Šta je novo?

Problem sa ATI radeon 9800 pro

• Začetnik teme Začetnik teme Stealth#97
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

Stealth#97

Guest
Uzeo sam komp sa ovom kartom instalirao najnovije drivere i povezoao ga na TV. E tu je nastao problem, nemam boju na TV-u. Kako da to resim? I da naglasim da sam pre ovoga imao komp u kome je bio GF4 i sve je radilo normalno imao sam boju i sve.

Unapred zahvalan!

Prebaci format na Pal B i to bi trebalo da rijesi problem 😉
Pozdrav...

Proveri prvo da li ti je TV-out podešen za PAL ili NTSC, pošto je kod potonjeg slika "crno-bela". Ova podešavanja se nalaze u DESKTOP PROPERIES-ADVANCED-DISPLAYS-TV i onda... ne znam ni ja. Negde se podešava zemlja/region i sistem, znači NTSC ili PAL. Treba da stoji na PAL B.

Ako nije do ovoga, moglo bi da bude sledeće - jedan kraj kabla ne stoji dobro u konektoru (najčešće onaj kraj koji stoji na kartici). Proveri ovo i dobro pritisni kabl.

Poslednja dilema je, da li ti koristiš možda kablovsku TV? Ako koristiš, probaj da izvučeš kablovsku iz TV-a, pa probaj onda. Dešava se, naime, da kablovska pravi određene smetnje na Video ulazima TV-a. Rešava se na dva načina - ili gorepomenutim ili boljim uzemljenjem kablovske. Ako imaš razvodnik za više televizora, obično na njemu postoji šraf za tu svrhu, pa to i uradi.

Javi šta si uradio.

Pozdrav i srećno!

Stealth#97 je napisao(la):
I da naglasim da sam pre ovoga imao komp u kome je bio GF4 i sve je radilo normalno imao sam boju i sve.
Verovatno je tu išao composite signal, a sada ide S-Video kod koga je boja odvojena na poseban pin a mnogo televizori to 'ne shvate'...

Koliko ja znam i na MX440 ide S-Video po defaultu (tako je kod mene povezano), jedino da ga je on u Display properties prebacio na composite, a to isto nije uradio na ATI-u.
Inace na vecini TV-a, mora i kada je sve povezano SVHS kablom da se za ulaz odabere bas SVHS, jer su obicni, recimo AV1, AV2, uglavnom composite.

Ne, cak i kada je na NTSC,slika je u boji, ali su boje "nedosledne"... Ja sam imao iskustva da kabl za nVidia kartice (kompozitni i SVideo) daje B&W sliku na TV-u na ATI izlazima, dok u obrnutom slucaju to nije bilo tako. Mislim da je do kabla...

Vidjao sam i da onaj mali adapter S-Video/Composite ima chroma i luma vodove spojene preko kondenzatorčića (čime se dobije composite), pa će davati boju uvek ali samo composite bez obzira šta se izabere u opcijama.

Ljudi meni nista od ovoga nije pomoglo!! 🙁 bas sam u bedaku

Mozda ti TV ne podrzava SVHS format ulaznog signala!

Nazad
Vrh Dno