Šta je novo?

Problem sa ASUS A7V133 + AXIA 1.2

NBM

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2000
Poena
619
Tek kupljena ploca ASUS A7V133 sa Tbird 1.2GHz nikako da proradi. Isprobano mnogo kombinacija: od onih po defaut-u (auto) do rucno podesenog napona (1.75v), mnozioca (12) i FSB 100MHz. Video kartica ASUSv3800(TNT2)...ostalo manje bitno-ali radilo na prethodnoj konfig. Verzija BIOS-a 1007. Nakon paljenja racunara rade svi ventilatori i HDD, ali na monitoru nema nikakvog signala, niti ploca upozorava biperom...

Koja je verzija ploce -c, m ili.. FSB treba da je 266.

Probaj drugo napajanje

Napajanje Leadman 300W, sa kojim nije bilo problema na prethodnoj konfig. (Chaintech6BTM+Cel. 850).

Ploca je kao sto je napisano ASUS A7V133 (ima RAID),
odnosno nema dodataka -c, -m....

FSB 266 Mhz ???

NBM je napisao(la):
Tek kupljena ploca ASUS A7V133 sa Tbird 1.2GHz nikako da proradi. Isprobano mnogo kombinacija: od onih po defaut-u (auto) do rucno podesenog napona (1.75v), mnozioca (12) i FSB 100MHz. Video kartica ASUSv3800(TNT2)...ostalo manje bitno-ali radilo na prethodnoj konfig. Verzija BIOS-a 1007. Nakon paljenja racunara rade svi ventilatori i HDD, ali na monitoru nema nikakvog signala, niti ploca upozorava biperom...

Nisam shvatio, da li ti ploca uopste nije proradila (nikada) ili ne radi od updatea biosa (pretpostavljam da ploca nije stigla sa biosom 1007)?

Re: Re: Problem sa ASUS A7V133 + AXIA 1.2

Ploca uopste nije proradila (nikada), a ploca je stigla sa biosom 1007 prije par dana.

Pa znas kako...
ako ti rade svi ventilatori i radi HDD onda moze (kojim nesrecnim (ili opet srecnim) slucajem) biti da nisi lepo ustekao procesor ili graficku.
Doduse ti procesor stavljas u socket, pa nije problem (ja sam zezno stvar kad sam prvi put stavljao u skot1) ali zato graficku kad zurim redovno ne ubodem kako treba :)

Ili jednostavno je nesto neispravno....probaj te komponente u kombinaciji sa nekom ispravnom masinom.....inace,zatvirio bih EPS,6 crklih masina u 4 dana...sve ploca/proc/napajanje....Bolje da me ne snabdevaju sa strujom,kompjuteri su skupa zabava
:mad: .

Probaj da izvadis bateriju sa ploce na sat-dva pa probaj ponovo, i ako mozes probaj da ubodes drugu graficku.

Ne kapiram, ako ploca ne radi, a sve ostale komponente rade, a ploca je nova odn. ima garanciju, onda odmah plocu vrati i uzmi drugi primerak. Nemoj uopste da se razmisljas i da cackas. Odnesi plocu negde i probaj sa drugim komponentama. Ako radi onda je nesto drugo, ako ne radi vracaj je bez razmisljanja.

Znam zasto sam ti rekao da probas drugo napajanje. Jedna masina sa 8KHA+ plocom radi na no-name 230W napajanju a sa Leadman 300W (PowerMAx) se ukljuce ventilatori na tren i posle ni makac! Probaj drugo napajanje - meni za ljubav :)

Leadman i nije bas sjajno napajanje... Enermax su bolja, ako je verovati Karl Hajntzu...

Ahm, mozda cu izazvati ljutnju mnogih ovde ali..:
ASUS JE VELIKO NJESRA!!!
Ovo tvrdim na osnovu ubedljivo najveceg broja totalno NOVIH neispravnih ploca!!! Otvoris kutiju, ubacis u kuciste i NE RADI!!! Mislim na brojku koja je meni poznata iz Niskih firmi. Ko sto je poznato Pakom ima ugovor sa ASUS-om pa ga forsira, a dosta mojih poznanika radi po firmicama ovde.
Na drugom mestu je MSI.
I nisu u pitanju npr. samo ploce za AMD nego i za Intel. I sa najvecim brojem ASUS ploca bilo je najvise problema sa podesavanjem. Pa nece da rade sa ovom ili onom memorijom, pa ovom zvucnom, modemom isl..
Mozda gresim, mozda su to primerci koji stizu kod nas, ali i mene su mnogo puta iznervirale doticne ploce. Jedna JUCER! A7V133-c.

byMaX je napisao(la):
Leadman i nije bas sjajno napajanje... Enermax su bolja, ako je verovati Karl Hajntzu...

ENERMAX i SPARKLE su medju najkvalitetnijima.
Ne znam samo da li uopste mogu da se nadju kod nas.

BokiPK je napisao(la):
Ahm, mozda cu izazvati ljutnju mnogih ovde ali..:
ASUS JE VELIKO NJESRA!!!

Ljutim se, mislim da nemas pojma sta valja?

Pozdrav Milos.

Eee,tako je svojevremeno bilo sa Abit KT7....1 od 5 ploca ne radi,2 su zivo ****** i prilicno nestabilne,1 k*nja pomalo,a jedna je savrsenstvo.....

Misko je napisao(la):
Ljutim se, mislim da nemas pojma sta valja?

.

Ma ja ne osporavam njihov kvalitet izrade i komponenti. ALI...!!!!
Za jednu firmu sa tolikim imenom, i BEZOBRAZNO visokim cenama, stvarno PREVISE problema i shkarta!!!
Isto vazi i za odredjene serije ABIT-a.

Ja nisam imao problema ni sa jednim Asusom; proslo mi je kroz ruke petnaestak njih (cak i TX97-E :D) i ni sa jednom nisam imao problema - imam Asusa i u jednoj od mojih masina. Tacnije, imao sam problem samo sa jednim primerkom A7V133 sa CDRW drajvom, ali problem je bio u biosu - cim je apdejtovan, sve je proslo ok.

Moje licno iskustvo i preferencije su Asus i Gigabyte - ali ne naturam to nikome na nos ;) Svako neka ima svoje misljenje.

Problem!

A da probas negde da flesujes bios. Znam da su mnogi imali problema sa 007 verzijom. Probaj proverenu 005. Mozda upali.

Pozdrav!

Prvo pre svega pogledaj da li si sve lepo povezao, a narocito obrati paznju na power switch, hd sw i ostale konektore, ja sam jednostavn prikljucio power sw naopako i lupao glavu zasto nece da mashina radi, isti simptomi kao i tebi, mozda upali
pozdrav

Proradilo !
Problem je bio trivijalan.
Kako je monitor na popravci, to je problem bio u kablu-konektoru pozajmljenog monitora, inace sada sve radi kako treba.
Hvala na savjetima.

Koliko sam ja saznao, malu kolicinu je uneo Bozza, ali izgleda da su sva planula. Mozda ce ih opet nabaviti, znace se za par dana.

Ima u Novom Sadu u BP-u.
350W za 168 dm sa porezom.

Nazad
Vrh Dno