Šta je novo?

Problem sa Asus 280x DC2T

k4zn4

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2008
Poena
309
Pozdrav svima,

imam problem sa grafickom iz naslova. Prvo da kazem da ova nikada nije kopala, kupio sam je novu i koristio samo za povremeno igranje. Pojavljuju se artifakti po ekranu dok igram, nije stalno, ali dovoljno cesto da pomislim da imam problem. Takodje, sa vremena na vreme potpuno nestane slika na jednu dve tri sekunde, kako kad, i onda se vrati.. Probao sam na razlicitim monitorima, razlicitim kablovima, stavio nove beta drajvere, uvek isto.. Kartica radi na default-u nikada je nisam cackao. Kupljena kod nas, full garancija i sve to..

Da li postoji jos nesto sto mogu da probam pre reklamacije?

Unapred hvala

EDIT: u pitanju je 280x DC2T, napravio sam typo u naslovu :)

Poslednja izmena:
Jesi probao sa spuštanjem i dizanjem cloka za gpu.
Možda bi flash biosa rešio problem ali ja bi to nosio na garanciju.

to je poznati problem sa dvoslotnim asusom i radeonima,hladnjak je dizajniran za 7xx gtx-ove i ne hladi vrm dovoljno na radeonima,bojim se da slabo ima pomoci sem zamene,ako nemas opciju da zamenis/reklamiras,da probas da dobudzis neki vent preko karte da rastereti taj deo,mozes i da probas da je andervoltujes,ali nisam video neka uspesna resenja.

@ B-ZiGER

nisam, ostavio sam na default sve od kada je koristim, da ne bi rizikovao da nesto bude nestabilno jer sam se igrao sa tim...

@umart
pa valjda je to sto se desava dovoljno da uvaze garanciju, jer realno kartica ne radi kako treba..

Poslacu na reklamaciju, valjda ce da bude ok, i nece im trebati godinu dana da mi vrate karticu :)

@ B-ZiGER

nisam, ostavio sam na default sve od kada je koristim, da ne bi rizikovao da nesto bude nestabilno jer sam se igrao sa tim...

@umart
pa valjda je to sto se desava dovoljno da uvaze garanciju, jer realno kartica ne radi kako treba..

Poslacu na reklamaciju, valjda ce da bude ok, i nece im trebati godinu dana da mi vrate karticu :)

Samo reklamacija kad imas garanciju, da nemas garanciju onda se pokusava prvo:
Flash biosa i kombinacije razni drivera, pa onda spustanje takta memorije, memorija je u pitanju koliko sam shvatio ASUS R9 280X DCIITOP ima taj problem da neki memorijski cipovi nisu dobro hladjeni i dolazi do toga problema takodjer ko nema garanciju moze oprobat agresivni fan profil ili dodatni ventilator itd itd...
U tvom slucaju nemoj se zamarati imas garanciju proizvod mora da radi na def taktovima i to je to, svako budzenje dodatni ventilatora, spustanje taktova, napona nepravilnost u radu podljeze reklamaciji.

Reklamacija ti je jedina opcija. Na toj karti nista ne valja. VRAM nije hladjen uopste, VRM se greje znacajno pri vecem opterecenju, a fan profile nije podesen da to isprati, hladjenje jezgra je cupavo u najbolju ruku. Probaj da oboris takt memorije na 1500MHz sa MSI Afterburner, pa onda przi malo. Upali GPU-Z i ostavi da radi u pozadini u senzor tabu da pratis temp VRM-a. Ako to ne pomogne, onda reklamacija, mada posto je sve na def i opet imas artefakte to je zrelo za reklamaciju.
EDIT: Jedna slika da naglasim uzas :d
25.jpg
Kako to treba da se uradi:
17.jpg

Poslednja izmena:
Reklamacija ti je jedina opcija. Na toj karti nista ne valja. VRAM nije hladjen uopste, VRM se greje znacajno pri vecem opterecenju, a fan profile nije podesen da to isprati, hladjenje jezgra je cupavo u najbolju ruku. Probaj da oboris takt memorije na 1500MHz sa MSI Afterburner, pa onda przi malo. Upali GPU-Z i ostavi da radi u pozadini u senzor tabu da pratis temp VRM-a. Ako to ne pomogne, onda reklamacija, mada posto je sve na def i opet imas artefakte to je zrelo za reklamaciju.
EDIT: Jedna slika da naglasim uzas :d
Pogledajte prilog 160615
Kako to treba da se uradi:
Pogledajte prilog 160616

Taj vapor-x tri-x najbolje je hladjena R9 280X karta objasnili su asusu kako se pravi hladjenje, mada ima tu jedna mana karta je duga preko 30cm i ima problema da se smjesti u neka kucista to joj je mana mogli su je vala malo skratiti i ima jos jednu manu kontrola napona, mada ko se igra vjerovatno nije ni bitno.
Ali sto se tice hladjenja kapa dole za sapphire vapor-x-tri-x

jok,bolje od nje su i toxic i matrix.

Imao sam i 2 toxic u jednom trenutku (isto 280x), i mogu vam reci da su jako bucne, nema poredjenja sa ovom uopste, zato sam ih i prodao

pricali o hladjenju,sad o tisini...ko deca ste,sve samo da budete u pravu.

Imao sam i 2 toxic u jednom trenutku (isto 280x), i mogu vam reci da su jako bucne, nema poredjenja sa ovom uopste, zato sam ih i prodao

Dosta se ljudi zali na buku kod toxic modela, meni je vala vaporka i ljepsa bez obzira na buku :p samo su stvarno ogromne sila od karte :d
Sto se tice matrix-a bas ga je tesko naci a i kad se nadje cjene astronomske, nekako od svi dostupni R9 280x vapor sa 3 venta izgleda mi najbolje odradjeno.

a sad nedostupne...sad ce jos argument da bude,najlepsa je od svih plavih.

Kome jos smeta buka tokom igranja, uz slusalice :)Klanjanje) ili pojacane zvucnike?!

mojoj zeni, nazalost nemam man cave.. mozda jednog dana :)

Nazad
Vrh Dno