Šta je novo?

Problem sa BENQ projektorom

ShaX_91

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
320
Imam BENQ dlp projektor (model w700) i s vremena na vreme mi se pojave vertikalne linije koje su u pravilnim razmacima rasporedjene celom duzinom ekrana. Nekad se pojave cim ukljucim projektor, nekad se pojave nakon nekog vremena. Danas kad sam pustao film, pojavile su se cim sam upalio projektor, pa su nestajale i pojavljivale se u razmacima od desetak minuta. Projektor je kupljen nov u Svajcarskoj, koriscen je za potrebe jene prezentacije koja je trajala par sati, sveukupno mislim da nema vise od 100-200 sati rada. Probao sam povezivanje hdmi kablom na laptop i probao sam dvi kablom, isti problem u oba slucaja.

Poslednja izmena:
Ja imam isti projektor i za sada nemam tih problema.Moj je radio oko 300 sati.Ne znam sta bi moglo da ti pravi problem.Da li si probao da ga vezes na oba hdmi ulaza u projektor i da li se isto desava na oba hdmi ulaza?Mozda ti problem pravi jedan od hdmi ulaza na projektoru?Kod mene je za sada slika ok.Jedino nisam zadovoljan kako projektor prikazuje crvenu boju u tamnim scenama.Nekako je crvena boja bas nerealna.Onako mnogo jaka.Projektor sam vezao hdmi-hdmi kablom od 15 metara sa kompa i slika je dosta dobra osim pomenute crvene boje u tamnim scenama.Ne znam kako je kod tebe?Jer vrlo malo ima setovanja u samom projektoru kada se veze hdmi kablom.Nekim opcijama se ne moze pristupiti kada je vezano hdmi kablom.

To sa crvenom bojom sam i ja primetio mada mi ne smeta nesto preterano, generalno sam zadovoljan :) A taj problem mi se desava i sa jednim i sa drugim hdmi prikljuckom, kao i sa vga prikljuckom :/ juce je ceo dan radio bez ikakvih problema, danas se na par minuta pojavilo pa se normalizovalo.

Evo je slika problema:

yhu2anaq.jpg

Da li si uspeo nesto da uradis sa projektorom?U vezi slike?Bas me interesuje.Mislim da je uvoznik za benq veleprodaja ewe pa mozes da ih kontaktiras da ti daju servis i da im izlozis tvoj problem.Kazi mi sta vezujes na projektor?Da li komp ili neki dvd ili nesto drugo?Probaj neku drugu komponentu da vezes na projektor?Mislim cisto da eliminises do cega je.Mozda ti odredjena komponenta pravi problem a ti mislis da je projektor.Nema nista gore od onoga sto cas radi dobro pa onda odjednom ne radi.
Javi sta si na kraju uspeo da uradis.

Zasad sam batalio, skontao sam da nekad odmah normalno radi a nekad mu je potrebno 15tak minuta rada da krene normalno da funkcionise... Uzet je u svajcarskoj projektor tako da cu ga tamo i odneti lepo kad budem sledeci put isao pa neka mi tamo rese problem. Povezan je hdmi kablom sa laptopom, kada isti taj laptop istim tim hdmi kablom povezem na lcd ili led televizor, nema nikakvih problema. A problem se pojavljuje i kad povezem projektor i laptop vga kablom... Ne znam sta da kazem, cudan problem, ali odnecu u svajcarsku pa ce mi popraviti ili ce mi jednostavno dati nov projektor :D

Pa ako ti je u garanciji onda je to najbolja varijanta da ga tamo odneses na reklamaciju.Moguce je da je neki problem sa lampom.Ko ce ga znati.Bas me interesuje sta ti pravi problem,pa javi kad zavrsis reklamaciju.

Nazad
Vrh Dno