi deo isključivanja kompjutera, ali stigne samo dotle i verovatno u trenutku kada treba da krene da diže sistem stane. Ostane mi na crnom ekranu i što je još gore monitor ode na sleep jer nema slike od grafičke. Problem je jako glup jer šta god da promenim u biosu mora restart, i onda jovo nanovo čekam da zabode na logou od matične pa reset...zlo.

Da li iko ima ideju šta je uopšte ovde problem i da li ste se susretali već sa ovakvim slučajem? Hvala svima unapred!

Ne bih ja iskljuciva memoriju iz te price, takvi simptomi bas su karekteristicni za nju.
To sto je nova ne znaci nista...i moje su nove pa sam morao da reklamiram.
Probaj sa jednom ako su 2x4 moduli, isprobaj druge slotove, proveri koje latencije je setovala ploca...

Ja bih glasao za memoriju prvo, možda treba neko fino štelovanje u biosu.

Proveri memorije ili probaj da im ocistis kontakte laganim trljanjem papirom, pa onda dobro ubodi memoriju i malo je prodrmaj pa je pritisni lagano da bi bila dobro ubodena. Probaj pa mi javi da li je to resilo problem.

Vrh Dno