Šta je novo?

Problem sa ASUS plocom

joker-ns

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
304
Ubacio sam novu maticnu i CPU i desava mi se da kada instaliram XP i sve bude ok , ali cim instaliram driver za chipset, comp posle prilikom dizanja sistema dodje do onog natpisa gde XP profesional i tu se malo duze zadrzi i nakon toga jako kratak blue screen i restartu je se.
Da li neko moze da mi pomogne ili da dobar savet sta da uradim?

Inace je NVIDIA nForce® 780i SLI chipset i sistem hoce da se digne u Safe modu.

Ubacio sam novu maticnu i CPU i desava mi se da kada instaliram XP i sve bude ok , ali cim instaliram driver za chipset, comp posle prilikom dizanja sistema dodje do onog natpisa gde XP profesional i tu se malo duze zadrzi i nakon toga jako kratak blue screen i restartu je se.
Da li neko moze da mi pomogne ili da dobar savet sta da uradim?

Inace je NVIDIA nForce® 780i SLI chipset i sistem hoce da se digne u Safe modu.

Ocigledno instaliras pogresni drajver za cipset.

Ne mora da znači da ti je drajver loš.Moje iskustvo za sedam godina rada sa Asus pločama je jako loše.90% reklamacija na ploče u mojoj radnji je na Asus,ubedljivo najviše.Ali pošto je ploča nova,mislim da je nešto drugo problem.Hm.Plavi ekran,ili ti "Blue screen of death" se nikada ne javlja tek tako.Probaj da slikaš ili da vidiš i zapamtiš šta piše tačno.Na osnovu toga može sa velikom preciznošću da se zna šta je problem.

Uspeo sam da resim problem tako sto sam izvadio jednu od dve memorije (2x2GB).
Komp radi sa bilo kojom ali nikako zajedno. Probao sam kombinaciju svih slotova, ali nema razlike. Da li je to problem do XP-a, jer on vidi samo 2.7...GB ili se to moze na neki nacin resiti?

Probaj da proveriš kompatibilnost tvojih modula sa spiskom koji dolazi u knjižici od ploče.Ukoliko ih nema,mrka kapa,mada možeš probati i sa updejtom biosa.Moguće je da rešiš problem.

Vrh Dno