Šta je novo?

Problem sa Asus Ati Radeon 9600xt/td

vikator

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2005
Poena
304
Kada igram igrice,na primer doom 3,za nekih 10-15 minuta,igra se zaledi,pa cekam 20 sec,i onda spusti igru u taskbar,u taskbaru kada kliknem na igru,vrati se u igru i sve normalno do sledecih 10-15 minuta?
Napomena - imao sam onaj problem sa vpu recover i odneo sam u servis i oni su podmazali cooler,i rekao je da je igrao na mom kompu doom3,oko sat i po vremena,i da nije bilo nikakvih problema,i dodao je jos jedan dodatni cooler 80x80.i stavio omega 2.6.53 drivere.
Ni kod mene nije bilo problema nekih mesec dana,i posle ista stvar,samo nema vpu recoverya nego prica na pocetku teme?
Pomozite mi?

Ostatak komfiguracije:
K8N Neo Platinum NF3
AMD Athlon A64 3000+ box
1 gb corsair
160 maxtor
3 opticka uredjaja.
Frontier aurora 400W

Aj probaj sa nekim starijim driverima tipa 4.11. i to cisti ne omega vpu munje fore. Ati voli da zaza. Ja pocinjem da tripujem da nvidia nesto truje cipsetove/drivere, pa cu se ubuduce drzati nvidia grafickih sa nvidia plocama.

Pokusaj da reinstaliras windows.Mislim da nije problem do graficke.

od kada je poceo taj problem,vec 5 puta sam reinstalirao win,ali i dalje isto?
sada sam instalirao ati tools i moja graficka Asus Ati Radeon 9600xt/td mi stoji na 499core/297memory .a treba 600/500 fabricki.???

Poslednja izmena:
vikator je napisao(la):
od kada je poceo taj problem,vec 5 puta sam reinstalirao win,ali i dalje isto?
sada sam instalirao ati tools i moja graficka Asus Ati Radeon 9600xt/td mi stoji na 499core/297memory .a treba 600/500 fabricki.???

Pa i jeste 600, 2x300 ddr, 500core.

vikator je napisao(la):
Kada igram igrice,na primer doom 3,za nekih 10-15 minuta,igra se zaledi,pa cekam 20 sec,i onda spusti igru u taskbar,u taskbaru kada kliknem na igru,vrati se u igru i sve normalno do sledecih 10-15 minuta?
Napomena - imao sam onaj problem sa vpu recover i odneo sam u servis i oni su podmazali cooler,i rekao je da je igrao na mom kompu doom3,oko sat i po vremena,i da nije bilo nikakvih problema,i dodao je jos jedan dodatni cooler 80x80.i stavio omega 2.6.53 drivere.
Ni kod mene nije bilo problema nekih mesec dana,i posle ista stvar,samo nema vpu recoverya nego prica na pocetku teme?
Pomozite mi?

Ostatak komfiguracije:
K8N Neo Platinum NF3
AMD Athlon A64 3000+ box
1 gb corsair
160 maxtor
3 opticka uredjaja.
Frontier aurora 400W

Hm, jedino mi nije jasno kakve veze VPU recovery i podmazivanje cooler-a imaju jedno sa drugim, ali...
Čini mi se da je PSU problematičan za konfiguraciju. Ipak imaš 1GB RAM-a, 3 optička uređaja, 9600XT i HDD. Ukoliko možeš, switch-uj PSU na par dana.
GPU, jeli nov ili polovan? I da, moguće da se GPU pregreva (zato je stavio fan 80mm). Ako nije problem do PSU, verovatno je zagrevanje u pitanju. Lepo montiraš alternativni cooling (Cu), passive na memoriju i active na core.

