Šta je novo?

Problem sa BenQ T221WA

gorandroid

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2013
Poena
155
Naime posedujem doticni monitor, i imam problem sa senkama, u sustini sve se siri u desnu stranu iskljucivo kod crnih slova, i takodje mi smetnju pravi tanka vertikalna svetlo plava/siva linija na levoj stranici monitora. evo i slike
http://www.dodaj.rs/f/2H/B1/2Qadw5it/20141023212504.jpg da napomenem jos da sam promenio VGA kabel sa kvalitetnim i nema boljitka, i jos nesto me kopka kada npr otvorim ovaj menu preko tastera na monitoru tu nema nikakvih senki niti bilo kakvih deformacija...isto tako kada ugasim i upalim monitor pojavi se kao neka slika u ljubicastoj boji i BenQ obelezje i bas sam zagledao i nema uopste senki oko slova...ovo me vec muci par godina o cemu se radi?

Drajveri (noviji/stariji), grafička kartica (priključi ga na drugi komp), struja (šteker - promeni sobu/sprat/stan...), neko EM polje (probaj u drugoj sobi/spratu...)
...Ili je sam monitor u pitanju.

Probacu na drugom kompu u drugoj sobi pa ce mo da vidimo, inace driveri su up to date, a jel imas objasnjenje za to sto kada upalim menu nema tog problema?

Naravno. To je signal direktno iz kontrolerskog čipa njegove elektronike. Nema nikakvog potencijalnog deformiteta ulaznog signala, najprostije rečeno.

Hvala vam na objasnjenju, probacu sutra da ga prikopcam na drugi komp, nadam se da cu resiti ovaj problem :/

Sad sam npr. probao da pomerim zvucnik na stranu od monitora i kao da se ta senka smanjuje i povecava, ali u maloj meri, ne znam da li je zbog zvucnika ali iskljucio sam ih iz struje i nista se ne menja...mada cisto sumnjam da je do toga.

Poslednja izmena:
Odmah na servis!

Zvucnici nebi trebalo da smetaju, ali oni imaju magnetno polje u sebi, zbog toga ti i izazivaju "pomeranje" slike.

Probacu na drugom kompu u drugoj sobi pa ce mo da vidimo, inace driveri su up to date, a jel imas objasnjenje za to sto kada upalim menu nema tog problema?

Otpadose struja i EM polje kao uzrocnici, a ja sam taman tipovao na EM polje. Ali ako imas, pozajmi od nekoga UPS da iskljucis struju kao uzrocnik.

Ima nekad taj vga kabl veze. Jesi probao kombinaciju DVI-VGA pa onda kabl?

Ima nekad taj vga kabl veze. Jesi probao kombinaciju DVI-VGA pa onda kabl?

Onaj adapter mislis? nisam, a nedavno sam uzeo neki kvalitetniji VGA kabel, evo i sad me opet zeza slika, odjednom se pomutilo skroz, bolu me oci od toga, ja stvarno ne znam sta je to, jednu nedelju bude onako ok i odjednom se pomuti sve, znaci nemoguce. Ceo internet sam prevrnuo i nigde nisam nasao adekvatno resenje, ama bas niko nista ne zna.

Vrh Dno