Šta je novo?

problem sa ATI drajverima

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695
U pitanju je Graficka MSI ATI Radeon 9600M,oznaka je RX9600-T128

Imam problem sa instalacijom bilo kakvih drugih drajvera osim onih koji su dosli sa karticom.
Pokusao sam neke starije,ali i najnovije 6.1,ali nece.Cim pokrenem instalaciju izbaci mi "inf error,video driver not found"
Urajden ponovo sistem,menjana graficka,ploca...isto se desava.
Moram da napomenem da se to desava samo sa tim modelom kartice,stavljao sam 9250 i tu je sve ok.

Ima li neko ideju?

Ili edituj inf fajl u instalacionom folderu drajvera ili uflesuj bios sa brojem vendora koji se pominje u tim CX_xxxx.inf i C2_xxxx.inf fajlovima. Mozes i da editujes svoj bios. Ako i dalje bude problema stavi softmod drajvere.

Malo je komplikovano. Evo jednog reda iz C:\ATI\SUPPORT\5.11_xpenu_27345\Driver\2KXP_INF : "SAPPHIRE RADEON 9600 ATLANTIS" = ati2mtag_RV350, PCI\VEN_1002&DEV_4150&SUBSYS_7C20174B".
Ovo 4150 oznacava seriju cipova- 9550,9600,x300, 7C20 model - 9600 non pro a 174B proizvodjaca - sapphire. Te oznake se nalaze u biosu kartice i ako se ne pominju u inf fajlu drajveri ne zele da se instaliraju. Skini winflash sa kojim ces iscitati tvoj bios i rabit kojim mozes da procitas ove podatke iz snimljenog rom-a. Zatim u inf-u umesto 7C20174B upises 7C20XXXX (xxxx-broj iz tvog biosa) i drajveri ce tvoju kartu videti kao sapphire 9600. A mozes i da promenis broj pomocu rabit-a u samom bios rom-u pa da ga snimis na karticu.

I jos nesto, drugi video izlaz sistem vidi kao poseban adapter i u prethodnom primeru izgleda ovako: "SAPPHIRE RADEON 9600 ATLANTIS - Secondary" = ati2mtag_RV350, PCI\VEN_1002&DEV_4170&SUBSYS_7C21174B . Postupak je isti.

To je ATi Radeon 9600 Mobility o kojoj sam vodio diskusiju, a moja preporuka ti je da instaliraš njegove 5.2 drajvere koji idu uz nju i nećeš imati problema ni sa jednom igricom! Kaži mi koja ti je memorija na njoj, jer smo vodili polemiku da li je SDRAM ili DDR2? Pozdrav!

Sve sam radio kako je napisao otogrunt i nisam uspeo.Kupio sam sapphire 9600 256mb.Posto ati tool i everest nisu videli karticu tj nisam mogao da procitam nista u everestu fleshovao sam bios koji sam skinuo na netu.Posle restarta pise da je kartica Ati mobility 9600/9700v (M10/M11)iradi samo sa omega drajverima,druge ne prihvata "inf error,video driver not found".Fleshovao sam sa biosom pod nazivom:"sapphire radeon 9600 pro 256mb samsung 4ns.Na kartici su cipovi samsung 5 ns.Sad je default 400/227.Kartica radi odlicno samo da resim problem sa instalacijo drajvera.Zasto radi samo sa omega drajverima?

Mislim da to nije slucaj sa mojom.Sad sam stavio orginalni bios i prihvata sve drajvere ali everest ne moze da je procita,tj ne daje nikakve podatke za nju.

Nazad
Vrh Dno