Sta ti je PSU? (ja se ne razumem mnogo u skracenice)
GPU je star godinu dana koliko i ceo komp,kupio sam ga sa kompom.
Ati Tool kaze da je temperatura 36 C , a kada sam izasao iz igre 39 C.to nije tako puno.

sada mi je neki iz servisa rekao da pronadjem u bios-u opciju AGP aperture size i da izmenim sa 128 na 512.
Da ga poslusam.
Sta je to ustvari?

[/QUOTE]sada mi je neki iz servisa rekao da pronadjem u bios-u opciju AGP aperture size i da izmenim sa 128 na 512.
Da ga poslusam.
Sta je to ustvari?
Ja sam cuo da ATI ima problema ako aperture size manje od 128 Mb !!! Promeni na 256 !!!

jedno pitanje kad vec pominjete 9600xt. drug i ja malo raspravljamo sta je bolje msi ati 9600xt 128mb ili msi ati x700. cisto koja je jacha i bolja kartica. znam da je jedna agp drugi pci-e.ali cisto rasprava koja je jacha i bolja po vama

Poslednja izmena:
vikator je napisao(la):
sada mi je neki iz servisa rekao da pronadjem u bios-u opciju AGP aperture size i da izmenim sa 128 na 512.
Da ga poslusam.
Sta je to ustvari?

AGP Aperture Size je količina rezervisane sistemske memorije (RAM-a) za potrebe GPU. Neće škoditi, pogotovo za gaming, da vrednost bude konfigurisana na 512MB, pošto imaš 1GB RAM-a. Kako 9600XT verovatno ima 128MB DDR2 RAM-a, veća vrednost AGP Aperture Size-a neće biti na odmet, šta više.
Problem kod tebe može biti Fast Write. Ukoliko je ON konfiguriši na OFF i obratno. Iz Omega Radeon Drivers Catalyst setup-a: "FastWrites ON:
Recommended ONLY for Radeon cards running on some AMD64 systems OR for 9600 cards that have problems with FW-OFF."

Astral_NS je napisao(la):
jedno pitanje kad vec pominjete 9600xt. drug i ja malo raspravljamo sta je bolje msi ati 9600xt 128mb ili msi ati x700. cisto koja je jacha i bolja kartica. znam da je jedna agp drugi pci-e.ali cisto rasprava koja je jacha i bolja po vama

Ne po nama, nego objektivno. ATi Radeon x700, u bilo kojoj izvedbi.

Yodanssen je napisao(la):
Ja sam cuo da ATI ima problema ako aperture size manje od 128 Mb !!! Promeni na 256 !!!

Nemoj da prenosiš glasine, te da "stručno" savetuješ na temelju istih!!! :mad:

Poslednja izmena:
Iskljuci VPU recovery opciju i 9600XT nema DDR2 vec obicnu DDR memoriju.
Inace VPU recovery postoji i na obicnim ATi Catalyst-ima i na Omega
Catalyst-ima.
Poz

Poslednja izmena:
Enable VPU recover ne treba da bude stiklirano.

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Iskljuci VPU recovery opciju i 9600XT nema DDR2 vec obicnu DDR memoriju.
Inace VPU recovery postoji i na obicnim ATi Catalyst-ima i na Omega
Catalyst-ima.
Poz

Kontam, 300MHz kao DDR2 :S: Thanks za korekciju :) Neće mu škoditi
Ne verujem da su mu problemi izazvani opcijom VPU recovery. Šta više, neophodno je da postoji neki problem da se "VPU recovery" aktivira.
Neka rekonfiguriše Fast Write opciju u BIOS-u, i eventualno odredi veći AGP Aperture Size.

Poslednja izmena:
Naravno za FastWrite se slazem.
Moj bivsi 9600pro nije hteo da radi normalno na DFI nF3 ploci
dok se ne ukljuci fastwrite, a na svim drugim plocama je trazio
da se isti iskljuci.
VPU recovery me je bez razloga smarao u kombinaciji sa nekom igrom,
ne secam se tacno naziva i od tada uvek iskljucujem isti nevezano
za model ATi kartice i nikada nista ne fali.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno