Mislim da ovim necu mnogo da pomognem, ali ce bar nesto da bude jasnije. Imam istu karticu (kupio pre tri dana) i isto mi se desava kod sinhronizacije zvuka sa slikom, tj. na pocetku izgleda kao da je sve u redu, a kasnije ova falinka dolazi do izrazaja. Ono sto sam ustanovio je, da kada pustis "zgrebovani" mpeg iz Winamp-a i otvoris file properties on ti pokaze da za dekodiranje ovog mpeg-a koristi nekakav InterVideo video/audio dekoder i mpeg-2 "splitter". Koliko sam shvatio, upravo je InterVideo firma koja pravi program HomeTheater, koji dolazi uz karticu (cudno je da to vise nije PowerVCR), a iz koga se radi "grebovanje" slike. Po svemu sudeci, ovo mora da je neka njihova modifikovana verzija mpeg-2 kodeka (treba istraziti stvar jos). Rad sa zvukom jos nisam probao, ali mislim da je slicno. Ono sto bih ti predlozio u vezi sa "wav" fajlovima je da ih, recimo, pomocu Audiograbbera prevedes u PCM format (ako je ikako moguce), a zatim u MP3.
Ako to uspe, onda je moguce da ce slicno da uspe i kod filmova. Pokusacu da iz PowerDirectora ili nekog slicnog programa mpeg prebacim u nekompresovani avi (valjda ce da bude mesta na hardu), a zatim u neki DivX.
Valjda ce da uspe.
Pozdrav! )