Šta je novo?

Problem sa bojom na TFT

Italijan

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2005
Poena
304
Imam TFT monitor marke miro td250 koji je star jedno 3-4 god. od kojih zadnju godinu nije ni bio ukljucivan jer sam u medjuvremenu kupio drugi. Elem ovih dana reshih da isprobavam neshto i prikljucih i ovog nesrecnika.Slika se manifestuje u jarkoj crvenoj boji. Posle raznoraznih podesavanja (cak i smanjivanjem sve 3 osnovne boje na nulu slika i dalje ostaje crvena a trebala bi biti crno-bela) probao sam TFT i na ostala dva racunara i tako iskljucio mogucnost da je do kompa jer na sva 3 racunara slika je crvena.Pitanje je: da li postoji neko softwersko reshenje u cilju podeshavanja boja ili da li postoji mozda neko drugo reshenje ili da ga jednostavno otpishem kao neupotrebljivog :)

proveri kabal (savijanjem - skupljanjem, a onda i proverom vodova - moraš da ga meriš unimerom.... celu dužinu, vod po vod), a ako nije to onda u očajanju potraži servis - ako to iko radi,
Šta ja znam, miro.... to nekako zvuči pouzdano, jel'? Dobra kupovina.... tih delova mora da ima na svakom koraku...

Jeb.. li ga dal je dobra kupovina ali u to vreme je bio dobar monitor za te pare. Miro je opet neka nemacka firma , a znash ono nemac je to, kvalitet :) Provericu sutra taj kabl sa tim savijanjem a to za unimer i vodove moram da angazujem nekog drugog jer nemam pojma da radim sa tim :wall:

Pisko u pravu si, svaka ti se dala :) U pitanju je neki prekid u kablu.Posle malo savijanja i guzvanja dobio je normalnu boju.Samo shto je kabl deo monitora tj. zaliven za monitor pa to nece biti lako promeniti. U svakom slucaju drzaacu ga ovako dok radi radi :)

Nazad
Vrh Dno