Šta je novo?

Problem sa blokiranjem kompa

n1tr0

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poena
480
Znaci u pitanju je Fujitsu Siemens Amilo PRO 2030 D, malo modifikovan (Celeron zamenjen sa Pentium M procesorom), 2GB RAM. Nije moj laptop pa ne znam istoriju kakve je simptome ranije pokazivao, ali sada je blokirao prilikom paljenja windowsa - BSOD izbaci. I nista, da ne bude problema(posto je windows bio pun smeca), ja format disk, i reinstall windows, ali install zablokira na poslednjem delu - sve se zamrzne na ekranu, mis ne pomera, a LED dioda od HDD samo gori upaljena. Ok, nista, ja jos par puta, uvek ista stvar. Ja pomislim mozda je memorija, i iscupam jednu memoriju, ostavim drugu, upalim prodje instalacija, sve ok. Opet radi radi radi, instaliram avast, i cim se avast pokrene i krene da skenira, racunar se opet zamrzne totalno. Ja uninstall avast, nista, on normalno radi. Ja ukljucim scandisk na boot-u i on skenira i na poslednjem delu (4/5 - verifying data) opet se zaslogira totalno - i svaki put na tom delu. Dakle - da cujem misljenje?
Da li neispravan hdd moze ovo uzrokovati, ili tipujete na mem, mba, cpu?

ovako to je i meni bilo na jednom racunaru , najbolje resenje ti je da formatiras ceo hdd ako bas ne mozes onda instaliraj eset skeniraj sve zivo na racunaru ali najbitnija stvar internet izvadi totalno znaci kabal ili wlan odkaci iskljuci ili sta god samo nemoj internet da ti je aktivan na racunaru i resices problem . pozdrav

Pazi ovako - dao si mi jednu ideju - nije do interneta - desava se u instalaciji win-a(a i kabl je bio iskljucen), ali secam se jednom drugaru kada sam bio popravljao komp integrisana mrezna mu je riknula. I dok god je bila ukljucena to se desavalo i win nije hteo da se instalira - a kada smo je disable u bios sve je proslo(iako kabl nije bio ukljucen u mreznu). Kada smo je opet enable, racunar se slogirao stalno. Dakle hvala sto si me podsetio na to.
Sto se tice harda - vec sam ga bio formatio i instalirao ista stvar.
Elem probacu da disable LAN, pa ako ne uspe neki mem i cpu tester cu da skinem da otklonim i te 2 mogucnosti.

Kako mislis da skeniram HDD?
ScanDisk od windowsa se zapuca - jel ima neki drugi koji predlazes?

Skini sa neta Hiren's boot cd, narezi ga i butuj sa tog diska.
Pokreni neki od testova za hard disk, na primer MHDD, i skeniraj hard disk.

Hvala na odgovoru, sad cu da probam. ;)

Skini sa neta Hiren's boot cd, narezi ga i butuj sa tog diska.
Pokreni neki od testova za hard disk, na primer MHDD, i skeniraj hard disk.
Evo pokrenuo sam skeniranje sa F4 - isto kao u windowsu - samo sto se windows totalno zapuca i LED od HDD-a stalno svetli, a ovde dole treperi onaj kursor kod programa (ali nista ne ispisuje) i LED od HDD-a svetli i tako vec par minuta - nista se ne ispisuje. Jel tako radi program ili je jednostavno "zakocio".
1. MHDD sends VERIFY SECTORS command with LBA number and
number of sectors to verify as parameters
2. DRIVE raises BUSY flag
3. MHDD starts timer
4. After drive executes VERIFY command, it drops BUSY flag
5. MHDD counts the time and puts corresponding block
on the screen. If error occures MHDD prints corresponding
letter which describes the error.
Izgleda da zaglavi odmah na verifikovanju sektora... :(

Poslednja izmena:
Ako nemas vaznih podataka na hardu, pokreni maxtor utility i uradi Full low level format.
Onda pokreni ponovo MHDD.

ako ni to nepomogne onda definitivno probaj sa drugim hdd

Nazad
Vrh Dno