Šta je novo?

Problem sa ATI Radeonom 9600pro

FukaTurska

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2007
Poena
304
Dakle situacija je sledeca:Juche sam uzeo novu grafichku,Radeon 9600pro(proizvodjach je PowerColor).Pre toga sam imao fx5200,a pre toga mx440,tago da se ne snalazim bash najbolje sa Radeonima.
Problem je konkretno vezan za WC III(bar sam ga tu primetio).Normalno,sad ga igram sa vecim setovanjima i u vecoj rezoluciji,i tehnichki gledano nema nikakvih problema.Sve je lepo prikazano i performanse su savrshene.
Medjutim ono shto me nervira jeste pojava nekakvih sitnih anomalija,kao da ne renderuje bash najbolje texture.Malo,malo pa se na brzinu pojavi neshto shto me najvishe podseca na one crne crtice kod starih filmova shto pucketaju.Onako na brzinu,pa nestane.Zna li neko o chemu se tu radi?
Grafihcka je sveze izvadjena iz celofana,dakle niti je overclockovana niti bilo shta,a drajveri su najnoviji.

Hint:WarCraft igram u OpenGL modu,i pre sam ga igrao tako i nije bilo problema.

Edit:Evo i konfiguracije: KT4A-V MSI matichna plocha, Athlon xp1800+ ,1giga Kingston DDR400 RAM-a, ATI Radeon 9600pro grafika.

Poslednja izmena:
to ti je zbog repova od nvidinih drajvera, pokusaj da resis problem sa driver cleanerom.

takodje nemoj da instaliras najnovije drivere, vrati se na neke starije verzije kao npr. 5.x ili 6.x (ipak je to starija kartica i nema potrebe da stavljas drivere koji njoj nista ne donose) imao sam 9800Pro i znam sta pricam; sa novijim verzijama frameovi su samo padali :)...mozes da probas i omegadrivers.net

Hmm probao sam sa Driver Cleanerom,rekao bih da sam obrisao sve shto je ikad imalo veze sa nV driverima,ali i dalje imam problem.Verovatno cu ovih dana da radim format i reinstal sistema,pa se nadam da ce to da reshi problem...

Edit:Shto se tiche drivera,verzija je 8.x iz ovog meseca.Ne znam zashto bi pravili probleme, uzeo sam sa off. sajta za konkretnu grafichku(9600 series),ajde videcu shta mogu sa starijim driverima.

Poslednja izmena:
Ja imam X550 pci-e, koji je sličan tvojoj 9600pro ( taktovi 400 gpu a mem 500 ) i najbolje rezultate i u igrama i u markovima daje sa Omega 3.8.252 drajverima, a malo slabije sa original ATI 7.2 drajverima, bez CCC, a sa ATI Tray Tools-om.

Skinuo sam omega drajvere v3.8.360 i koistim ATI tray tools-e,i sada je vec bolje.Pobacu sa tim starijim drajverima.

Ja dok sam imao dotichnu grafichku, samo je u mom sluchaju bio Sapphire, koristio sam Softmod Catalyst 5.11 i sve je radilo ko podmazano.

Poslednja izmena:
Vrh Dno