Šta je novo?

Problem sa bojom na Philips TV-u?

Lomnica_city

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
680
Pre par godina sam dobio iz inostranstva (znaci nista od garancije pa ne preporucujte badava) Philips TV sa video rekorderom (integrisan) i od skoro mi se u donjem levom uglu i malo u gornjem desnom pojavile fleke koje recimo crvenu,braon i slicne boje pretvara u zelenu,plavu u ljubicastu dok belu ne menja (a bilo bi logicno da i nju zacrveni)!?
Sta bi mogao biti problem,elektronika,ekran...?Treba li zameniti ceo ekran ako je do njega ili?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Pa ja sam imao slichan problem sa mojim Stylandia TV-om popravka je koshtala 10 eura kao se secam neki mali kvar je bio,pozovi nekog TV majstora ali nekog koga znash duze inache ce te odrati 😉
Poz

Elektronika obicno nije, moze biti ekran, a mozda i neki magnet u blizini?

a jesi li probao da ga iscupas iz struje par sati pa ponovo ukjljucis. Meni je imao obicaj da se tako namagnetise i jedino je to pomagalo :-(

Da, verovatno namagnetisan. Ukloni zvučnike ako stoje blizu TV-a. Isključi ga iz struje, ostavi tako da prenoći. Ujutro je kao nov 🙂

Nisam ga nosio kod majstora jer zivim 10 km od najblizeg majstora u obliznjem gradu a i taj bas nije nesto koliko cujem iz iskustva komsija i dere samo da otvori TV pa zato prvo vas pitam!Nema nikakvog magneta u blizini,stoji samo on na jednoj komodi,jedino je blizu njega ogledalo a tek na 1-1,5m zvucnik od stuba koju je tu vec godinu dana pa nisam mislio da bi mogao biti deo problema!?Probacu da ga iskljucim preko noci pa cu videti,a koji je kod tebe kvar bio animaN?
Pozdrav ,)

Nije pomoglo iskljucivanje iz struje neko vreme,mozda tripujem ali sad mi se cini da vise ne vuce na crveni nego sad vuce na zuti spektar boja i sad je sve jarkih boja!?
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno