Šta je novo?

Problem sa Asus 6600gt

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Problem se javio posle reinstaliranja sistema, pre toga je radila odlicno posle reinstaliranja sistema u igrama mi se pojavljuju neke bele linije, kvadratici i sl. Prvo sam mislio da je do directx jer je bilo problema sa njim pa sam ponovo reinstalirao sistem ali i posle toga opet je isto. Da li neko ima predstavu sta bi mogao da bude problem i da li je to do kartice ili je moguce da je nesto drugo?

verovatno je do kartice, mozda memorija puca polako :( vidi ako imas od nekog da opzajmis kartu za probu

probaj prvo sa razlicitim verzijama drajvera
poteraj i neki 3d mark 05 recimo

Ja mislim da je do drivera, imao sam isti problem sa ASUS 6600TD. U FAR CRY-ju mi je bagovalo kada podizem grafiku. A i moguce je da je do igre, probaj da je pecujes.:banana:

Ne verujem da je do igara jer ih je vise sve je radilo kako valje pre reinstalacije sistema, tj prvi put je bio pokusaj repare-a i sistem ja radio uzasno sutradan sam reinstalirao sistem ali mi je opet nesto sumnjivo jer mi se opet javljaju isti problemi zbog koji sam i reinstalirao sistem i nisu vezani za graficku. Upravo sam saznao da se meni javljaju artifakti, i to nije uzrokovano temperaturom jer temperatura graficke ne prelazi 67 stepeni. Inace probao sam za dve zadnje verzije driver-a i isto je.

Poslednja izmena:
E ovako, kada rikne memorija na grafi oce to da se desava, moj ortak je imao 9700pro i koristio je sa tim bagovima memorije ali *** posle je riknula. Moj savet ti je da zamenis graficku, jedino tako ces biti siguran sta je.

Nisi naveo da li kartica radi na fabričkim setovanjima ili si je i koliko overklokovao.

Nisam je overklokovao, pa verujem da je na fabrickim setovanjima, moram da se negde primecuje vise a negde manje u nekim igrama uopste nema artifakata.

Poslednja izmena:
Po onome sto si opisao da ti se desava sa gf6600gt, po mom iskustvu bih rekao da ti nesto nije u redu sa napajenjem, tj. ili ti graficka ne dobija dovoljnu kolicinu stuje koja joj je potrebna za rad sa zahtevnim igrama pa samim tim i gpu smani svoj takt i performanse (zato ti i temperatura ne raste) a u igri se pojavljuju bagovi koje si naveo, ili ti je napajanje jednostavno vremenom zakazalo pa bi ti ja savetovao pre nego sto uradis neku glupost npr. kupis drugu kartu jednostavno proveri napajanje ili raskaci komponente koje ne koristis za vreme igranja kao npr, dvd ili pomocni hd ili bilo sta drugo. Probaj nemas sta da izgubis.

Napajanje mi je 350W, prikljucena su mi dva dvd-a i jedan hd, i jedan usb hd od 80GB (napaja se preko usb-a) ali ne stalno, posumnjao sam na to ali mi je bilo malo verovatno da se taj problem moze ovako manifestovati.

Poslednja izmena:
Jesi probao 3d markove? Sta oni kazu? Pokusaj to sa napajanjem ili pokusaj da spustis frekvencije memorije i gpu-a (ali bas dosta da spustis)...Ne znam sta drugo moze biti...

znas kako,
pusti riva, monitoring u pozadini
stavi senzore za temperaturu, za napone gpu-a, za frekvenciju gpu/mem, temperatura napojne sekcije....
pa pokreni neki 3d mark, 05 npr. , posle toga vidi sta ti log, kaze i javi nam.

Usput navedi u kojoj igri, dal' u svim igrama, inače postoji bios (novi) za tvoju grafiku...
To je običan GT ili TOPGT?
Napajanje ti je OK!
Ako je TOP... AGP...

VGA BIOS updater for ASUS "N6600GT TOP LIMITED EDITION/TD/128M" VGA card ONLY! Do NOT run it for the other edition of ASUS VGA cards.
Please update to this VGA BIOS for "N6600GT TOP LIMITED EDITION/TD/128M" if encounter abnormal display on 3D Games or applications.

Poslednja izmena:
Vrh Dno