Šta je novo?

Problem sa asus f5r laptopom?

predoje

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2007
Poena
319
Imam Asusov f5r laptop vec 5 godina, Konfiguracija: 1600 mhz, 512 mb, 80gb, asus xpress 1100 graficka. LAp top koristim za net, filmove (nema sanse da pusti 1080p), muziku...

Ali, PROBLEM je sto je dosta usporen. Reinstlirao sam sistem, i formatiarao obe particije, ali kada istaliram programe a programe koje sam instalirao su opera, firefox, aimp, i slicno, male programe koji nisu zahtevni... a racunar je i dalje usporen? Jedino imam AVAST antivirus i COMODO firewall u isto vreme ukljuceni. Da nije mozda zbog toga da seca? Da li je potrebno da oba rade zbog zastite?

Poslednja izmena:
Pa dobro, ok, znam ali nije takav bio u pocetku. Pitam da li je potrebno imati oba antivirus i firewall????????????????????????

Mislim da bi tebalo da propustis HDD kroz neki diagnosticki program. Vidjao sam da pocne disk da ispusta dusu i da se sve vuce.

Pa dobro, ok, znam ali nije takav bio u pocetku. Pitam da li je potrebno imati oba antivirus i firewall????????????????????????

Pre pet godina si verovatno imao verziju FF 1 nešto ili 3 nešto a ne verziju 16. Isto je i sa drugim programima.

Rešenje jr ili da ako možeš nadogradiš memoriju ili da poisključuješ sve nepotrebne procese, i odabereš "najlakše" programe pa čak i neke starije verzije.

Što se tiče pitanja AV ili FW namena im je različita. POgledaj koliko zauzimaju pa eventualno skini neke lakše verzije. Za anitivirus MSE ili Panda Cloud a za FW ugrađeni

p.s.
Pokušaj puštanja filma na laptopu starom pet godina koji ima takve performanse neću ni komentarisati

@ Lazaboj
bas mu treba vremena da odradi neke komande,... kako da uradim taj dijagnosticki program?

@Kritika
na sta si mislio kad si rekao verzija FF1 ? Na verziju programa? Memoriju nemam kesa sada da nadogradim a ne znam da li se i isplati?

Kako da iskljucim nepotrebne programe? Mislis da izaberem starije i manje zahtevn programe?

Kad je reč o hard disku http://www.hdtune.com/ je odličan program za dijagostiku.

Što se tiče programa, odgovor je da na starije verzije mislim a ovde možeš da ih pronađeš::
Ako ćeš taj računar i dalje planiraš da koristiš nadogradnja memorije je odlična investicija a cena je 5-6 kutija cigareta. Ako su finansije problem onda gledaj da ga središ što više softverski:

• obriši sve nepotrebne programe tj. one koje nekoristiš
  • poisključuj sve nepotrebne servise
  • smanji na najmanju moguću meru programe i servise koji se podižu sa OS
  • što se zauzeća resursa tiče zameni postojeće programe sa lakšim ili sa starijim verzijama istog
  • defragmentiraj disk

Naravno nekom alatatom kao što je http://www.piriform.com/ccleaner što više očisti disk i ostatke programa (pre defragmentacije)

Kako se isključuju servisi na XP naćićeš na sledećim linkovima:

Nadam se da sam bar malo pomogao

Poslednja izmena:
Kritika ne malo nego si pomogao puno, hvala ti!!!

Samo da te pitam prosao sam health status, eror check i kaze mi da nema gresaka, ne znam sta jos iz tog programa da vidim?

I ne mogu da nadjem na netu ram memoriju za lap top da vidim cene...mozda ovde nije prikladno postavljati link sajta sa memorijama?

Prvo skini cpu-z sa neta pa vidi koja ti memorija treba ddr1 ddr2 pa onda uradi pretragu u goolgletu tipa prodajem 1giga ddr2 sodimm i eto...

Kritika ne malo nego si pomogao puno, hvala ti!!!

Samo da te pitam prosao sam health status, eror check i kaze mi da nema gresaka, ne znam sta jos iz tog programa da vidim?

I ne mogu da nadjem na netu ram memoriju za lap top da vidim cene...mozda ovde nije prikladno postavljati link sajta sa memorijama?

Disk je prema rezultatiuma ispravan, i pošto proveriš programom CPU-Z (možeš da biraš instalacija ili portable) onda pretraga odgovarajućeg.

Za postavljanja pitanja gde biraj druge delove foruma da ne bi zbog politike Bencha dobio bezveze opomenu ili da ne bi topic bio obrisan:

Domaće tržište ili ti Gde da kupim?

Mali oglasi - PC komponente

odnosno

Bench mali oglasi - Kupujem

Ok, uradio sam. U pitanju je DDR2 od 512 mb. Kako da vidim da li moj lap top, posto je stariji moze da primi 1gb memorije? Da li moze da se umesto ddr2 stavi dd3? Gledam cene na netu i ispada ddr3 brza i jeftinija?!

Moze maksimalno da se stavi 2x1gb ddr2.
Ne moze da se stavi dd3

Ok. Hvala svima na pomoci.

Inace kada sam obrisao Avast AV i Comodo, i kada je lap top bio bez av i fw radio je mnogo brze...razlika je DRASTICNA! Mada sada kada sam instalirao pandu cloud free av opet je malo sporji... mozda jos neki laksi av?

Kakva su iskustva sa AVG av?

512MB RAM za današnji Flash plugin je usko grlo, a ni 1,6GHz nije baš vrh.

Na starom desktopu moje švece, Celeron D 2,4GHz, 1GB RAM, koči Youtube. A nekad je radio sa 256MB RAM-a.

Nazad
Vrh Dno