Šta je novo?

problem sa bitcomet-om...

needleboy

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
304
imam dosta torrent file-ova a download nikako da krene. nesto od podesavanja mi je promaklo, a mogu da kazem da nisam gotovo nista cackao, skoro sveza instalacija.

da napomenem samo da nema veze sa firewall-om posto sam probao na dva racunara. i file-ovi su dobri, probao sam vise razlicitih.

dole stoji DHT not connected.

ako neko zna nak predlozi pomoc ili drugi torrent program.

thanks unapred.

Probaj prvo sa promenom porta...
A drugo...po default-u je namesteno da se download-i NE pokrecu atomatski kod pokretanja programa...tako da ti moras rucno da uradis START !!!
Mozda je ovo drugo problem...
Nego budi malo precizniji : da li si pre toga koristio npr. BitTornado...ili neki drugi program ??? Meni tornado otvara SVE pa cak i neke torrente koje comet nije hteo :banana:

kliknuo sam na start, naravno. probacu sa bittornadom. hvala na odgovoru.

Nemoj da odustajes od Comet-a tako lako...probaj sa promenom portova...
Mozda si ipak slucajno naleteo na neke torrente koji nisu javni ili ko zna sta...meni su neki od njih jednostavno mrtvi iako sam uredno registrovan i sa dobrim statusom na tracker-ima...
Nisi rekao koji tip konekcije imas ???
Kod kog si provajdera ???

probao sa dial-up om i 512k i isti problem. jedan torent slucajno proradio.
posaljite mi link za neki koji provereno radi cisto da istestiram program.

thnx

za svaki slucaj, da li si proverio da li iko ima od seedersa mozda je u tome problem

pa imas seederse ono koji imaju taj fajl koji trazis i leecherse oni koji fuku taj fajl ako nema nikog od seedersa tj onog koji ima taj fajl ne mozes nista ni downlodat tamo odakle si skinuo taj torrent verovatno mozes proveriti koliko ima seedersa i leechersa

"DHT not connected" sigurno nije problem ;)
Pretpostavljam da je u pitanju varijanta o kojoj StevaMan prica da su u pitanju slabi ili cak mrtvi linkovi. Znaci kad trazis neki link proveri koliko ima seed-ova za isti i kakav mu je "health", tj. dostupnost.
U pricu se mesa i cinjenica koji je provajder u pitanju i njegova politika oko ogranicavanja/blokiranja P2P programa i slicno...

Kao što je Crni rekao, DHT nije problem. BitComet je vrlo informativan program i daje detaljne informacije o svačemu (summary, trackers, peers, startup log...), tako da možeš da vidiš ne samo broj seed-ova, nego i response trackera. Ovo je najvažnija stavka jer ako je tracker down ti ne možeš da dobiješ podatke o IP adresama seed-ova. Osim toga, ako je torrent sa nekog privatnog trackera on neće da se aktivira a tracker response će ti obično reći na koju Web adresu da odeš da bi se registrovao.

Nazad
Vrh Dno