Šta je novo?

Problem sa baterijom na ASUS laptopu

• Začetnik teme Začetnik teme stella
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stella

Cenjen
Učlanjen(a)
09.03.2010
Poena
151
imam problem sa baterijom, svaki put kad ukljucim laptop prijavljuje mi problem, kad je ukljucen na adapter pise plugged but not charging, consider replacing your battery a kad nije ukljucen samo pise koliko je % ostalo i replace your battery. laptop je relativno nov, imam ga godinu i po dana, nije bilo problema ranije. 🙁
laptop je asus K52J

predlozi,sugestije itd.....?
hvala!

Ako imas garanciju na bateriju nosi je u servis da je zamene.Ako nemas garanciju onda probaj kabliraciju baterije a ako to ne pomogne onda ili da vidis da ti menjaju celije ili da kupujes novu bateriju.Svakako ako imas garanciju nosi u servis.A ako nemas onda kalibracija.Ima i ona fora da bateriju drzis u zamrzivacu.Mislim da je tu neko kacio u nekoj od tema.Pregledaj 1-2 strane foruma laptopovi.

Asus daje samo godinu dana garanciju na bateriju. Cini mi se da neki proizvodjaci ne daju ni toliko.

Na kutijama u kojima dobijamo laptopove jasno je naznačeno da su unutra dva uređaja koja treba spojiti u celinu - baterija i laptop. Baterije u glavnom imaju godinu dana garantni rok i smatraju se potrošnim materijalom.

Pa ja sam dobio 6 meseci garancije na moju bateriju....I koliko sam je pazio i mazio opet je pao kapacitet.Nema ***.Baterija je potrosna roba.I nije to tako ni problem.Problem je sto je ovo Srbija.Sto umesto da baterija kosta maximum 50 evra i to 9-to celijska ona kosta duplo vise i to 6-to celijska.Tako da kad neko oce da menja bateriju treba da plati 50% od vrednosti svog laptopa.To je zaista no comment.Ali docice dan kad cemo moci da kupujemo ko sav normalan svet za normalne cene.Onda ce takve derikoze da spuste cene.Nije lose ici i na menjanje celija.Evo moj drug je menjao celije za neke sitne pare i baterija mu sad drzi odlicno a bila je bukvalno mrtva...

Manje više Windows ti je rekao šta da radiš. Da li planiraš da ga nosiš u servis?

bio je u servisu pre manje od mesec dana, crko je hdd (seagate naravno, posle godinu dana, g***o) pa sam mislila da prvo uradim sve sto mogu pre servisa i kupovine nove baterije.

je l moze neko da mi kaze samo da li pre kalibracije treba da se prazni baterija i sl, videla sam na netu nekoliko razlicitih postupaka pa me cisto zanima misljenje odavde..

Postoji servis u Beogradu koji se samo bavi reparacijom baterija. Na primer, tvoja baterija je 6to ćelijska i od njih šest, samo dve ćelije prave problem. Cena zamena te dve ćelije je značajno manja od kupovine nove baterije.
Sve je to u domenu teorije, jer ne znam(o) šta se tu zapravo dogodilo itd.

Ja znam servis koji je to radio i ne rade više. Kažu da je procenat uspešnosti toliko mali da se ne isplati zezati s tim. Previše su se proizvođači iscimali da naprave baterije koje se ne mogu popravljati. Samo reciklaža i kupovina nove ne ginu. 🙁

usla sam u bios, nema power options, odem na sajt asus-a gde je opisan postupak kalibracije i nadjem ovo: Battery malfunction, need to do a battery calibration. (Laptops produced after Sep, 2006 doesn't have this function)
sta da radim??? 🙁 🙁

izgleda da je to jedina opcija 😀 hvala svima na pomoci!

Ako imas garanciju na bateriju nosi je u servis da je zamene.Ako nemas garanciju onda probaj kabliraciju baterije a ako to ne pomogne onda ili da vidis da ti menjaju celije ili da kupujes novu bateriju.Svakako ako imas garanciju nosi u servis.A ako nemas onda kalibracija.Ima i ona fora da bateriju drzis u zamrzivacu.Mislim da je tu neko kacio u nekoj od tema.Pregledaj 1-2 strane foruma laptopovi.

negde sam čitao da ne treba u zamrzivaču... već u frižideru
u zamrzivaču hoće da stradaju...

navodno: baterija se isprazni na 40%-50% i spakuje u frizider (ja je tako čuvam)
vadio sam je letos nakon godinu dana iz frižidera i napunio sutradan
drži kao kada je kupljena.... sad opet coolira 🙂

mada sam našao i podatak da treba čuvati na sobnoj temperaturi... kome verovati?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno