Šta je novo?

Problem sa ATI Radeon 9200

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Ova graficka karta sa 64MB, ugradjena u ASUS notebook, pravi sledece probleme: 3DMark2001 nikad nije zavrsio (racunar blokira za vreme testa), dok npr. Treemark i Vulpine GLMark rade perfektno. Probao sam nekoliko igara, neke blokiraju, neke ne.

Racunar nije moj i trebalo bih da ga "isporucim" sto pre...namenjen je deci koja bi trebalo da ga koriste za igru (!?!).

Ima li neko neku ideju sta bih mogao da probam?

A dal si probao da testiras dok si prikljucen na mrezu (220v) i kad radi na baterije da li ima razlike? Kod mene ima.... Na mrezno napajanje sve radi odlicno a na baterije nece sve igre bas da rade tj. zaglavljuju se. Ne znam zasto!

Naravno probaj da menjas drajvere za graficku a bitno je i koji je DirectX instaliran. Ja bih prvo to uradio.

Pa drajver je instaliran najnoviji, to je za Mobility Radeon 9600/9200, 0znaka mu je 6.14.10.6422. Nisam siguran da li bih smeo da probam drivere od obicnog (non-mobile) Radeona.

Inace, radim samo preko napajanja iz mreze, bateriju sam probao samo na nekoliko minuta, sto znaci da to nije problem.

Sad sam nasao jos jedan problem...ne mogu da dobijem sliku na TV-u...pise da je "Not Connected" a lepo sam ga prikljucio....🙁

Poslednja izmena:
moj laptop mi je isto izbacivao za TV not_connected morao sam da uzmem onaj kabel sa vecim otporom (nisam strucnjak) sa obicnim kablom sa pijace nije hteo da radi. Sa ovim je proradio i onda sam provalio da je Tv out samo za NTSC...Probaj sa kablom koji dolazi uz graficke kartice, sa tim kablom mi je video TV ali nije imao srecnu sliku (kacio sam ga na S-vhs na TV-u)

E uspeo sam sinoc nekako da dobijem sliku na TV-u, i to na neverob\vatno glupu foru. Prebacio sam racunar u dtugu sobu i prikljucio ga na stari televizor. Njega je prepoznao odma' (sa istim kablom) i sve je radilo OK. Onda sam opet probao na novom TV-u u svojoj sobi, i onda je radilo i na njemu (?!?!?!). Nije fora u losim kontaktima jer sam vise puta sve vadio i vracao nazad da bih eliminisao tu mogucnost.

I ocde pise da je samo za NTSC, ali meni slika izgleda sasvim normalno...prikazuje ceo ekran i kada se pusti film, slika je sasvim prihvatljiva.

Jos jedna interesantna stvarL poceo je da "prolazi" i 3DMark2001 rest, ne zaglavljuje vise uopste...prvi rezultat koji sam dobio bio je 2500, sada "dogura" i do 5700....cudna naprava, kao da se "razradjuje"...🙂

Da nije razlika koju si dobio u rezultatima posledica baterijskog/mreznog napajanja?

BigBoy je napisao(la):
Da nije razlika koju si dobio u rezultatima posledica baterijskog/mreznog napajanja?

Da znas da si u pravu....bas sam ispao glup...🙂

tex707 je napisao(la):
E uspeo sam sinoc nekako da dobijem sliku na TV-u, i to na neverob\vatno glupu foru. Prebacio sam racunar u dtugu sobu i prikljucio ga na stari televizor. Njega je prepoznao odma' (sa istim kablom) i sve je radilo OK. Onda sam opet probao na novom TV-u u svojoj sobi, i onda je radilo i na njemu (?!?!?!). Nije fora u losim kontaktima jer sam vise puta sve vadio i vracao nazad da bih eliminisao tu mogucnost.

I ocde pise da je samo za NTSC, ali meni slika izgleda sasvim normalno...prikazuje ceo ekran i kada se pusti film, slika je sasvim prihvatljiva.

Jos jedna interesantna stvarL poceo je da "prolazi" i 3DMark2001 rest, ne zaglavljuje vise uopste...prvi rezultat koji sam dobio bio je 2500, sada "dogura" i do 5700....cudna naprava, kao da se "razradjuje"...🙂

Pouka:

Chuvajte stare televizore za testiranje i 'razradjivanje' novih laptopa :d

tex707 je napisao(la):
Da znas da si u pravu....bas sam ispao glup...🙂

nisi ispao glup, ali si mene lepo nasmejao. Prvi put se bakces sa nekim notebook-om? Mislim da bi ti bilo bolje da batalis to i bacis se u izradu nekog bloka 😀 😀 😀

Poz

genijalcin@23 je napisao(la):
nisi ispao glup, ali si mene lepo nasmejao. Prvi put se bakces sa nekim notebook-om? Mislim da bi ti bilo bolje da batalis to i bacis se u izradu nekog bloka 😀 😀 😀

Poz

Mozda neces cerovati, ali prva TRI racunara koja sam u zivotu imao bili su notebook tipa...tek onda sam kupio "veliki".

I pazi ovu glupost: rezultat u 3DMarku nije slabji samo kada radi na bateriji, vec i kada je prikljucen na AC napajanje, ali se istovremeno i puni baterija (dakle jos uvek nije potpuno napunjena, radi onaj crveni LED za indikaciju punjenja)....ovo mi je vec bez veze....!?!?!

zamisli da si uzeo laptop sa 6800ultra 😀 😀 Dobio bi ranac i akumulator 😀 Pa nemoze da dovoljno struje dok se puni baterija posto baterija vuce iz ispravljaca/punjaca. Ako imas eksterni punjac (kabel sa adapterom) treba ti jaci, tj sa vise ampera i kofa. Ovo uglavnom nije frka da se napravi...Ako imas interni...hmm....malo teze...

Isavljac je bas veliki, nisam zagledao podatke, ali pretpostavljam da je dovoljan da "tera" ovo cudo...ma nema veze, koga ionako interesuje 3DMark rezultat na notebook-u...🙂

Nazad
Vrh Dno