Šta je novo?

Problem Sa Bezicnim Internetom (Wireless)

TB Design

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
301
Imam racunar sa asusovom plocom A7V8-X na kojoj je integrisana mrezna kartica Realtec iz koje kabal ide u Acess Point
D-Link i tu funkcionise sve u potpunosti.
Problem koji mi se javlja jeste sledeci-drugi racunar koji hocu da koristim umesto ovog jeste Intel Celeron na 1200 MHz sa Asusovom plocom koja nema integrisanu mreznu karticu.Ja sam do sada promenio 3.mrezne kartice i ni sa jednom nisam mogao da ostvarim vezu sa Acess Pointom odnosno ne moze da pronadje IP Adresu,uvek prijavi ova konekcija je ogranicena jer ima samo slanje a nema prijem podataka,odnosno ne moze da pronadje DHCP adresu.Probao sam sledece mrezne kartice:3COM,D-LINK i Realtec i ni sa jednom mi nije uspelo a drajveri su kompletni.Takodje imam legalan Win XP Home SP2,a takodje sam probao i professional sa SP1.Sto se tice samih podesenja kartica,proverio sam i sve su opcije iste kao i na ovom racunaru sto funkcionise.Samo jedno pojasnjenje:na prvom spomenutom racunaru IP adresu je pronasao automatski bez ikakvog podesenja mrezne kartice i ikakvih opcija u windowsu,znaci utakao sam kabal i sve funkcionise.Zamolio bih sve koji su imali ovakav problem i koji imaju neku ideju sta bi moglo da bude u pitanju,da mi se jave jer vec 20.dana se mucim sa tim problemom bez uspeha.

Zahvaljujem se unapred na pomoci.

Poslednja izmena:
vrati to sve na prvi komp pa proveri dali radi, meni ovde ,,smrdi,, na kabal (utp)

Da ti nije kod provajdera dozvoljen pristup preko MAC adrese sa mrežne kartice sa prvog PCja?

Ma sve sam to uradio i nece,znaci ako je integrisana mrezna onda radi a ako nije onda nece.Probao sam na drugim racunarima gde je mrezna kartica integrisana i tamo radi,stvarno mi nije jasno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno