Šta je novo?

Problem sa boot-om

• Začetnik teme Začetnik teme srkiNS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

srkiNS

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2006
Poena
605
Instalirao sam Vistu na C particiju normalno iz DOS-a i sve je proslo bez problema, e sada posle nekoliko dana hocu da vratim XP SP2 tj da instaliram preko Viste i tu pocinje problem:

ne mogu da pokrenem instalaciju XP-a iz DOS-a nece da boot-uje nista sve mi je podeseno kako treba ono first boot device normalono stoji CD,sve moguce verzije XP-a sam probao, probao sam i hirens boot i to nece, dodje on do "press any key to boot from cd" i kad stisnem space on mi izbaci crn ekran i to je to.

Ako neko moze da mi pomogne

Poslednja izmena:
odes na www.bootdisk.com i skines neki boot disk (za floppy) za recimo npr. Win98. butujes uz pomoc njega i uz pomoc fdisk c: sravnis sa zemljom sve sto posoji na c particiji. tad krenes sa instalacijom XP-a sa CD-a.

a sta se desi kad krenes sa instalacijom XP-a iz windowsa?

Poslednja izmena:
sad sam probao i sa floppy-em da boot-ujem i sa hirens boot-om i sa par verzija XP-a i ne vredi nece da pokrene nista kaze ono press any key... i posle samo mrak, ali hoce vistu to mi nije jasno kako nju hoce a ostalo nece :trust:

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da je to specifican problem vezan za tvoj hardware (nevezan za vistu), jer kod mene moze da se bootuje bez problema: xp na c, a vista na d particiji

al mi nije jasno kako nece sa floppy-ja....tu nema sta da te pita "press any key"....jos mi ne odgovori sta se desava kad iz viste pokusas da pokrenes setup XP-a?

Ne moze iz viste da se pokrene XP setup, zatamljena je ta mogucnost,probao sam i varijantu da formatiram C particiju iz vista setup-a i ponovo nece nista da Boot-uje,cini mi se kao da je nesto vista zapisala na hard sto ne moze da se obrise

PROBLEM RESEN 🙂

formatiranje na drugom kompu nije pomoglo.
prebacio sam oba hard diska u bratov komp. i preko norton ghost-a vratio stari backup XP-a na C particiju.
Kad sam vratio diskove u moj komp. XP se normalno digao

A koju ver Viste imas? build 6000 ili neka prethodna (beta)? Mada bi se i sa ovom RTM moglo pre reci da je beta 🙂

Nazad
Vrh Dno