Šta je novo?

Problem sa Ati 4850

xxxmarkoxxx

Cenjen
Učlanjen(a)
27.09.2009
Poena
159
Imam jako cudan problem koji jos ne mogu lepo da definisem, ali mozda je neko imao slicno iskustvo pa mi moze pomoci.

Imam grafiku ati palit 4850

Igrao sam prethodno vece NFS: undercover i sve je radilo super. Ujutru ukljucim komp, pokrenem igru i fpr mi u igri uzasan, na 5 do 10 frejmova.
Instaliran nove drivere za grafiku ali nista se nije promenilo.

Probam WoW koji sam terao uvek u full sa grafikom, a on mi rad sa 20 fps.

Temp graficke karte je dobra (oko 80 stepeni sto je normalno za palit-a)

Sta moze biti? graficka mi je pod garancijom jos godinu dana pa bih nosio da je menjam ako je ona

Hvala unapred svima

Probaj sa vadjenjem memorije ili menjanjem slota...Moguce je da te ona zeza...

RAM? imam dva modula od po 2 Gb. probacu veceras...ali nekako mi ne deluje da je to to...ali sam spreman sve da probam...

resen problem.....

izvadio sam jedan ram modul i sve je proradilo kako treba....

Ovih dana cu ucu u dublju analizu sta i kako ali eto i vi da znate, problem je resilo vadjenje jednog od 2 modula ram memorije.

Priznajem da sam bio skeptican kada sam procitao prvi odgovor na moj post ali eto, ispade da je covek u pravu bio, respect...

^Ko zna-zna...a ko ne zna neka pita.... 🙂🙂🙂 pozdrav

resen problem.....

Ovih dana cu ucu u dublju analizu sta i kako ali eto i vi da znate, problem je resilo vadjenje jednog od 2 modula ram memorije.

Priznajem da sam bio skeptican kada sam procitao prvi odgovor na moj post ali eto, ispade da je covek u pravu bio, respect...

Nema analize bez dobrog programa:
http://www.memtest.org/download/4.00/memtest86+-4.00.iso.zip
Narezi na CD, butuj sa njega i odradi test te memorije koju si izvadio pa ako prodje uradi sve zajedno pa vidi da li se "slazu".

Probaj i GoldMemory obavezno meni je memtest prolazio bez problema a tek mi je GoldMemory otkrio probleme sa GeiL-om 🙂

resen problem.....

Higijena je pola zdravlja, kad si vec izvadio jedan mem. modul ocisti nekom cetkicom kontakte u slotu za memoriju i na samoj memoriji (mislim na obe).
Ako si uz sve to jos i pusac znaj da "mikro prasina (cadj i gar) iz duvanskog dima" dodatno prlja sve ostale kontakte u racunaru.
Par puta mi se to desilo, nakon ciscenja je sve proradilo kako valja.

Higijena je pola zdravlja, kad si vec izvadio jedan mem. modul ocisti nekom cetkicom kontakte u slotu za memoriju i na samoj memoriji (mislim na obe).
Ako si uz sve to jos i pusac znaj da "mikro prasina (cadj i gar) iz duvanskog dima" dodatno prlja sve ostale kontakte u racunaru.
Par puta mi se to desilo, nakon ciscenja je sve proradilo kako valja.

Potpuno si u pravu u mom slucaju ciscenje memorije i ostalih komponenti je pomoglo nebrojano puta.

Nazad
Vrh Dno